Snapshots week 10 t/m 14/2021

apr 12, 2021 | Snapshots

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk!

De koelkast lag nog vol met groenten. Om te voorkomen dat alles weggekieperd moest worden de groenten gegrild.

De gegrilde groenten verwerkte ik in een ratatouille met merguez worstjesRatatouille met parelcouscous. En door een couscous salade.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Een lekker broodje voor tussendoor. Broodje Bakkeljauw. Wederom een lekker recept van De Smaakmenutie.

Op zondag maak ik een weekmenu voor de hele week. Ideaal. Boodschappen bestellen aan de hand van de menu’s en voor iedereen is duidelijk wat we die week eten.

Ik investeerde in wat attributen om zuurdesembrood te bakken. Rijsmandjes, een deegsnijder en een goed broodmes. Niet dat het hielp want ik kreeg het deeg met geen mogelijkheid uit de mandjes en het resultaat was nog steeds misbaksels.

Oefening baart kunst… Het broodbakken gaat steeds beter.

Uitprobeersel. Zuurdesem focaccia wat wonderwel goed lukte.

Voor het eerst maakte ik kaneelbroodjes van zuurdesemdeeg. Dat ging een stuk makkelijker want het deeg rees de pan uit. Leuk om te maken en superlekker. Heerlijk bij het zondagse familie ontbijt.

Pasen. Samen kokkerellen. Vooraf Aardperensoep (binnenkort online) en als hoofdgerecht risotto met paddestoelen. Het toetje konden wij niet meer op.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Pasta pesto alla Liguria van Nigella Lawson.

Deze Steak Pieces van The Meat Lovers zijn echt top. Je koopt ze online (diepvries) bij de Jumbo. Ik maakte er een ouderwets lekkere Stroganoff saus bij met biologische brocolli en parelcouscous.

Ik bakte boterkoek. Ieder neemt op de tuin om de beurt iets lekkers mee voor bij de koffie. Ik maak het liefst iets zelf. Boterkoek maak je in een handomdraai en vindt iedereen lekker.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Zelf paasbrood gebakken. Zo lekker!

snapshots week 01/2021 " ENJOY! The Good Life

Tijd om zaden uit te zoeken en voor te zaaien. Ik ga dit jaar niet zoveel op de daktuin planten. Ik heb er simpelweg te weinig tijd voor en de oogst op de collectieve tuin zal ruim zijn dus hoef ik zelf niet veel te verbouwen. Wel wat kruiden, sla en tomaten. Makkelijk om bij de hand te hebben.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Vast wat voorbereidingen voor het nieuwe tuinseizoen. De tuinmuur een nieuwe lik verf gegeven.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Van mijn werk kreeg ik tulpjes opgestuurd. Als aardigheidje. Laat dat nou mijn favoriete bloemen zijn!

De laatste weken rijdt mijn autootje bijna elke zaterdag naar Suus in Limmen. Meestal voor een cadeautje, maar natuurlijk neem ik ook altijd iets voor mezelf mee. Dit is zo’n winkel waar je blij van wordt!

De paas versiering. Eigenlijk houd ik helemaal niet van paastakken. Toch sleepte ik een paar takken mee van de tuin. En bedacht dat de wand schildjes leuk waren voor in de takken. Er zijn nog een aantal van deze leuke wand schildjes te koop op ENJOY! The second life.

Sinds begin dit jaar heb ik mij aangesloten bij een grote collectieve moestuin in ons dorp. Zo leuk. Heerlijk buiten zijn, verse groenten, fruit en bloemen, beweging en leuke sociale contacten.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk weer eens naar de kringloop. En extra leuk. Je kunt een afspraak plannen! Op rechts de buit die ik mee naar huis nam.

Samen met dochterlief gingen we een dagje naar Naarden-Vesting. Hier zit de leukste kringloopwinkel van Nederland als je het mij vraagt. Ik had mijzelf heel duidelijk voorgenomen om niet van alles en nog wat te gaan kopen. Gelukkig zijn de prijzen daar niet naar. Dat bed! Helemaal verliefd op. Helaas heb ik vrij lage plafonds dus hij bleef waar hij was.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht er dit windlicht dat ik om ga bouwen naar een showcase. Dit afgrijselijke keramieken mandje (toch leuk als het gevuld is met kruiden) en een oppot tafeltje.

Het oppttafeltje kreeg een lik zwarte verf. Hier komt mijn kruidentuintje op.

Op Instagram kocht ik nog een aantal leuke vintage items bij Captainshark.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

Deze serie…. Heerlijk!

Op NETFLIX vond ik een paar leuke Deense films. Ik hou wel van een beetje gekkige film. Ik werd er in ieder geval heel vrolijk van.

5x beste films netflix | ENJOY! The Good Life

5x beste films op NETFLIX

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Eind maart was ik jarig. Hoe klein het ook gevierd kan worden, het voelde toch als een groot feest.

Ons bezoek aan de leukste kringloopwinkel in Naarden-Vesting combineerden we met een bezoek aan dit gezellige en charmante stadje. Je leest er hier alles over.

Eindelijk weer naar de kapper. Een verfbeurt was geen overbodige luxe.

Snapshots week 10 t/m 14/2021 | ENJOY! The Good Life

En dan is het de ene week bijna tropisch. Een paar dagen later is het ineens winters. Bizar!

Ik kreeg het toch wel even benauwd toen ik de medewerker van Ikea met de karren aan zag komen. Hoe krijg ik dat mee. Zorgen voor niets want in een Panda past alles!

Benen strekken op Landgoed Het Hof in Bergen.

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: