Brownie zonder bloem, maar met kersen

jul 28, 2021 | Baking time, Food, Recipes

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De pubers maken graag ‘gewone’ Instagrammable baksels en ik geef daar dan, meestal tot hun grote ergernis, een eigen draai aan. Zo ook met deze brownie. Mij leek dat een geweldige combinatie met kersen.

Kersen zijn momenteel volop te koop. Het seizoen is heel kort, dus als je van kersen houdt, neem het er dan van. Koop ook vooral meer dan je op kunt en vries wat overblijft in. Even ontpitten met zo’n handige kersenontpitter en je hebt nog heel lang plezier van die heerlijke dieprode snoepjes. Ga ook eens kersen plukken. Bijvoorbeeld in de Fruittuin van West, aan de rand van Amsterdam.

Sexy combi

Mijn chocolade, kersen combi pakte verrassend goed uit. Een combi ‘made in heaven‘. Een brownie op zichzelf is al heel erg lekker en simpel om te maken. Met de kersen krijgt hij net even een chique twist. Zeker als je gasten hebt kun je hier zeker mee voor de dag komen. De brownie kon ik nog net op de foto vastleggen want binnen no time waren er alleen nog een paar treurige kruimels op de schaal over.

Zonder tarwemeel

Deze brownie is gemaakt zonder tarwemeel. In plaats daarvan heb ik amandelmeel gebruikt. Hierdoor is hij minder machtig en heerlijk smeuïg. De zoete fruitsappen van de kersen verzachten de machtige smaak van de chocolade en de combi van de zoete kersen met de pure chocolade zorgt voor een smaaksensatie in je mond.

Geen bak skills?

Ben je nu helemaal niet zo’n thuisbakker of ga je liever voor gemak? Dan heb ik een geweldige tip voor je! De allerlekkerste brownie’s van De Browniehemel, die met die enorme bonken witte, melk- en pure chocolade, bestel je nu heel makkelijk online. Hier lees er meer over en hoe je ze kunt bestellen.

Hoe je deze heerlijkheid maakt?

  • 225 gram boter (roomboter natuurlijk!)
  • 200 gram suiker
  • 150 gram gemalen amandelen (kant en klaar of zelf blanke amandelen in de keukenmachine malen)
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 225 gram mooie pure chocolade met tenminste 70% cacaobestanddelen
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 100 gram grof gehakte Pecan noten
  • handje verse kersen (meer of minder naar smaak, kersen halveren en de pit verwijderen)

1. Verwarm de oven voor op 170º C.

2. Laat de chocolade en boter smelten in een pan met een dikke bodem op een laag vuur. Zet de pan van het vuur , roer er de vanille en de suiker door. Laat het mengsel iets afkoelen.

3. Klop de eieren, de gemalen amandelen en de gehakte Pecan noten door het mengsel. Op het laatst spatel je er de gehalveerde, pitloze kersen doorheen. Doe het beslag in een springvorm, een bakvorm van folie of een ovenschaal. Vet deze heel goed in met boter en bestrooi met wat bloem of bekleed hem met bakpapier.

4. Zet de bakvorm met het beslag voor 35 minuten in de oven. De bovenkant zal dan stevig zijn, terwijl het mengsel zelf nog smeuïg is. Laat het gebak helemaal afkoelen en snijd het dan in stukken. Garneer met een beetje poedersuiker en mooie kersen.

Op zoek naar meer recepten? 

KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

De taart van mijn tante.... prinsesstårta

De taart van mijn tante…. prinsesstårta

Gevulde Croissantbloem | ENJOY! The Good Life

Croissantbloem

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY!

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: