Creditcard van De Bijenkorf: sparen terwijl je shopt

jun 19, 2020 | Useful

Creditcard van De Bijenkorf: sparen terwijl je shopt | ENJOY! The Good Life

Creditcard van De Bijenkorf: sparen terwijl je shopt

Het tijdperk om met contant geld af te rekenen lijkt een beetje voorbij. Tegenwoordig pinnen we voor van alles en nog wat. Ideaal, behalve als je een muntje nodig hebt voor het karretje van de supermarkt. Contant geld heb ik dan ook nooit in mijn portemonnee. Ik betaal met één van de twee pasjes, mijn pinpas of mijn creditcard.

Als het even kan betaal ik het liefst alles met mijn creditcard. Niet overal wordt de creditcard geaccepteerd, maar gelukkig kun je op steeds meer plaatsen met dit betaalmiddel terecht. Zoveel mogelijk betalen met mijn creditcard van De Bijenkorf is zo’n beetje een sport geworden. Om de simpele reden dat je voor elke euro die je uitgeeft met deze kaart, punten spaart. Elke keer als je betaalt met De Bijenkorf Creditcard, bij de Bijenkorf of waar ook ter wereld, spaar je punten. En met die punten kun je weer shoppen bij de Bijenkorf.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik zelfs de wekelijkse boodschappen, die door de Jumbo bezorgd worden, met de creditcard kan betalen. Het sparen van punten gaat op die manier lekker snel. Om eerlijk te zijn is dat ook een reden om mijn boodschappen niet elders te bestellen. Online is het ook handig om met je creditcard te betalen want je bent dan automatische verzekerd als er met de verzending iets mis gaat. De card biedt namelijk een aflever garantie.

Punten sparen

Inmiddels heb ik van de punten, die ik heb gespaard, al heel wat leuke dingen kunnen kopen bij De Bijenkorf online. Je mag namelijk gewoon shoppen uit het gehele assortiment. Zo heb ik al een lipstick van MAC, een mooie gebloemde blouse van Benetton en woonaccessoires kunnen kopen. Gratis en voor niets!

Verzekerd

Wat ik ook een groot voordeel vind van het betalen met de creditcard, is dat je aankopen 180 dagen verzekerd zijn. Grotere uitgaven zoals dure merkschoenen of jassen van de pubers betaal ik het liefst met de creditcard. Als er een rits stuk gaat, of hun jas wordt gestolen dan zijn we gelukkig nog voor een half jaar verzekerd.

Wereldwijd betaalgemak

Niet overal in het buitenland kun je met je pinpas betalen. Met je creditcard is het zelfs mogelijk om op een afgelegen eiland te betalen. Niet alleen voor dat etentje, maar ook voor calamiteiten heb je zo altijd genoeg geld achter de hand.

Borg

Bij het huren van een auto ben je verplicht een borg te betalen en ook wordt er vaak een borg gevraagd bij hotelreserveringen. Met een creditcard hoef je dit bedrag niet te betalen. De verhuurmaatschappij of het hotel reserveert het bedrag op je creditcard dat als borg dient.

Creditcard van De Bijenkorf: sparen terwijl je shopt | ENJOY! The Good Life

Verschillende kaarten

Je hebt drie verschillende kaarten. De Silver, Diamond en Black Diamond card. Afhankelijk van hoeveel je per jaar uitgeeft, ontvang je de card die bij je uitgavenpatroon past. Met de kaarten spaar je ook op verschillende manieren. Zo krijg je voor elke euro die je met de Silver Card uitgeeft 1 punt, met de Diamond 1,4 punt en de Black Diamond 2 punten. Verder zit er bij de Diamond nog een aanvullende reisverzekering en de Black Diamond heeft ook nog Member Privileges.

Kosten

Natuurlijk zitten er aan het gebruik van een creditcard ook kosten verbonden. De jaarlijkse bijdrage voor de Bijenkorf Card is € 18,50 en als je een extra card wilt betaal je nog eens € 10,-. Voor € 1,50 per maand heb je een hoop extra gemak en plezier. Wel moet je als creditcardhouder sterk in je schoenen staan om niet meer uit te geven dan je hebt, anders gaat zo’n kaart je veel problemen opleveren en geld kosten.

Ik stort altijd halverwege de maand een flink bedrag naar mijn creditcard zodat ik niet voor vervelende verrassingen kom te staan aan het einde van de maand. Want als je vrijwel alles met je creditcard betaalt dan loopt dat flink op. Ik maak geen gebruik van de krediet mogelijkheid. Elke maand moet ik het openstaande bedrag voldaan hebben. Zo kan ik niet in de verleiding komen om meer geld uit te geven dan ik heb. En zo voorkom ik dat ik extra kosten maak voor rente.

Voor mij heeft het gebruik van de creditcard van de Bijenkorf alleen maar voordelen. Ik ben er al jarenlang heel erg tevreden over en deel dit daarom graag hier op ENJOY! Wil je ook de voordelen en betaalgemak van de Bijenkorf Card? Hier lees je meer info en kun je hem aanvragen.

ENJOY!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life en de Bijenkorf
Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly