Limoncello Tiramisu
Hoewel het weer doet vermoeden dat het herfst is, laten wij het zonnetje hier binnen nog maar even schijnen. Het is nog vakantie en dus is het in de keuken met regelmaat een drukte van belang. Niet alleen de damespuber, met haar gevolg is in de keuken te vinden om lekkernijen te maken die bommetje vol calorieën zitten. Hoe kan het trouwens dat die meiden zoveel lekkers naar binnen schuiven en toch zo’n beeldig figuurtje houden?! Als ik er alleen al naar kijk dan groeit mijn kont een hele maat. Maar dit ter zijde….
Niet alleen beeldige meisjes houden zich in onze keuken op, ook de kleine man heeft plezier in koken gekregen. Geen zoete baksels voor hem, maar pasta met peertjes en gorgonzola is zijn ‘signature dish’. Ik trek mij graag terug als het puber volk mijn keuken bemand. Hoe heerlijk is het als ik eens niet hoef te koken!
Zonnetje in huis
Maar ik had het over de zon in huis…. Die gaat wat mij betreft volop stralen als ik deze tiramisu met limoncello maak. Eigenlijk gaat er niets boven een traditionele tiramisu, maar voor een zomerse twist is deze met limoncello wel heel lekker.
Wat heb je nodig:
- 2 biologische citroenen
- 75 ml Limoncello
- 75 ml poedersuiker
- een pak lange vingers (min. 30 stuks)
- 250 ml Marscarpone
- 250 ml slagroom
Aan de slag:
Neem een mooie vierkante of langwerpige schaal. En begin met de helft van de lange vingers naast elkaar op de bodem van de schaal te leggen zodat deze helemaal bedekt is.
Rasp de schil van een citroen. Let op! Niet teveel wit mee raspen anders wordt het bitter. Voeg de rasp samen met de slagroom, poedersuiker en de mascarpone in een kom en klop dit stijf. Zoals je de slagroom ook zou kloppen.
Pers de citroen waarvan je de schil hebt geraspt in een apart kommetje uit en voeg daarbij de Limoncello. Roer dit door elkaar en sprenkel de helft hiervan over de laag lange vingers. Daar bovenop verdeel je de helft van het Mascarpone mengsel. Dan weer lange vingers etc.
Als je de twee lagen klaar hebt…. Snijdt dan de andere citroen in heel dunne plakjes en verdeel die mooi over de bovenkant van de tiramisu als garnering. Eventueel strooi je er nog wat poedersuiker overheen en wat fijngesneden muntblaadjes. Buon Appetito!
Op zoek naar meer nagerechten?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!