Snapshots september 2021

okt 4, 2021 | Snapshots

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig mee doen.

Nu is het de tijd om het thuis weer extra gezellig te maken. Het web afstruinen voor nieuwe parels in huis. De kaarsjes en haard weer aan. Met een dekentje op de bank en de gordijnen alweer vroeg dicht. Ik vind het ook wel weer wat hebben. Samen met jullie kijk ik nog even terug op afgelopen maand toen wij nog heerlijk van het zonnetje konden genieten.

Als de pubers koken dan wordt het altijd iets bijzonders. Zoals deze gevulde glasnoedels. Het leek me niet wat, maar moet toegeven dat het erg lekker en gezond was.

Van mijn buurman kreeg ik een Hello Fresh pakket omdat het hem niet echt aanstond. Weggooien is zonde, dus kom maar op. Zoonlief vind koken via Hello Fresh wel een leuke uitdaging. Kip curry met bloemkoolrijst. Het was goddelijk! Dus…. bedankt buurman 🙂

Op de tuin was het tomaten oogsttijd. En daar heb ik heel wat keren een heerlijke tomatensoep van gemaakt van geroosterde tomaten uit de oven. Het recept vind je hier.

Een heerlijke stukje kip gevuld met brie en omwikkeld met ontbijtspek. Het recept vind je hier. Kool kan geoogst worden. Voor het eerst maakte ik zelf rode kool met appeltjes.

Samen met mijn broer en schoonzus ging ik een hapje eten bij Ladypapa in Bergen. Mooi restaurant, goed eten. Alleen vond ik de prijs aan de hoge kant voor de kleine hapjes.

Nog altijd ben ik een enthousiaste thuisbakker. Binnenkort zal ik mijn ervaringen delen. Wie weet kan ik jullie ook enthousiast maken! Niets lekkerder dan vers gebakken zuurdesem brood.

Nieuwe fijne lunchplek ontdekt op de Noordermarkt, Libertine. Heerlijke Norwegian eggs.

Vaste prik als wij de Noordermarkt bezoeken. Appeltaart eten bij Winkel43. Dit keer namen we de appeltaart mee naar huis.

Mosselavondje.

Lunch met een heerlijke frittata met snijbiet.

Onze vakanties bestaan voornamelijk uit lekker eten en drinken. En reken maar dat we dat gedaan hebben op Mallorca. Veel octopus en inktvis gegeten. Deze gestoofde klaswang was goddelijk en de nodige tapas genuttigd.

Courgette in overvloed van de tuin. Dat vraagt om courgettefritters.

Als wij de kringloopwinkel in Naarden bezoeken, gaan wij steevast een lekker broodje halen bij Passionata. Dit keer had ik een broodje mortadella, salami, kaas, rode pepers, kappertjes en gegrilde paprika. Oh boy, zo lekker!

Snapshots juni 2021 | ENJOY! The Good Life
SNAPSHOTS WEEK 2 en 3/2020 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen maand keek ik deze drie films. In de bios de heel aangrijpende film The Father. Geheel terechte Oscar winnaar. Op Netflix keek ik The Two Popes en de Franse film Prête-Moi ta main. The Two Popes vond ik een prachtige film met Anthony Hopkins. De Franse film was wat mij betreft een niemendalletje. Gelukkig weer een nieuw seizoen van Sex Education. Dit kijk ik samen met de kuikens wat af en toe behoorlijk ongemakkelijk is.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

We hebben heel wat vintagemarkten en kringloopwinkels afgestruind. Onder andere de Noordermarkt en wel een stuk of vijf kringloopwinkels. Leuke spulletjes gevonden.

Samen met een paar vintage minnende vriendinnen naar de kofferbakmarkt in Wijk aan Zee. Heel leuk, alleen om echte parels te scoren moet je er heel vroeg bij zijn denk ik. Ik vond nog wel dit schilderijtje met mijn favoriete Oost Indische Kers.

Op Mallorca hebben wij de vintagemarkt in Consell bezocht. Als je van oude spullen houdt, ga hier dan heen. Het is een walhalla. Eigenlijk ook zelfkastijding want je kunt niets meenemen. Ik droomde gelijk van een huis op Mallorca ….

De buit van meerdere kringloop bezoekjes. Een deel is voor onszelf en een deel zal in de verkoop gaan op ENJOY! The Second Life.

Dit is de grootste buit die ik in de kringloop vond. Een enorme visschaal van Bordallo Pinheiro. Deze past goed bij de andere visschaal en visborden die ik al heb. Een kringloopgelukje.

SNAPSHOTS juni 2021 | ENJOY! the Good Life

Ben je een interieur lover? Dan mag je deze geweldige winkel in Santa Maria del Camí niet missen. Al is het alleen maar om inspiratie op te doen. En vergeet ook niet een drankje of hapje te doen bij Restaurant 19 by Livingdreams.

Het plukseizoen loopt op z’n eind. Dit zijn wel de laatste boeketten van de tuin. Nu ga ik weer gezellig naar mijn favoriete bloemist in Limmen.

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Samen met zoon- en dochterlief naar Mallorca. Wat een heerlijke dagen hadden wij daar! We verbleven op een prachtig plekje en van daaruit met de huurauto het eiland rond gecruised. Mallorca heeft zoveel te bieden. Heerlijk relaxt eiland. Ik zou zo weer terug willen.

In de vakantie kwam een vriendin van mijn dochter op Pluis passen, dus moest ik even met de Franse slag door het huis heen. De koelkast ging bijna eigen voedsel produceren. Toch wel lekker als dat weer lekker schoon is.

Na de vakantie nog even verder relaxen thuis in onze gezellige tuin. En heel veel knuffelen met Pluis. We hebben haar gemist.

Souvenirs voor thuis. Deze cake gevuld met banketbakkerstoon moesten wij hebben. Diverse mensen op de luchthaven zagen wij daarmee, maar eigenlijk hadden we geen idee wat erin zat. Best lekker en leuk om nog even na te genieten van het mooie Mallorca. En van de markt nam ik een streng pepertjes mee. Altijd decoratief in de keuken.

Samen met alle tuinvrienden organiseerden wij het Fête de la Nature op onze Milieutuin. Wat een leuke dag was dat! Zoveel enthousiaste bezoekers. Het tuinterras zat gezellig vol. Er was muziek, een verhalenverteller, standjes met jammetjes en ingemaakte producten en natuurlijke verzorgingsproducten. De imker vertelde alles over de bijen. De oogst kon gekocht worden, bloemen geplukt. Kortom het was een heel leuke dag en een onverwacht groot succes.

Op een prachtige avond naar het concert van Di-rect in Caprera. Nog niet eerder was ik in dit openlucht theater geweest. Wat een geweldige plek is dit!

Op Vinted gaat de verkoop als een malle. Dat ruimt heerlijk op. Als ik niet weer van alles ook koop op Vinted. De sjaals vond ik voor een prikkie bij de Action. Heerlijk groot en warm voor € 4,95.

John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: