Buffet van Odette, Amsterdam

mrt 19, 2015 | Fabulous Food, Food, Hotspots, Restaurant Reviews, Travel and trips, Uitstapjes, Weekendtips

Buffet van Odette

Buffet van Odette, Amsterdam

Dit keer geen gerecht als lunchtip maar een heel restaurant. Buffet van Odette stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Op Pinterest (ENJOY! The Good Life)  heb ik een bord ‘HOTSPOTS’. Hierop zet ik alle restaurants waar ik nog graag een keer wil eten of waar ik gegeten heb en die TOP zijn.

Afgelopen vrijdag was ik een dagje in Amsterdam en heb ik geluncht bij Buffet van Odette op de Prinsengracht. Wij waren best vroeg voor de lunch. Gelukkig maar… want tijdens lunchtijd is het lastig hier een plekje te bemachtigen als je niet gereserveerd hebt.

Buffet van Odette salades

Geen fancy gedoe

Het restaurant ligt op een hoek aan de mooie gracht. Er is een fijn terras maar die lag nog in de schaduw dus hebben wij de lunch binnen genuttigd. Bij binnenkomst wordt je allerhartelijkst ontvangen en mijn oog viel gelijk op de grote bar waar grote schalen met de heerlijkste salades op stonden. We namen plaats aan een tafeltje bij het raam. Op tafel stond al een fles water en glazen. Fijn…. geen gedoe met fancy water hier.

Buffet van Odette salade

Verveine

We bestelden een Latte Macciato en een Verveine thee. Deze thee had ik niet eerder gedronken. Het is een kruidenthee gemaakt van een citroenachtig plantje dat oorspronkelijk uit Chili komt. Het was een heerlijke frisse kruidenthee.

Buffet van Odette menukaart

Het menu

Maak dan maar eens een keus voor de lunch. Voor mij alleen maar heerlijkheden. Ik koos uiteindelijk voor de gerookte zalm met linzen en gepocheerd ei. Mijn tafelgenote voor roerei met zalm.

Buffet van Odette menu

Goede keus

Mijn keus bleek een heel goede te zijn…..dit is mijn lekkerste lunch ever!! De linzen waren aangemaakt met citroen, koriander en in honing ingekookte zilveruitjes. Daarnaast heerlijke verse bietjes, geweldig warm gerookte zalm, een huisgemaakte mayonaise aangemaakt met mierikswortel, een gepocheerd ei, wat salade en brood. Een bord vol lekkers.

Buffet van Odette ei

Goddelijk

Die linzen! Goddelijk…. en dan de zalm…. nog nooit eerder zo’n heerlijke gerookte zalm gegeten, de mayonaise en dan dat gepocheerde eitje. Dit is gewoon ware Foodporn!

Binnen no time liep het restaurant vol en dan wordt het behoorlijk hectisch. Mijn tip is dan ook om hier vroeg te gaan lunchen. Dat is heel relaxt en heeft het vriendelijke personeel nog alle tijd voor je. Ook voor het diner kun je bij Buffet van Odette terecht. Dit is een restaurant waar ik vaker terug ga komen!

Buffet van Odette lunch


Buffet van Odette, Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam 020 – 4236034 website Elke dag geopend van 10 – 22 uur.


 

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken