Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur Styling. Een Instagram account waar je heerlijk geïnspireerd wordt op interieur gebied en ideetjes opdoet hoe je leuke, oude spulletjes van bijvoorbeeld de kringloop kunt stylen in je huis.
Recepten delen
We raakten aan de praat, onder andere over lekkere recepten en ze deelde één van haar favorieten. Deze kipfilet gevuld met brie en omwikkeld met spek, kruiden, walnoten en honing. Wij zijn er hier bij ENJOY! inmiddels ook verzot op en delen het weer graag met jullie. Het is lekker recept voor een doordeweekse dag met wat salade en aardappeltjes of feestelijk tijdens een eetfeestje met pomme duchesse en wat geroosterde groenten.
Taggen en tips
Ik ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt! Laat vooral weten als je het gemaakt hebt en nog leuker; tag in jouw foto ENJOY! The Good Life. Tips voor leuke Instagram accounts en/of recepten zijn altijd welkom.
Ingrediënten:
- 3 kipfilets
- brie (rustieke brie is het lekkerst)
- 200 gram ontbijtspek (lange stroken)
- 4 à 5 el honing
- chilipoeder
- half teentje knoflook
- paprika poeder
- koriander poeder
- gedroogde oregano
- 5/6 walnoten
- verse tijm
Aan de slag:
Snijd de kipfilet in, zonder dat je hem helemaal doormidden snijdt. Er ontstaat een soort envelopje. Ik laat het meestal gelijk door de slager doen, die weet altijd precies hoe ik het hebben wil. Vul de kip met de plakken brie en stop er zoveel in als je kunt.
Meng de honing en de knoflook door elkaar en smeer de bovenkant van de kip hiermee in en probeer het ‘gat’ met dit plakkerige goedje een beetje dicht te plakken.
Kruid daarna de kip met paprika poeder, chilipoeder en een beetje korianderpoeder en een klein beetje gedroogde oregano en verse tijm. Ik heb niet precies aangegeven hoeveel kruiden je nodig hebt, strooi altijd een beetje op gevoel. Doe lekker hetzelfde.
Leg drie plakken spek naast elkaar (afhankelijk van de breedte) op een snijplank en één kruislings over het midden. Leg de gevulde en gekruide kipfilet in het midden op de spek. Vouw het spek helemaal om de kipfilet heen zodat die goed verpakt is.
Smeer met een kwastje nog wat honing over de bovenkant van het spek en leg de kipfilets in een ovenschaal. Verdeel er wat walnoten in stukjes overheen en wat verse tijm.
Doe de ovenschaal voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en daarna 25/30 minuten op 175 graden. Kijk af en toe of het spek niet te donker wordt, anders zet je de oven iets lager.
Het is best een flink stuk vlees en ook behoorlijk machtig. Je kunt eventueel de pakketjes ook in mooie plakken snijden en serveren. Wij eten het meestal met heerlijke gebakken aardappeltjes en gegrilde groenten, salade of gestoofde worteltjes.