Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad!

jun 11, 2020 | Travel and trips

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad!

Lissabon stond al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken. Het is een populaire bestemming voor een citytrip. En nu ik er zelf geweest ben, snap ik dat helemaal. Ik ging er van uit dat het vergelijkbaar zou zijn met Spanje of Italië. Maar Portugal en zijn bewoners zijn in niets vergelijkbaar met de landen aan de Mediterranee. Geen enkele verwachting had ik van de stad. Ik heb mij laten verrassen en het nu in mijn hart gesloten. Weer een vakantie parel erbij!

Begin maart, net voor de Corona crisis uitbrak, ben ik vier volle dagen in Lissabon geweest. Lissabon is heel vrolijk en kleurrijk. Gebouwd op de ‘zeven heuvelen’ met volop pittoreske kleine straatjes en markante huizen met betegelde gevels. De vele prachtige uitzichtpunten in de stad krijg je er gratis bij. Prettige bijkomstigheid is dat Lissabon aan de kust ligt. Je kunt dus makkelijk je citytrip combineren met een uitstapje naar het strand. Het weer is er altijd aangenaam en het is ook nog eens één van de goedkoopste steden van West-Europa.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Naast de vele historische bezienswaardigheden zijn er twee opvallende bezienswaardigheden die steeds weer opdoemen tijdens je verblijf. Ze geven je het gevoel in een andere wereldstad te vertoeven. De Ponte 25 Abril die lijkt op de Golden Gate Bridge van San Francisco en het Cristo Redentor beeld, dat over de Taag uitkijkt, doet je vermoeden in Rio de Janeiro te zijn.

Tijdens mijn verblijf ga ik bekende en minder bekende highlight zien en beleven van Lissabon. De stad en omgeving staat vol met historische gebouwen, villa’s en kastelen die al dan niet op de wereld erfgoedlijst staan. Daarnaast is Lissabon een heerlijke stad om doorheen te dwalen. De locals zijn ontzettend aardig, spreken goed Engels en er hangt een ‘laid back’ sfeertje.

Nós Vamos!

Ik vertrok met de eerste vlucht van 7.35 uur naar Lissabon. Het is drie uur vliegen. En de klok gaat een uurtje terug in deze tijd van het jaar. Om 9.35 uur kom ik in Lissabon aan en de dag kan beginnen. Eerst check ik in bij hotel Neya, een ecologisch en milieuvriendelijk hotel. Een prima uitvalsbasis om de stad te ontdekken.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Tram 28

Belangrijk om te weten is dat Lissabon gebouwd is op heuvels en je dus in de stad vrijwel altijd of omhoog of naar beneden loopt, soms zelfs behoorlijk stijl. Het is handig als je goed ter been bent en lekker door kunt stappen. Ben je dat niet of heb je niet al te veel zin om je in te spannen. Dan neem je tram 28. Deze tramlijn brengt je bij alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je een goed beeld van de stad. En natuurlijk wil je in zo’n leuk geel trammetje gezeten hebben!

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Baixa

Na de aardbeving in 1755 werd Baixa, de benedenstad, volledig vernieuwd. Je vindt hier kaarsrechte winkelstraten en ruime pleinen. Het is één van de populairste, toeristische wijken van de stad.

Start je dag op het Praça do Rossio en Praça da Figueira. Prachtige pleinen. De laatste staat helaas voor een deel vol met geparkeerde tuktuks, wachtend op hun rit. Dit is een populair vervoermiddel voor toeristen en waar je ook gaat of staat in de stad, je komt ze overal tegen. Laat ze voor wat het is en duik één van de populairste koffiezaakjes van de stad in, Confeitaria Nacional. Ben je een koffieliefhebber, ga hier dan zeker heen. Al is het alleen maar om naar de heel charmante barista te kijken. Je vindt hier overigens voornamelijk locals, die hier voor hun dagelijkse bakkie troost komen.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Na de koffie op naar de Rua Augusta, richting het Praça do Comércio. De Rua Augusta is een prachtige kaarsrechte straat, ingelegd met prachtige mozaïken. Je vindt er veel winkels, restaurants en straatartiesten. Vele zijstraten komen uit op deze hoofdader.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Kijk vooral, als je vanaf Praça da Figueira komt in één van de zijstraten rechts. Daar zie je de meest bekende attractie in Baixa, de ijzeren lift Elevador de Santa Justa. Deze lift brengt je naar de hoger gelegen wijk Bairro Alto. Vanaf het bovendek van de lift heb je een geweldig uitzicht over de wijk Baixa.

Terug in de Rua Augusta doemt aan het eind de Arco de Rua Augusta op. Een prachtige triomfboog die gebouwd is na de aardbeving ter ere van de wederopbouw. De boog rust op zes Korintische zuilen en op en om de boog staan verschillende standbeelden van belangrijke figuren uit de Portugese geschiedenis. Je kunt het panorama dak van de Arco de Rua Augusta bezoeken. Een lift brengt je bijna tot aan de top. Het laatste stukje gaat via een heel smal trappetje (let op de stoplichten want je wilt geen tegenliggers hebben). Onderweg zie je het radarwerk van de klok. Op het dak heb je een geweldig uitzicht over het Praça do Comércio , de Taag en de rest van de stad.

Het Praça do Comércio is een prachtig en imposant plein. Je kijkt uit over de Taag en en wordt omringt door bouwwerken zoals de Arco de Rua Augusta. Midden op het plein staat het standbeeld van Koning D. José I. Neem vooral je tijd om van dit prachtige plein te genieten en zoek een plekje langs de Taag om een beetje over het water te mijmeren.

Onder de Arco de Rua Augusta en de beide zijdes, bevinden zich galerijen die vooral in de hete zomer verkoeling bieden. Ook vind je er vele toeristische restaurants. Een mooier plekje om neer te strijken vind je niet.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Een aanrader is Marisqueira AzulIn dit visrestaurant kun je van de kaart eten, maar je kunt ook zelf je verse vis, schelp of schaaldieren uitkiezen die vers voor je worden bereidt. Zo stap je ‘s ochtends in een druilerig Nederland in het vliegtuig om een paar uur later in het zonnetje van een goddelijke lunch met fijne wijnen te genieten. Ik heb slechtere maandagen gehad.

Na de lunch kun je op het plein de tram pakken of één van de Hop-on Hopp-off bussen om er weer op uit te trekken in de stad. Of je wandelt over de “Ribeira das Naus”, de boulevard langs de Taag. Heerlijk om langs het verkoelende water te slenteren en van de zon te genieten. Loop je vanaf het Praça do Comércio, rechts naar het oosten, dan geniet je van het prachtige uitzicht op de Ponte 25 de Abril en de wijk Almada, aan de andere kant van de Taag.

Wanneer je verder loopt, beginnen de trappen die afdalen naar het water. In de zomer erg uitnodigend om je handdoekje daar neer te leggen samen met de vele locals en andere toeristen.

Onderweg kom je de kunstwerken van de gepensioneerde kunstenaars Miro en Pedro tegen, die hier stenen uit de rivier schilderen en opstapelen. En je komt langs een prachtig lichtblauw gekleurd gebouw met een perfect oplopend gazon. Goed om te weten dat zich onder de heuvel toiletten bevinden.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Fietstochtje

Vervolg de boulevard en loop naar Bike Iberia. Hier kun je fietsen huren, maar ook bike tours boeken. De begeleiders vertellen je onderweg veel over de stad. Er is een leuke fietsroute (zonder heuvels), langs de Taag naar de wijk Belém incl. een proeverij van de gelijknamige lekkernij. De rest van de dag heb je de fiets tot je beschikking.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Belém

Belém ligt aan de westkant van het centrum en vanuit Baixa te bereiken met tram 15. Het is een voormalig vissersdorp dat nu helemaal opgeslokt is door Lissabon. Het is er niet heuvelachtig en er heerst een gemoedelijke sfeer. In de warme zomermaanden vind je er verkoeling omdat het aan de rivier de Taag ligt. Het grootste deel van Belém heeft de aardbeving overleefd en in deze wijk zijn dan ook mooie monumentale gebouwen te zien. Een bezoek aan Belém is niet compleet als je er geen Pasteis de Belém hebt gegeten.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Een pasteitje gemaakt van pudding, bladerdeeg, kaneel en poedersuiker. De lekkerste haal je in Confeitaria de Belém, één van de beste patisserieën van Lissabon. Gemiddeld worden daar dagelijks 20.000 Pasteis de Belém verkocht.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Als je ergens niet omheen kunt in de wijk Belém, dan is het wel het Mosteiro dos Jerónimos. Dit enorme klooster neemt je mee terug naar de tijden van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Na een succesvolle tocht naar India besloot koning Manuel het enorme klooster te bouwen. De vele schatten die Vasco da Gama mee terug nam van zijn reis, zoals kruiden en specerijen, maakten dit mogelijk. Zowel Vasco da Gama als koning Manuel liggen in het klooster begraven.

Vlakbij Mosteiro dos Jerónimos en om de hoek bij Pateis de Belém ligt de botanische tuin Jardim Botânico Tropical. Deze tropische, botanische tuin is ontstaan nadat de ontdekkingsreizigers allerlei uitheemse planten meenamen zoals peper, kaneel en cacaobonen. Deze bomen en planten werden in dit park aangeplant. Zoals de indrukwekkende laan met aangeplante, bijzondere palmen afkomstig uit Noord-Amerika. Ook in Lissabon groeien deze tot grote hoogte. De tuinen zijn een ware oase van rust in dit drukke stadsdeel. Koop om de hoek de heerlijke Pasteis de Belém en geniet er heerlijk van op een bankje in het park. Je vindt overigens verderop nog een botanische tuin Jardim Botânico de Ajuda. Een soortgelijke tuin met meer beelden, fonteinen, strakke haagjes én een uitzicht op de Taag en de Ponte 25 de Abril.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

De bekendste bezienswaardigheid van Lissabon is de Torre de Belém uit 1515. Door de inwoners gezien als het belangrijkste gebouw van Portugal omdat vele belangrijke ontdekkingsreizen vanuit deze toren vertrokken. Vroeger stond de toren midden in de Taag. Inmiddels is de monding van de rivier wat verschoven waardoor de toren vanaf de kade gemakkelijk te bereiken is. De moeite waard om naar boven te klimmen voor een prachtig uitzicht over Lissabon.

Het indrukwekkende Padrão dos Descobrimentos, (Monument der ontdekkingen) is in 1960 gebouwd als monument voor de belangrijkste Portugese zeevaarders en ter nagedachtenis aan de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. Er staan 33 verschillende standbeelden op van Portugese helden op van wel 9 meter hoog. De lift brengt je bovenop dit 52 meter hoge gebouw, waar je een prachtig uitzicht hebt over de haven. In de filmzaal in de kelder wordt een film vertoond over de geschiedenis van Lissabon.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Solar dos Presuntos

Al decennia lang een begrip in Lissabon. Locals, zakenmensen, prof-voetballers, toeristen, iedereen komt graag in dit vis restaurant. De dagverse vis lokt je al naar binnen vanuit de etalage. Eenmaal binnen zwemmen de vissen en kreeften je nog net niet tegemoet. De kelners hier zijn oude rotten in het vak en rennen door de zaak heen. Niets kom je hier te kort. Heerlijke hammen en kazen om mee te beginnen en zeer fijne visgerechten die het bijna onmogelijk maken om te kiezen. Ook de wijn is top. Wil je lekker Portugees eten, dan moet je hier zijn. Wat alleen een uitdaging is, is om een plekje te bemachtigen.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Príncipe Real quarter

De meest authentieke wijk van Lissabon is Príncipe Real. Het is er levendig en toch relaxt. Dit is hoe Lissabon was voordat het overspoeld werd met toeristen. Een wijk die met name bewoond wordt door schrijvers, artiesten, bohemians en arbeiders.

 

Voorheen vond je in deze wijk voornamelijk antiek winkels en gay-bars, tegenwoordig is de wijk een serieus shop gebied en populair bij ondernemers. Princípe Real is hard op weg om één van de meest trendy wijken van Lissabon te worden. De wijk dankt haar naam, koninklijke prins, aan de eerste zoon van Koningin Maria II

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Slenter een beetje door de charmante straatjes, bezoek een park en loer wat in de etalages van de antiekwinkels die er nog altijd volop zijn. Daarnaast is er ook veel groen, gekleurde huisjes, schattige gele trammetjes en de vele locals die hier ook heerlijk op hun gemakje rondwandelen.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Midden in de wijk ligt Jardim do Príncipe Real. Een heerlijk park waar je ook veel locals vindt. Op hete dagen zoeken ze verkoeling onder de gigantische boom die in het park staat. Onder de boom staan bankjes waar men de laatste nieuwtjes doorneemt. De enorme takken van de boom worden ondersteund door stellages. Verspreid over het park vind je veel tafels, stoelen en bankjes waar oudere mannen een potje kaarten of schaak spelen.

Aan de rand van het park en aan de doorgaande weg vind je een prachtige knalroze quiosque met een terras waar je wat kunt eten en drinken. Op zaterdagen is er een biologische markt waar groente en fruit verkocht wordt van locale telers.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Museu Nacional de História Natural e da Ciência

Een leuk museum om doorheen te dwalen is Museu Nacional de História Natural e da Ciência. Zij  bieden diverse interactieve programma’s voor jong en oud. Zo is er een zaal met dinosaurussen, kun je technische proeven kunt doen en wiskundige spelletjes. Het laboratorium en oude leslokaal in de vorm van een theater. Zeker leuk om op een regenachtig dag doorheen te wandelen.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Naast het museum vind je de Jardim Botanico. Een botanische tuin waar de studenten van de universiteit hun onderzoeken kunnen doen. De tuin ligt behoorlijk stijl de heuvel af waardoor er een diversiteit aan planten kan groeien.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

In Princípe Real wemelt het van de kleine winkels, concept stores en antiek winkeltjes. Solar Antiques claimt de oudste en grootste antiekwinkel van Portugal te zijn met de grootste collectie azulejos (Portugese tegels).

Een concept store die je niet mag missen is Embaixada. Een waar shopwalhalla met pop-up- en concept stores. Het gebouw met Moorse invloeden is tegenover Jardin do Príncipe Real gevestigd.

Een mooi uitzichtpunt in de wijk is Miradouro de São Pedro de Alcântara. Een prachtig plekje met een klein park erbij. Het is één van de grootste uitkijkpunten van de stad. Het is er altijd gezellig druk en vaak zijn er ook straatmuzikanten.

Parque das Nações

 Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Midden in de nieuwe wijk en zakencentrum Parque das Nações ligt het populaire restaurant Senhor Peixe. Tijdens de lunch is het hier een drukte van belang. De zakenmensen die in deze wijk werken nemen het er goed van tijdens hun lange lunchtijd. Ze gaan uitgebreid eten en genieten van het goede leven. En dat kan hier bij Senhor Peixe. Dagverse vis wordt hier op je bord geserveerd. Je zoekt de verse vis uit en er wordt, net als op de markt, een prijs bepaald. Als dat akkoord is, gaan de koks aan het slag. Ik had een heerlijke tarbot en als nagerecht huisgemaakte cheesecake.

  Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

  Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Oceanário de Lisboa

Een bezoek aan het Oceanário de Lisboa is zeker een aanrader. Het is één van de grootste aquaria ter wereld en ligt in het Parque das Nações, het voormalige Expo terrein van 1998. Het biedt onderdak aan 450 diersoorten verdeeld over vijf tanks. Er loopt een vaste wandelroute door het aquarium die je uiteindelijk bij de enorme watertank brengt met een inhoud van meer dan 5 miljoen liter water. De tank is 7 meter hoog en je kunt er op meerdere niveaus omheen lopen.

In dit aquarium zie je enorm haaien, roggen en maanvissen. Het aquarium is zo groot dat je niet eens naar de andere kant kunt kijken en daardoor helemaal niet het gevoel hebt dat je in een bak met water zit te kijken. Je beleeft hier echt de onderwater wereld.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Na een bezoek aan het Oceanário de Lisboa is het leuk om nog een tochtje te maken in de kabelbaan langs het Parque das Nações en de Taag. Aan het eind vind je de voormalige observatietoren Torre Vasco da Gama, wat nu omgebouwd is tot een exclusief hotel.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Gambrinus restaurant

Restaurant Gambrinus met een ambiance uit vervlogen tijden. Niets geen hippigheid, maar een klassieke sfeer. Je zakt weg in dik tapijt, strijkt neer in comfortabele stoelen en laat het goede leven tot je komen. De service en de kwaliteit is hier excellent.

Je wordt aan tafel bedient met allure en grandeur. Het is een af en aan rennen met karretjes en bijzettafeltjes. De vis wordt aan tafel gefileerd en de befaamde Crepes Suzette aan je tafel klaargemaakt. Op de kaart vind je klassieke gerechten als tarbot, zeebaars, zeetong à la meunière, maar ook traditionele Portugese gerechten als de cataplana. Hoogtepunt was toch wel de Crepes Suzette. Ondanks dat de prijzen hier hoger liggen dan de gemiddelde restaurants, vind het een aanrader. Hoewel ik denk dat de generatie die alleen gewend is te eten in hippe Instagrammable restaurants, dit een oubollige bedoening vindt.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Als je je buikje rond gegeten hebt, loop dan zeker even door de straat (Rua das Portas de Santo Antao) van Gambrinus. Neem nog even een extra afzakkertje, een shotje GinJinha (of Ginja). Dit is het lokale drankje dat je bij veel kleine likeurwinkeltjes kunt drinken. Voor het zaakje raak je gezellig aan de babbel met de Lisboeta. Verrassend lekker!

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

In deze straat vind je ook Casa do Alentejo. Een verborgen pareltje. Ga vooral naar binnen en verwonder je over de mooie, neomoorse patio en fontein. Ga lekker op een bankje zitten en geniet van de serene rust.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Een plek die je absoluut niet mag overslaan als je in Lissabon bent, is LX Factory. Verborgen onder een brug aan de rand van de stad, vind je dit industriële ministadje. Vele creatievelingen verzameld en op een heel bijzondere plek kun je genieten van cocktails op een rooftop terras, lekker eten en shoppen. Deze culturele hotspot is een oud fabrieksterrein wat in 2008 door een groep jonge ondernemers nieuw leven ingeblazen is. Een creatieve broedplaats van mode, architectuur, muziek en eten.

Reizen

Het weer is over het algemeen in Lissabon aangenaam. Op een klein regenbuitje na was het in het vroege voorjaar dat ik er was alle vier de dagen heerlijk weer en tussen de 20 en 25 graden. Zelfs in de winter komt de temperatuur meestal niet onder de 15 graden.

Wat belangrijk is om te weten is dat het in Lissabon enorm heuvelachtig is. In de meeste wijken is het klimmen en afdalen. Het is dus handig om goed ter been te zijn. Als je dat niet bent, ook geen probleem. De trammetjes, metro en trein rijden door de hele stad en omgeving. Zowel het openbaar vervoer als de taxi is zeer betaalbaar.

Rechtstreekse vluchten naar Lissabon gaan vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam met Transavia, KLM of TAP.

Meer informatie over Portugal en over Lissabon.

Op Booking.com vind je geweldige plekjes om in deze stad te overnachten. Wij hebben er twee voor je geselecteerd. Casa do Barão ligt in de mondaine wijk Chiado in het centrum van Lissabon. Deze bed & breakfast bevindt zich in een gebouw uit de 18e eeuw en wordt als voortreffelijk gewaardeerd.

Citytrip Lissabon. Wat een heerlijke stad! | ENJOY! The Good Life

Casa Amora ligt in een van de meest centrale wijken van Lissabon, dicht bij de Bairro Alto en Chiado. De Avenida da Liberdade met zijn boetieks en het winkelcentrum Amoreiras bevinden zich allemaal op loopafstand.

ENJOY! Lissabon.

Beeld: ©ENJOY! the Good Life
Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly