Snapshots week 10 t/m 14/2021

apr 12, 2021 | Snapshots

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk!

De koelkast lag nog vol met groenten. Om te voorkomen dat alles weggekieperd moest worden de groenten gegrild.

De gegrilde groenten verwerkte ik in een ratatouille met merguez worstjesRatatouille met parelcouscous. En door een couscous salade.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Een lekker broodje voor tussendoor. Broodje Bakkeljauw. Wederom een lekker recept van De Smaakmenutie.

Op zondag maak ik een weekmenu voor de hele week. Ideaal. Boodschappen bestellen aan de hand van de menu’s en voor iedereen is duidelijk wat we die week eten.

Ik investeerde in wat attributen om zuurdesembrood te bakken. Rijsmandjes, een deegsnijder en een goed broodmes. Niet dat het hielp want ik kreeg het deeg met geen mogelijkheid uit de mandjes en het resultaat was nog steeds misbaksels.

Oefening baart kunst… Het broodbakken gaat steeds beter.

Uitprobeersel. Zuurdesem focaccia wat wonderwel goed lukte.

Voor het eerst maakte ik kaneelbroodjes van zuurdesemdeeg. Dat ging een stuk makkelijker want het deeg rees de pan uit. Leuk om te maken en superlekker. Heerlijk bij het zondagse familie ontbijt.

Pasen. Samen kokkerellen. Vooraf Aardperensoep (binnenkort online) en als hoofdgerecht risotto met paddestoelen. Het toetje konden wij niet meer op.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Pasta pesto alla Liguria van Nigella Lawson.

Deze Steak Pieces van The Meat Lovers zijn echt top. Je koopt ze online (diepvries) bij de Jumbo. Ik maakte er een ouderwets lekkere Stroganoff saus bij met biologische brocolli en parelcouscous.

Ik bakte boterkoek. Ieder neemt op de tuin om de beurt iets lekkers mee voor bij de koffie. Ik maak het liefst iets zelf. Boterkoek maak je in een handomdraai en vindt iedereen lekker.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Zelf paasbrood gebakken. Zo lekker!

snapshots week 01/2021 " ENJOY! The Good Life

Tijd om zaden uit te zoeken en voor te zaaien. Ik ga dit jaar niet zoveel op de daktuin planten. Ik heb er simpelweg te weinig tijd voor en de oogst op de collectieve tuin zal ruim zijn dus hoef ik zelf niet veel te verbouwen. Wel wat kruiden, sla en tomaten. Makkelijk om bij de hand te hebben.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Vast wat voorbereidingen voor het nieuwe tuinseizoen. De tuinmuur een nieuwe lik verf gegeven.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Van mijn werk kreeg ik tulpjes opgestuurd. Als aardigheidje. Laat dat nou mijn favoriete bloemen zijn!

De laatste weken rijdt mijn autootje bijna elke zaterdag naar Suus in Limmen. Meestal voor een cadeautje, maar natuurlijk neem ik ook altijd iets voor mezelf mee. Dit is zo’n winkel waar je blij van wordt!

De paas versiering. Eigenlijk houd ik helemaal niet van paastakken. Toch sleepte ik een paar takken mee van de tuin. En bedacht dat de wand schildjes leuk waren voor in de takken. Er zijn nog een aantal van deze leuke wand schildjes te koop op ENJOY! The second life.

Sinds begin dit jaar heb ik mij aangesloten bij een grote collectieve moestuin in ons dorp. Zo leuk. Heerlijk buiten zijn, verse groenten, fruit en bloemen, beweging en leuke sociale contacten.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk weer eens naar de kringloop. En extra leuk. Je kunt een afspraak plannen! Op rechts de buit die ik mee naar huis nam.

Samen met dochterlief gingen we een dagje naar Naarden-Vesting. Hier zit de leukste kringloopwinkel van Nederland als je het mij vraagt. Ik had mijzelf heel duidelijk voorgenomen om niet van alles en nog wat te gaan kopen. Gelukkig zijn de prijzen daar niet naar. Dat bed! Helemaal verliefd op. Helaas heb ik vrij lage plafonds dus hij bleef waar hij was.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht er dit windlicht dat ik om ga bouwen naar een showcase. Dit afgrijselijke keramieken mandje (toch leuk als het gevuld is met kruiden) en een oppot tafeltje.

Het oppttafeltje kreeg een lik zwarte verf. Hier komt mijn kruidentuintje op.

Op Instagram kocht ik nog een aantal leuke vintage items bij Captainshark.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Deze serie…. Heerlijk!

Op NETFLIX vond ik een paar leuke Deense films. Ik hou wel van een beetje gekkige film. Ik werd er in ieder geval heel vrolijk van.

5x beste films netflix | ENJOY! The Good Life

5x beste films op NETFLIX

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Eind maart was ik jarig. Hoe klein het ook gevierd kan worden, het voelde toch als een groot feest.

Ons bezoek aan de leukste kringloopwinkel in Naarden-Vesting combineerden we met een bezoek aan dit gezellige en charmante stadje. Je leest er hier alles over.

Eindelijk weer naar de kapper. Een verfbeurt was geen overbodige luxe.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

En dan is het de ene week bijna tropisch. Een paar dagen later is het ineens winters. Bizar!

Ik kreeg het toch wel even benauwd toen ik de medewerker van Ikea met de karren aan zag komen. Hoe krijg ik dat mee. Zorgen voor niets want in een Panda past alles!

Benen strekken op Landgoed Het Hof in Bergen.

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken