5x beste films op Netflix. Deze moet je zien!

mrt 20, 2021 | Lifestyle, Movies, books and art

Een filmavondje in het weekend is vaste prik. Met z’n allen onder een dekentje met drankjes en lekkere versnaperingen. Of in mijn eentje languit op de bank. De avond is helemaal geslaagd als de film onvergetelijke was. Graag deel ik ‘5x de beste films op Netflix’ met je. Natuurlijk ben ik benieuwd wat jij van deze films vindt.

Heb je zelf een filmtip? Laat het weten in de comments. Veel kijkplezier dit weekend.

The lady in the van ♥♥♥♥

Britse toneelschrijver Alan Bennett (1934) werd op een ochtend in 1974 geconfronteerd met een onklaar Bedford busje op zijn Londense oprit, bewoond door een excentrieke oudere dame. Bennett liet het gebeuren, vijftien jaar lang, tot aan haar dood. De schrijver maakte een druk bezocht toneelstuk van hun onwaarschijnlijke verbond, met Maggie Smith in de hoofdrol. Smith herhaalde haar krachttoer in deze bewerking, een strijdtoneel waar Britse manieren een ogenschijnlijk onhoudbare situatie tussen een schrijver en zijn eeuwige bezoek draagbaar maken. Gefilmd op locatie in Camden Town in Londen, waar Bennett destijds woonde.

 

Actrice Maggie Smith is een grote favoriet van mij. En dat maakt ze weer helemaal waar in deze aandoenlijk film. Hilarisch met haar kleine gebaartjes en onuitstaanbare attitude. Tegelijkertijd pakt ze je met boter en suiker in en ga je, ondanks haar onhebbelijkheden, van haar houden. Een film naar mijn hart.

Geen Netflix? Geen nood, deze film is ook te huur bij Pathé thuis.

The Green Mile ♥♥♥♥

Edgecome zit in het bejaardenhuis en kijkt terug op zijn leven. Als gevangenisbewaker in de dodengang, met louter gevangenen die de doodstraf hebben gekregen, ontmoet hij een bijzondere man. John Coffey, een boom van een kerel. De Afro-Amerikaan is beschuldigd van verkrachting en moord op twee kleine meisjes.

Coffey heeft bovennatuurlijke krachten en er ontstaan hele bijzondere banden in The Green Mile. De dodengang wordt zo genoemd vanwege de groene vloer. De sfeer verandert echter als er een nieuwe bewaker komt, Percy Wetmore het neefje van de gouverneur. Ondertussen wordt Paul langzaam maar zeker duidelijk wat er nou werkelijk is gebeurd met Coffey.

Dit is een heel bijzondere film. Een film die je, ondanks dat hij drie uur duurt, van begin tot eind blijft boeien. Met glansrollen van Tom Hanks als de bewaker Paul en de boomlange Michael Clarke Duncan als John Coffey. Die laatste wacht in de dodencel op zijn executie. Je kunt nauwelijks geloven dat hij zo’n gruwelijke moord heeft begaan. Die twijfel voelt niet alleen Paul, maar voel je ook als kijker. Briljante film van Stephan King.

Dit is zo’n film die je in je privé collectie wilt hebben!

The Persuit of Happyness ♥♥♥♥

The Pursuit of Happyness is het inspirerende, waargebeurde verhaal over het leven van Chris Gardner. Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, moet hij hun vijfjarige zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen opvoeden. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Zonder een inkomen kan hij echter niet voorkomen, dat ze uit hun appartement worden gezet en gedwongen worden te slapen in tehuizen voor daklozen. Als Gardner uiteindelijk als stagiair bij een effectenmakelaarsbedrijf kan beginnen, moeten hij en zijn zoontje nog veel ontberingen doorstaan voor hij zijn droom van een beter beter bestaan kan verwezenlijken. Door zijn buitengewone geloof in zichzelf, de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje, lukt het Chris uiteindelijk om alle obstakels uit de weg te ruimen en uit te groeien tot een Wall Street legend.

Chris Gardner (Will Smith) krijgt zoveel tegenslagen te verwerken. Hoeveel kan een mens aan. Zijn kracht en doorzettingsvermogen wordt beloond. Een film die je aan het denken zet. Je zou het bijna een levensles kunnen noemen. Prachtige film die voor de nodige waterlanders zorgt.

About time ♥♥♥♥♥

Als Tim 21 wordt, vertelt zijn vader hem een haast ongelooflijk geheim: alle mannen uit hun familie kunnen teruggaan in de tijd om hun eigen verleden opnieuw te beleven. Hij kan een bepaalde situatie steeds anders aanpakken, tot die wel goed afloopt. Die gave wil hij gebruiken om het hart van de beeldschone Mary te veroveren, maar hij komt erachter dat ware liefde nog knap lastig is – zelfs als je het steeds weer over kan doen.

Dit is zo’n heerlijke Britse film! Met mijn favoriete acteur Bill Nighy. De hoofdrolspeler Tim is tenenkrommend onhandig met vrouwen, maar vanaf het eerste shot sluit je hem in je hart. Deze heerlijke feel good film is een absolute must see. Deze film is van de makers van onder andere Nothing Hill, Love Actually, Bridget Jones’s Dairy en Four Weddings and a Funeral.

Hachi ♥♥♥♥♥

Op een koude avond vindt professor Parker Wilson een puppy op het treinstation. Hij kan het niet over z’n hart verkrijgen het dier achter te laten en neemt de hond mee naar huis. Zijn vrouw zit allerminst op een nieuw gezinslid te wachten, maar als ze ziet hoe snel haar man en dochter verknocht raken aan de pup gaat ze overstag. Parker en de hond, Hachi genaamd, zijn al snel onafscheidelijk. Hun unieke band is het begin van een ontroerend verhaal over ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit.

Hoewel ik geen liefhebber van honden ben, is dit één van mijn favoriete films. En wederom gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De band tussen de hond en zijn baas is zo sterk, dat het een bijzonder mooi en ontroerend verhaal oplevert. Zorg dat je een doos tissues binnen handbereik hebt, want je houdt het bij deze film niet droog.

Op zoek naar meer filmtips? Je vindt ze hier!

ENJOY! your movie night

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken