Kip met spek, brie, walnoten en honing

sep 17, 2021 | Food, Recipes

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur Styling. Een Instagram account waar je heerlijk geïnspireerd wordt op interieur gebied en ideetjes opdoet hoe je leuke, oude spulletjes van bijvoorbeeld de kringloop kunt stylen in je huis.

Recepten delen

We raakten aan de praat, onder andere over lekkere recepten en ze deelde één van haar favorieten. Deze kipfilet gevuld met brie en omwikkeld met spek, kruiden, walnoten en honing. Wij zijn er hier bij ENJOY! inmiddels ook verzot op en delen het weer graag met jullie. Het is lekker recept voor een doordeweekse dag met wat salade en aardappeltjes of feestelijk tijdens een eetfeestje met pomme duchesse en wat geroosterde groenten.

Taggen en tips

Ik ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt! Laat vooral weten als je het gemaakt hebt en nog leuker; tag in jouw foto ENJOY! The Good Life. Tips voor leuke Instagram accounts en/of recepten zijn altijd welkom.

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • brie (rustieke brie is het lekkerst)
  • 200 gram ontbijtspek (lange stroken)
  • 4 à 5 el honing
  • chilipoeder
  • half teentje knoflook
  • paprika poeder
  • koriander poeder
  • gedroogde oregano
  • 5/6 walnoten
  • verse tijm

Aan de slag:

Snijd de kipfilet in, zonder dat je hem helemaal doormidden snijdt. Er ontstaat een soort envelopje. Ik laat het meestal gelijk door de slager doen, die weet altijd precies hoe ik het hebben wil. Vul de kip met de plakken brie en stop er zoveel in als je kunt.

Meng de honing en de knoflook door elkaar en smeer de bovenkant van de kip hiermee in en probeer het ‘gat’ met dit plakkerige goedje een beetje dicht te plakken.

Kruid daarna de kip met paprika poeder, chilipoeder en een beetje korianderpoeder en een klein beetje gedroogde oregano en verse tijm. Ik heb niet precies aangegeven hoeveel kruiden je nodig hebt, strooi altijd een beetje op gevoel. Doe lekker hetzelfde.

Leg drie plakken spek naast elkaar (afhankelijk van de breedte) op een snijplank en één kruislings over het midden. Leg de gevulde en gekruide kipfilet in het midden op de spek. Vouw het spek helemaal om de kipfilet heen zodat die goed verpakt is.

Smeer met een kwastje nog wat honing over de bovenkant van het spek en leg de kipfilets in een ovenschaal. Verdeel er wat walnoten in stukjes overheen en wat verse tijm.

Doe de ovenschaal voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en daarna 25/30 minuten op 175 graden. Kijk af en toe of het spek niet te donker wordt, anders zet je de oven iets lager.

Het is best een flink stuk vlees en ook behoorlijk machtig. Je kunt eventueel de pakketjes ook in mooie plakken snijden en serveren. Wij eten het meestal met heerlijke gebakken aardappeltjes en gegrilde groenten, salade of gestoofde worteltjes.

ENJOY!

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: