Help! In huis gaat ineens alles stuk

jul 9, 2021 | Interior, Useful

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey’s law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud en als het tegenzit in veelvoud. Bij ENJOY! is dat niet anders.

Alles begeeft het

Inmiddels woon ik ruim twaalf jaar in ons geliefde stulpje. Nu is het moment gekomen dat alles het zo’n beetje begeeft. Niet alleen apparaten, ook hang en sluitwerk is aan vernieuwing toe. Het gebeurt niet zelden dat ik een deurgreep in mijn handen houd, als ik een deur wil openen, of dat ik opgesloten zit in een ruimte omdat het loopslot afgebroken is. Natuurlijk ligt dan ook net je telefoon niet in die ruimte, moet je op tijd achter je laptop zitten voor je werk en moet je eigenlijk ook heel nodig naar het toilet. Echt, ik maak het mee. En zie dat maar eens geloofwaardig uit te leggen aan je baas.

Hang en sluitwerk

Het hang en sluitwerk is inmiddels allemaal zo’n beetje vervangen. De komende jaren kan ik weer met een gerust hart de deur achter mij sluiten. Zelf heb ik gekozen voor standaard hang- en sluitwerk van de bouwmarkt. Als je een wat ruimer budget hebt of op zoek bent naar iets bijzonders, ga dan zeker eens een kijkje nemen bij Weijntjes in hartje Amsterdam of online. Hier vind je het mooiste en meest bijzondere op het gebied van hang- en sluitwerk.

Intieme douchebeurt

Momenteel zit ik in een fase dat alle kranen kuren gaan vertonen. Het kraantje in het toilet geeft je ongevraagd een intieme douchebeurt als je je handen wilt wassen na een toiletgang. Ook staat hij zo af en toe achterste voren op het spoelbakje. Ik draai het ding geregeld weer in positie want ik weet niet zo goed wat ik ermee aanmoet. In de hoop dat het weer een tijdje blijft staan waar het moet staan.

Thermostaatkraan

Ook de thermostaatkraan is een paar maanden geleden vervangen. De douche bleef, na elke douchebeurt, treurig druppen de hele dag. Een druppelende kraan is een grote ergernis. Niet voor niets was een druppelde kraan een geliefde martelmethode in de Middeleeuwen. Gelukkig schoot mijn buurman hier te hulp. Volgens hem was mijn thermostaatkraan aan vernieuwing toe. Als ik een nieuwe kraan kocht, zou hij hem wel monteren. Zo geschiedde en ook dat probleem was weer opgelost. Ik bof maar met zo’n buurman.

Eenvoudige keukenkraan of toch….

Zoals ik dit artikel begon, zie je het al aankomen, ook kapotte kranen komen niet alleen. Een draak van een kraantje in het toilet en ook de kraan in de keuken is zo langzamerhand aan vervanging toe. Die kraan in de keuken is nog een dingetje. Daarvoor ga ik niet over één nacht ijs. Ga ik voor een standaard keukenkraan of kies ik toch voor de veel duurdere kraan waar je ook kokend, of zelfs bruisend water uit kunt tappen? Google is je vriend. Zo ben ik, onder andere bij Grohe , al een tijdje voor mezelf onderzoek aan het doen welke keukenkraan nu de beste keus is. Ik ga nog even verder dubben. Mocht jij nog een goede tip hebben, dan hoor ik het graag!

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: