FILMREVIEW: The Only Living Boy in New York

aug 26, 2017 | Movies and Books, Weekendtips

 FILMREVIEW: The Only Living Boy in New York | ENJOY! The Good Life

FILMREVIEW: The Only Living Boy in New York ♥♥♥♥

 ″Een broeierige film over een jongen die op zoek is naar een richting in zijn leven.″

Inmiddels wordt de film ″The Only Living Boy in New York” vertoond in de Nederlandse bioscopen. De meisjes van ENJOY! togen een paar weken geleden naar De Filmhallen waar deze film voor de pers werd vertoond. De trailer en het verhaal van de film spraken ons aan. En ook het genre is er één die goed bij ENJOY! The Good Life past. Benieuwd wat wij er van vonden?

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

New York

De film gaat over de ietwat sullige Thomas (Callum Turner) die, nadat hij is afgestudeerd, een heel relaxt leventje leidt in New York. Zijn vader (Pierce Brosnan) is uitgever en ziet Thomas als nietsnut. Zijn moeder (Cynthia Nixon), met wie hij een heel sterke band heeft, is depressief en zijn vriendinnetje wil ‘alleen vrienden’ met hem wil zijn.

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

Geobsedeerd

De film krijgt echter een spannender wending, als Thomas ontdekt dat zijn vader er een affaire op nahoudt met de bloedmooie Johanna (Kate Beckinsale). Johanna maakt iets los in Thomas en langzaam raakt hij geobsedeerd door haar.

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

Tijdens deze fase in zijn leven wordt Thomas bijgestaan door zijn nieuwe, excentrieke buurman (Jeff Bridges). De buurman dwaalt met hem door New York en voorziet Thomas van vaderlijke adviezen.

Verrassende wending

Gedurende de film kruipt Thomas steeds verder uit zijn schulp en ziet in wat het leven hem te bieden heeft. Niet alle keuzes zijn even handig. En sommige lijken desastreuze gevolgen te hebben. Maar uiteindelijk zorgt dit voor een heel verrassende wending van de film.

Wat wij van de film vonden?

Allereerst beviel het sfeertje van de film mij zeker. Beetje broeierig door de spanning die ontstaat tussen Thomas en Johanna. Maar ook het contrast tussen het ogenschijnlijk perfecte leven van de upperclass, waar de familie van Thomas toe behoort. En het stadse, losse leven van Thomas, zijn vriendinnetje en de bijzondere buurman. De beelden van New York doen het altijd lekker, de ‘storyteller’ en ook de muziek van o.a. Simon & Garfunkel zetten de juiste toon voor ons. Wij vonden het een goede film, het eind zou voorspelbaar kunnen zijn maar voor ons vielen alle puzzelstukjes pas aan het eind in elkaar en zorgde voor een ‘happy end’ En daar houden wij van bij ENJOY! Zeker een aanrader om deze film te gaan zien.

   • The Only Living Boy in New York draait vanaf 24 augustus 2017 in de Nederlandse bioscopen.
   • Filmwijzer: Alle leeftijden
   • Romantiek: Drama
   • Jeff Bridges, Pierce Brosnan, Callum Turner, Kate Beckinsale, Cynthia Nixon Regie: Marc Webb
   • Beoordeling: ♥♥♥♥

Op zoek naar meer filmtips van ENJOY!?

FILMREVIEW: EVERYTHING, EVERYTHING | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Everything, Everything

 

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Perfetti Sconosciuti

 

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

 

♥  A Street Cat Named Bob

 

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 

 ENJOY! a movie night out.

Pictures: ©Triple P Entertainment
Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: