Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo’n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te pruimen? Jazeker!
Recepten verzamelen
Mijn telefoon zit bomvol met screenshots van recepten van Instagram, maar ook foto’s uit magazines, weekbladen en de krant. Ik heb er zoveel verzameld, dat ik die allemaal in dit leven niet meer kan maken. Zo af en toe scroll ik op goed geluk en maak ik iets. Dit recept uit de Libelle, waar Yvette van Boven regelmatig recepten in publiceert, kwam tevoorschijn. Alle ingrediënten, dat zijn er niet zoveel, had ik in huis. Dus bakken maar!
Cake met een bittertje
Deze cake heb ik meerdere keren gemaakt. Echt als cake, maar ook eens als koek. Simpelweg omdat ik toen een té grote bakvorm had gebruikt waardoor het een heel platte cake werd. Beide was een succes. Ik denk zomaar dat liefhebbers van niet al té zoete baksels zomaar eens groot fan zullen zijn van deze cake. Het bittertje van de sinaasappels en de hartigheid van de walnoten, die in balans gebracht wordt door de suiker. Wij vonden dit weer eens iets anders en heel lekker!
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 250 gram walnoten, fijngemalen tot meel in de keukenmachine
- 200 gram suiker
- 6 eieren
- snuf zout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- zonnebloem- of olijfolie om in te vetten
Aan de slag:
Kook de sinaasappels (in z’n geheel) in water in een uur gaar. Haal ze uit het water en laat ze iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de sinaasappels met schil en al in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de machine draaien tot alles gemengd is
Vet de taartvorm (springvorm 24 cm) in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in 45-55 minuten. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Dan is de cake klaar.
De leuke gebaksbordjes zijn overigens van Royal Doulton en vind je hier.