Framboos kladdkaka cheesecake trifle
Nog even op de valreep naar kerst dit heerlijke nagerecht. Alle favoriete ingrediënten verzameld in één dessert. Frambozen, Kladdkaka en Cheesecakevulling opgestapeld in een mooi glaasje. Hiermee kun je met kerst, of een ander eetfeestje, wel voor de dag komen. Dit nagerecht is van te voren klaar te maken dus geen stress aan de eettafel.
De Kladdkaka zagen jullie al eerder voorbij komen. Een Zweedse lekkernij die vergelijkbaar is met een brownie. De Kladdkaka kun je, als je dat prettig vindt, ruim van te voren maken. Ongeveer de helft van deze taart gaat in de trifle. De andere helft peuzel je op bij de koffie/thee of vries je in.
Ingrediënten voor 4 trifles:
- ± 200 gram frambozen
- 250 ml slagroom
- 150 gram roomkaas
- 3 eetlepels suiker
- zakje klopvast
Voor de kladdkaka:
- 125 gram bloem ♦1 cup
- 60 gram cacaopoeder ♦½ cup
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- ¼ tl. zout
- 115 gram (room)boter ♦½ cup
- 200 gram suiker ♦1 cup
- 1 tl vanille extract
Aan de slag:
- Maak de Kladdkaka volgens dit recept. Laat de Kladdkaka afkoelen en snijd de helft dan in kleine blokjes.
- Klop de slagroom met de suiker, roomkaas en als je dit dessert van te voren maakt met een zakje klopvast stijf.
- Begin onderaan in het glas met een laagje van de Kladdkaka blokjes. Dan een laagje cheesecakeroom. Ik deed dat met een spuitzak maar als je dat teveel gedoe vindt doe je de slagroom er gewoon met een lepel op.
- Op de room wat framboosjes.
- Stapel hier nog een laag kladdkaka en room bovenop en eindig met een paar framboosjes.
- Als je dat lekker vindt zou je ook nog wat sterke drank naar keuze over de Kladdkaka kunnen sprenkelen.
Op zoek naar meer dessert recepten?
D
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
ENJOY! the Kladdkaka trifle.
Pictures: @ENJOY! The Good Life