Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel lekkerder, je weet ook wat erin zit. Gebruik vooral veel fruit van het seizoen. Die heerlijk limonade is niet alleen een verkoelend drankje op een zomerse dag, je kunt de limonade ook prima gebruiken om zelfgemaakte ijsjes van te maken.
Het is alweer even geleden dat ik op die manier Calippo’s maakte. Bij de pubers vonden die gretig aftrek. Je kunt natuurlijk ook in gewone waterijs vormpjes ijsjes maken. Simpeler kan niet.
Wij van ENJOY! drinken voornamelijk thee en water. Maar zo af en toe wil je ook eens iets anders. Kant en klare frisdranken bevatten heel veel suikers en toevoegingen. Dus dat liever niet. Als je zelf limonade maakt, heb je zelf in de hand wat erin gaat.
Heb je gasten? Dan serveer je de limonade in een mooie kan waar je dan nog vers fruit, ijsblokjes, munt of basilicum aan toevoegt. Het oog wil ook wat! Beugelflessen zijn heel handig als je de limonade mee wilt nemen voor een picknick of iemand cadeau wilt geven. Zowel beugelflessen als mooie karaffen zijn volop verkrijgbaar bij mijn favoriete winkel/webshop Dille & Kamille.
Citroenlimonade:
- sap van 1 citroen
- 750ml water
- 2 el suiker (of een andere zoetstof naar smaak)
Doe alle ingrediënten in de blender en laat de machine flink draaien zodat de suiker goed opgelost is. Ready!
Frambozenlimonade:
- 125 g frambozen (vers of uit de vriezer)
- 500 ml water
- flinke scheut honing
- voor extra smaak: eventueel nog een scheut zwarte bessen of frambozen siroop
Doe alle ingrediënten in de blender en laat de machine goed draaien. Ik doe de limonade nog even door de zeef want wij houden niet zo van pitjes in ons eten of drankje.
Beide limonades gebruik ik ook om ijsjes van te maken. Natuurlijk kun je ook de suiker weglaten als je een gezondere variant wilt. Geniet ervan!