Bloemkoolsoep?! Is dat wat….
In mijn koelkast lag al een behoorlijke tijd een bloemkool. Het kwam er maar steeds niet van het ding op te eten. En eigenlijk lag hij ook behoorlijk in de weg. Ik moest even niet denken aan de traditionele bloemkool met een papje en een saucijsje. Tijdens ons etentje bij Gård Nordic Kitchen kregen wij, op de plank met voorgerechten, een bloemkoolsoepje geserveerd. En dat leek mij een leuke uitdaging om te maken.
Bloemkoolluchtjes
Hoewel ik bloemkool best lekker vind, is het jammer dat je hele huis ernaar gaat stinken als je het kookt. Dus toen de pubers binnen kwamen vallen vroegen ze zich af waarom midden op de dag het hele huis vergeven was van de bloemkoollucht. Toen ik enthousiast vertelde dat ik bloemkoolsoep aan het maken was, werd dat niet bepaald juichend ontvangen en stelde ze voor dat ik die soep maar lekker zelf op ging eten.
Verrassend
Eerlijk gezegd had ik ook niet heel veel vertrouwen in mijn eigen brouwsel. Toen de soep klaar was en tot een mooie gladde, dikke soep gepureerd was, ging ik dan ook met wat tegenzin proeven. Dit soepje bleek verrassend lekker. Wat zeg ik….. Heerlijk!
Na lang aandringen gingen de pubers dan ook maar proeven om van het gezeur af te zijn en die waren ook meteen enthousiast. ’s Avonds hebben wij heerlijk gesmikkeld van dit soepje met brood en lekkere smeersels erbij. Een heerlijk soepje voor een makkelijke weekend maaltijd. En…. kinderlijke eenvoudig om te maken!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook in stukjes gesneden
- 250 ml volle melk
- 250 ml bouillon (bijvoorbeeld water met een tuinkruiden bouillon blokje)
- 1 theelepel kurkuma
- peper en zout
- peterselie
Aan de slag:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze goed af onder de kraan en laat even uitlekken in een vergiet.
- In een diepe pan met dikke bodem fruit je de uitjes zachtjes glazig in een scheutje olijfolie.
- Voeg de bloemkool toe en bak die even mee.
- Doe de kurkuma erbij.
- Schenk de melk en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de knoflook toe en laat het nu een klein halfuurtje doorkoken tot de bloemkool goed gaar is.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender tot een mooi glad en romig soepje.
- En klaar is deze fluweelzachte soep. Garneren voor het opdienen met een beetje fijngehakte peterselie.
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #enjoythegoodlife
Op zoek naar andere soep gerechten? Misschien is dit een idee?
♥ Minestrone met salsiccia balletjes
♥ Mag het gewoon ‘snert’ zijn?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
ENJOY! your comforting cauliflower soup.
Pictures: ©ENJOY! The Good Life