FILMREVIEW: HAMPSTEAD

aug 17, 2017 | Movies and Books, Uitstapjes, Weekendtips

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

FILMREVIEW: HAMPSTEAD ♥♥♥♥

″Diane Keaton en Brendan Gleeson zijn goed voor de nodige hilarische momenten″

Vanaf vandaag draait Hampstead in de Nederlandse bioscopen. De ultieme feelgood movie en een film die helemaal past in het straatje van ENJOY! The Good Life. Een film waar je heel blij van wordt. Gewoon lekker genieten van de prachtige beelden in Hampstead Heath en de hilarische wending die het leven van Emily Walters (Diane Keaton) krijgt.

FILMREVIEW: HAMPSTEAD

Waargebeurd verhaal

Hampstead is losjes gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de inmiddels overleden Harry Hallowes, die jarenlang in het beeldschone park woonde en een stuk van één van de duurste stukjes grond van London wist te claimen. In de film wordt de persoon van Harry gespeeld door Donald (Brendan Gleeson), een narrige Ier op leeftijd.

FILMREVIEW: HAMPSTEAD | ENJOY! The Good Life

Reddende engel

Weduwe Emily lijkt haar leven maar niet op te kunnen pakken ondanks de hulp van haar zoon Philip en haar ‘zogenaamde’ vrienden. Haar leven krijgt echter een verrassende wending als ze die eigenaardige man in het park leert kennen. Aanvankelijk lijkt Donald niets van Emily te willen weten. Als blijkt dat zij, zijn reddende engel is komt hij los en laat er dan ook gelijk geen gras over groeien om haar uit de nodigen voor bijzondere etentjes. En zo ontstaat er iets moois tussen de twee.

FILMREVIEW: HAMPSTEAD | ENJOY! The Good Life

Leeftijd geen obstakel 

Samen met hem trekt ze ten strijde tegen de projectontwikkelaars die Donald uit het park willen krijgen. Langzaam maakt verdriet plaats voor liefde. Op een grappige en charmante manier laat deze film maar weer eens zien dat liefde kan ontstaan op onverwachte plekken en dat leeftijd geen obstakel hoeft te zijn.

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

Wat wij er van vonden?

Voor deze film gingen wij eens lekker onderuit zitten. We hadden wel even zin in een avondje zwijmelen en lachen. En dat kan zeker met deze film. Diane Keaton en Brendan Gleeson zijn goed voor de nodige hilarische momenten en wij waren met name erg gecharmeerd van Brendan in de film. Want hoewel het lijkt of hij zijn narrige zelf blijft vonden wij hem toch behoorlijk innemend. Verwacht van de film geen hoogstaand acteerwerk of een diepgaand verhaal. Het is een luchtige film die vooral de 40+ meisjes zal aanspreken. Ik denk dat een jonger publiek het redelijk ‘grose’ zal vinden als twee mensen op leeftijd elkaar de liefde verklaren en die ook consumeren. Wij vonden dit een heel leuke film en een garantie voor een gezellig avondje uit.

FILMREVIEW: HAMPSTEAD | ENJOY! The Good Life

    • Hampstead is vanaf donderdag 17 augustus 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen.
    • Filmwijzer: Alle leeftijden
    • Romantiek: Komedie, romantiek
    • Emily: Diane Keaton, Donald: Brendan Gleeson Regisseur: Joel Hopkins
    • Beoordeling: ♥♥♥♥

Op zoek naar meer filmtips van ENJOY!?

FILMREVIEW: EVERYTHING, EVERYTHING | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Everything, Everything

 

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Perfetti Sconosciuti

 

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

 

♥  A Street Cat Named Bob

 

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 

ENJOY! a movie night out.

Pictures: © Splendid-Film.

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: