Snapshots juli 2021

aug 4, 2021 | Snapshots

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto’s heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug op afgelopen maand.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Er staan zoveel recepten al gepubliceerd op de website, dat ik af en toe een oud recept een beetje bijwerk en opnieuw plaats op de website. Zo ook deze brownie met kersen. Het is nu volop kersentijd. Het moment om dit lekkers te maken. Je vindt het recept hier.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Ik was beinflueced op Instagram om de croissants te bestellen via Crisp. Ik ben trouwens helemaal niet zo’n fan van croissants, maar wilde het weleens proberen. Overigens zag ik heel veel andere knetterverse producten die ik wel eens uit wilde proberen. Over het fruit, het vlees en de vis was ik heel erg tevreden. De croissants waren prima, maar niet hysterisch geweldig. Ik ga hier nog wel een keertje iets bestellen. Een kleine aanrader dus.

De braadworsten van Brandt en Levie die ik bij Crisp bestelde vond ik echt een hele dikke aanrader. Biologisch varkensvlees met citroen en tijm. Die gaat de volgende keer weer in het mandje. Ook lekker op de BBQ. Daarbij gebakken aardappeltje en worteltjes uit eigen tuin.

Op Insta post ik regelmatig foto’s of filmpjes als ik aan het koken ben. Er wordt mij dan het recept gevraagd. Hierbij die van deze heerlijke worteltjes.

Nog steeds elk weekend heerlijk zuurdesembrood bakken. Het is zo verslavend lekker! Als ik wat meer tijd heb, zal ik mijn ervaringen en recepten delen. Elk weekend bak ik op z’n minst twee zuurdesem broden en als het even lukt nog iets extra’s als pizza, kaneelbroodjes of focaccia.

Tuinboontjes van de tuin. Altijd dubbel doppen anders vind ik ze niet te pruimen. Ik maakte er een heerlijke pasta van met room, gorgonzola en spekjes.

Capucijners doppen en een captain’s dinner for one. Met ui, knoflook, spekjes, augurk en zilveruitjes. Liefst ook nog met piccalilly.

Ontbijtjes…. Griekse yoghurt met speltpops, rode bessen en wat honing.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime: Salade van rucola, maangedroogde tomaatjes en zelfgemaakte pesto. Daarbij een rijstwafel met hummus en ook weer wat zelfgemaakte pesto.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn favoriete gerecht (linzen met bietjes, warmgerookte zalm en een gepocheerd ei) van mijn favoriete lunchadresje Bufett van Odette. Het recept van deze heerlijkheid vind je hier.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een tip van een vriendin om eens kaas op de markt (De Kaaskoerier) in ons dorp te halen. Dat is een toptip. Ik kocht er heerlijke kazen voor de vrijdagmiddagborrel.

Mijn old-school ijsmachine had ik weer eens opgeduikeld en ik maakte heerlijk vanille roomijs. Daarop salted caramel saus of aardbeien.

Heel spontaan gingen we op mijn vrije dag lunchen bij Toujours in Haarlem. We hebben ons daar heerlijk tegoed gedaan aan een plateau seafood, sushi en parmezaanse patatjes. Alles even heerlijk, gezellig terras, prachtig weer, gezellig met elkaar en heerlijke wijn. Een topmiddag!

Momenteel kunnen er volop zomerbieten geoogst worden. Gewone en Chioggia bieten hebben wij op de tuin. Die laatste vind ik nog net een stukje lekkerder dan de gewone. Je kunt ze overal voor gebruiken: een haring bieten salade, stamppot met bietjes, gekookte bietjes of mijn nieuwste manier geroosterde bietjes. Verse, ongekookte bieten schillen en in stukken snijden. 50 ml olijfolie, 1 teen knoflook en 3 el. balsamicoazijn in een maatbeker doen en even de staafmixer erdoor halen. Schenk dit over de bietjes. Hussel alles goed door elkaar en zet in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten. Zet de oven daarna hoger, op 240 graden en laat ze op die temperatuur nog een kwartier roosteren. En klaar zijn je goddelijke geroosterde bietjes!

Zoonlief kookt nog weleens. Onder het koken worden belangrijke zaken doorgenomen op de onmisbare telefoon. Hier maakte hij hamburgers en bobotie. Die laatste is een heerlijk recept van De Smaakmenutie.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte een weekmenu. Eigenlijk weet ik al dat er geen fluit van terecht komt, maar zo hebben we in ieder geval inspiratie.

Met mooi weer is het heerlijk om zelf limonade te maken. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel suiker je toevoegt. Het recept vind je hier.

Augurken inmaken. Ik heb het al eens eerder gedaan. Het is altijd weer een beetje afwachten hoe dat uitpakt.

SNAPSHOTS juni 2021 | ENJOY! the Good Life

Bloemen ontbreken vrijwel nooit in mijn interieur. Nu ik bij de Milieutuin ben aangesloten, mag ik zoveel bloemen plukken als ik wil en daar maak ik dankbaar gebruik van. Heerlijk om mooie boeketjes samen te stellen. Dit is een combinatie van Vrouwenmantel en Leeuwenbekjes.

Met de ronde eettafel ben ik heel blij. Het is ruimtelijker, lichter en veel knusser. Het enige lastige is dat er niet zoveel keus is in tafelkleden. Als wij aan tafel eten, wil ik altijd een tafelkleed op tafel. Veel praktischer en aangekleder.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Klein kiekje van de slaapkamer. Misschien leuk om nog eens wat meer van te delen. De ruimte heeft een metamorfose ondergaan.

Tijdens mijn trip naar Lissabon en bezoek aan het Museum van Bordallo Pinheiro, ben ik verliefd geworden op dit aardewerk. In het bijzonder die met het thema van de mooie groene koolbladeren. Thuisgekomen tikte ik her en der een paar stukken op de kop, maar het wilde nog niet zo vlotten dat ik er eens de tafel mee kon dekken. Dus besloot ik van mijn gespaarde punten van mijn Bijenkorf-card een paar mooie schalen en kommen te bestellen. Helaas is de keuze niet reuze bij de Bijenkorf en bestelde ik nog een paar (soep) kommen en borden bij Arket.

Toch haal ik altijd meer voldoening uit zoektochten naar gebruikte, oude stukken. Maar ze zijn niet makkelijk te vinden en als het al zo is, is het prijskaartje soms nog hogen dan nieuw. Ik ben blij met mijn kleine verzameling, de plankjes zijn vol, dus hier laat ik het bij. Ook hier vind je een behoorlijke collectie.

Deze heb je waarschijnlijk al eens voorbij zien komen. Mijn verzameling kookboeken. Ook deze kast is nagenoeg vol en helaas verschijnen er in huis her en der weer stapels met kookboeken die er niet meer inpassen. En ik probeer mijn verzamelwoede juist te temmen tot kasten, planken en rekjes. Dus binnenkort maar eens wat boeken opruimen.

snapshots week 01/2021 " ENJOY! The Good Life
Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Een tijdje terug kocht ik bij mijn favoriete bloemenzaakje in Limmen (Suus) een sneue Kamerlinde, die een beetje in een hoekje weggemoffeld stond. Het is mijn favoriete kamerplant en een lastpak om in leven te houden. Gek genoeg doet hij het fantastisch. Om de dag een plens water, een prominente plek in de vensterbak en kijk hem eens shinen. Het is een ware beauty geworden. Ook Pluis vind het een lekker ding want ze zet af en toe haar tanden erin. Dat is dan wel weer jammer.

Al mijn plukgeluk van de afgelopen maand.

Snapshots juni 2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn tuingeluk vraagt ook om nieuwe manieren om eten te conserveren en bewerken. Dit boek ‘Verrot Lekker‘ helpt mij om al het lekkers van de tuin te verwerken en er lang plezier van te hebben.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Uit verveling startte ik deze serie en eigenlijk was het meteen een schot in de roos. Elke aflevering was ‘a moment of joy’. Genieten van prachtige plekjes, waar ik meteen heen wilde. Waanzinnig lekker eten en de ietwat maffe Phil. Ik hoop dat er snel een nieuw seizoen komt!

Wat kiekjes van mijn tuindagen. Een en al geluk!

Oogstgeluk. Momenteel is het volop oogsten op de tuin. Er is zelfs al een oogstfeestje gehouden waarbij iedereen iets lekkers meenam van de oogst. En we hebben zoveel dat er zelfs aan de Tolweg, langs de weg van Uitgeest naar Heemskerk, een kraampje staat waar van alles en nog wat voor een prikkie wordt aangeboden. Kom gerust ook eens langs op zaterdagochtend om een kijkje te nemen op dit mooie, verborgen plekje.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Ook in mijn eigen tuintje thuis is het heerlijk.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Het wordt weer hoog tijd om de nodige mooie spulletjes op te ruimen. Hoewel ik het ongelooflijk moeilijk vind om afstand te doen van dingen. Deze beauties komen na de zomervakantie op ENJOY! The Second Life. Neem alvast een kijkje want er zijn nog mooie spullen te koop.

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Ze is geslaagd voor haar opleiding communicatie, marketing en events aan de Event Academy van het MBO Utrecht. En wat is ze blij. Nu hoeft ze nooit meer naar school! Petje af en ik ben heel trots dat ze dit zo fantastisch en zonder morren heeft doorlopen. Deze meid is een echte praktijk-tijger. Die komt er wel.

Aan het werk. Voor de baas en voor mezelf. Het is vakantietijd dus het is op het werk een stuk rustiger. Dat is wel fijn want dan kom je ook weer eens aan andere dingen toe, zoals mijn mailbox doorspitten. En voor mezelf werk ik het liefst op een lekker plekje in mijn tuin.

Sinds ik op de tuin werk, houd ik het weer nauwlettend in de gaten. Het is alleen onbegonnen werk. Want volgens de app regent het elke dag en zoals je ziet schijnt vervolgens de zon volop.

Mijn voornemen is dagelijks een half uur te wandelen, maar daar komt niets van terecht. Ik ben al blij als het een paar keer per week lukt en dan is het extra leuk als het in het mooie duingebied is.

Onze Pluis. Het is zo’n dotje. Hoewel ze sinds ze geholpen is en de tuin ontdekt heeft, geheel haar eigen weg gaat. Ook is haar lievelingsplekje in het wandrek, bovenop mijn aardbeienplantjes. Da’s een beetje jammer. Maar zo’n heerlijk beestje gedoog ik graag.

Zo kakt het zijn luier vol en zo haalt hij zijn rijbewijs en gaat er met je auto vandoor!

Kersen plukken bij de Fruittuin van West.

Vrijdagavond…. Even luchten op het strand. We hebben het geluk om heel dicht aan zee te wonen. Dus na het eten even een theetje drinken met lekkers bij Aloha in Wijk aan Zee.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Die fruitvliegjes! Wat een ramp en ik had allemaal lekker fruit bij Crisp besteld. Alles zoveel mogelijk in goed dichtgevouwen zakjes bewaren. Het leek even te helpen.

Snapshots julie 2021 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk de tafel weer eens gedekt voor gasten aan tafel. Dat was heel lang geleden.

Leuk dat je samen met mij nog even terugkeek naar de kiekjes van afgelopen maand. Vandaag ben ik vrij en ik stel al heel lang uit te gaan studeren voor mijn werk. Voor het eind van het jaar moet ik drie WFT certificaten binnen weten te harken anders is het einde verhaal met mijn baan. Dit schuif ik maar voor mij uit, studeren is aan mij niet besteed….. Mijn dochter heeft het niet van een vreemde 🙂 Geniet van je dag!

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: