MOVIE WEEKEND MET ENJOY! #2

apr 4, 2020 | Movies and Books

MOVIE WEEKEND MET ENJOY! #2

Momenteel is het topdrukte bij de streamingdiensten van films en series. We moeten thuisblijven en hoe fijn is het dat we zoveel aanbod hebben voor een geslaagd filmavondje. Hier bij ENJOY! kijken de pubers non-stop series en met regelmaat kijken we samen een film. Een gezellig avondje met thee en lekkers.

Dat is nog best lastig want onze voorkeuren liggen nogal uiteen. Soms kiezen de pubers een film uit waar ik zonder morren naar moet kijken en iets vaker kies ik een film uit. Ze beginnen vaak op voorhand al te zuchten want volgens hun zoek ik altijd maffe films uit. Toch blijken die films meestal een garantie voor een geslaagd filmavondje. Dit zijn de films die wij onlangs hebben gezien:

THE INTERN ♥♥♥♥

The Intern gaat over Ben Whittaker (Robert De Niro), een 70-jarige weduwnaar die net een paar jaar met pensioen is. Na verloop van tijd gaat hij zich vervelen en mist hij zijn werk. Dan krijgt hij de kans om als senior stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion winkel, opgericht door Jules Ostin (Anna Hathaway). Deze bijzondere samenstelling brengt voor beide karakters belangrijke lessen met zich mee.

Deze film met Robert de Niro is een heerlijke feel good film. Grappig om te zien hoe de oude De Niro zich staande houdt tussen het jonge grut. Natuurlijk zorgt het voor hilariteit tussen de beide generaties, maar ook voor bewustzijn. Gewoon een heerlijke film om met meerdere generaties te kijken. (Netflix, 2015, AL)

PENOZA: The Final Chapter ♥♥

De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Wij waren enorme fan van de serie Penoza. Vooral de eerste seizoenen. Toch is de film een beetje langs ons heen gegaan. Via Pathé thuis besloten we unaniem voor deze film tijdens ons gezellige avondje. Het werd niet heel gezellig want de film is behoorlijk gewelddadig, zoals dat ook al het geval was in het laatste seizoen van de serie. Ik kijk liever niet naar moord en doodslag. Je kijkt de film af als je hem gehuurd hebt. De pubers hadden er beduidend minder last van. Hoewel de damespuber en ik geregeld stereo achter een kussentje wegdoken. Spannend is het dus wel als je niks gewend bent. Het verhaal was regelmatig ongeloofwaardig en bijna lachwekkend. Als je ook een enorme fan van de serie was, denk ik persoonlijk dat je het dan het beste daarbij kunt laten. De film vond ik geen waardig afscheid. (Via Pathé thuis, 2019, 12+)

THE AFRICAN DOCTER ♥♥♥+

De burgemeester van Marly-Gomont wil herkozen worden en moet daarom een huisarts voor het dorp zien te vinden. Zijn keuze valt op Seyolo Zantoko, een uiterst bekwame, net afgestudeerde arts uit Kinshassa. Zantoko grijpt de kans met beide handen aan en vertrekt naar het Franse dorp. Eenmaal gearriveerd schrikt de plaatselijke bevolking zich te pletter: ze hebben nog nooit een zwarte gezien en willen niets van hun nieuwe dokter weten. Zantoko is echter vastbesloten hun vertrouwen te winnen.

Een fijne film voor het hele gezin. Deze tragi-comedy is heerlijk kneuterig, van tijd tot tijd voorspelbaar en aan de veilige kant. Toch zijn er genoeg hilarische momenten en sympathie voor dit gezin. Als je niet al te hoge verwachtingen van de film hebt, is deze film een aanrader en zeker goed voor een gezellig filmavondje thuis. (Netflix, 2016, 6+)

ADRIFT ♥♥♥♥

Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden…

Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Dat maakt deze film zo goed anders zou je misschien het idee kunnen hebben in het zoveelste noodlot op zee terecht te zijn gekomen. Prachtige film over twee jonge mensen die voor het avontuur gaan. Je wordt meegesleept in het drama van Tami en de bizarre omstandigheden waarin zij moet zien te overleven. (Netflix, 2018, 12+)

DEMAIN TOUT COMMENCE ♥♥♥♥

Samuel leidt een zorgeloos leven in het zonnige zuiden van Frankrijk hier geniet hij van het leven met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.
Tot Kristin, een van zijn oude veroveringen langskomt en het verhaal vertelt dat hij de vader is van Gloria haar baby. Wanneer Kristin de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om Gloria terug samen te brengen met haar moeder, helaas zonder succes.
Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel aan het werk gaat als stuntman hier ontpopt hij zich een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo, op dit moment duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

DEMAIN TOUT COMMENCE | ENJOY! The Good Life

Deze film zag ik voor de tweede keer. Destijds was ik bij de persrelease. Een heerlijke film waar veel te lachen valt, maar pak er zeker ook maar een pak tissues bij. Mijn review over deze film lees je hier. (Netflix, 2017, 9+)

THE CHOICE ♥♥+

Wanneer Travis (Benjamin Walker) zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Teresa Palmer) ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Tom Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten. Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

Op z’n tijd houd ik wel van een mierzoet verhaal, romantiek en een tranentrekker. The Choice komt daarvoor prima in aanmerking. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de succesvolle Nicholas Sparks, waarvan eerder The Notebook, Safe Haven en The Best of Me werden verfilmd. Drie prachtige films en hoewel ik deze minder waardeer dan de andere drie, staat deze film zeker garant voor een avondje zwijmelen. (Netflix, 2016, 9+)

AS IT IS IN HEAVEN ♥♥♥♥♥

Na een hartaanval trekt de wereldberoemde dirigent Daniel Daréus (Nyqvist) naar zijn Noord-Zweedse geboortedorpje om daar te herstellen. De stugge man ontdooit een beetje door toedoen van een engelachtige caissière, het zonnetje van het dorp. Waarna de dirigent op zijn beurt alle dorpsgenoten laat kennismaken met hun ‘innerlijke muziek’. Nogal zoete comeback van regisseur Pollak, die jarenlang stopte met filmen na de lafhartige moord op de Zweedse premier Olof Palme. Genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Een optimistisch liedje uit de film is in tientallen cover-versies terug te vinden op internet.

Deze film keek ik afgelopen week op mijn verjaardag. Het is mijn favoriete film. Dit keer keek ik hem samen met de pubers. Die vonden het in begin maar een maffe film met leipe mensen. Toch verstilde ook zij, deze film zal ze bij blijven. Het is zo’n mooi verhaal over hoe mensen elkaar vinden, je mag zijn wie je wilt, geloof, vooroordelen, liefde en verbondenheid. In al zijn eenvoud een meesterlijke film. Hier lees je meer over de film. (2004, 12+)

De film is helaas niet te zien bij de streaming diensten. Voor een klein prijsje wordt de film aangeboden op Marktplaats of tweedehands op Bol.com. Je moet wat moeite doen om de film te kunnen zien, maar geloof mij het is het waard!

Dit was het filmoverzicht van films die ik onlangs heb gezien. Allen goed voor een heerlijk filmavondje. Heb jij één van deze films gezien? Dan ben ik benieuwd naar jouw mening. Of misschien heb je zelf een favoriete film die ik echt moet gaan zien. Let me know! Da’s leuk.

Ben je benieuwd naar meer filmoverzichten en reviews. Je vindt ze hier.

Filmtips en reviews van ENJOY!?

ENJOY! MOVIE NIGHT | ENJOY! The Good Life

 

 

ENJOY! Movie night

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

Hampstead

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  The Only Living Boy in New York

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! a movie night.

Beeld: Bol.com, Filmdepot

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: