Zomerse tiramisu met aardbei en framboos
Met dit weer krijg ik zin in zomerse gerechten. Één van mijn favoriete nagerechten is deze zomerse tiramisu met aardbei en framboos. We moeten nog héél even wachten voordat de aardbeitjes van Nederlandse bodem komen maar er zijn al weer volop aardbeien te koop en dan kan ik het niet laten om na een winter vol stamppotten dit zomerse nagerecht te maken. Het was weer een schot in de roos! Frambozen zijn soms lastig om vers te krijgen. Gebruik dan gerust de diepvries framboosjes. Dat kan prima.
Hoe maak je dit heerlijke nagerecht?
Ingrediënten:
- 500 g Hollandse aardbeien
- 160 g poedersuiker
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- 250 g mascarpone
- 300 ml zoete witte wijn
- 1 pak lange vingers
- 125 g frambozen
Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarpone mengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarpone mengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Succes verzekerd 🙂
Op zoek meer leuke nagerechten? Misschien is dit een idee?
Een zomerse tiramisu met Pallini Limoncello
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
ENJOY! this lovely tiramisu.
Foto’s: @ENJOY! The Good Life