Snelle courgette met tuinerwtensoep
In mijn wekelijkse online boodschappenmandje zitten standaard courgettes. Deze groente is gezond, goedkoop, lekker en je kunt het in heel veel gerechten verwerken. Zoals bijvoorbeeld in een schaal gegrilde groenten, altijd handig om te maken en waar je eindeloos mee kunt variëren. Of wat dacht je van courgette koekjes? Oh boy! Als je die nog niet geproefd hebt??
Soepje
Ook maak ik regelmatig een pannetje soep van courgette. De pubers vinden dat namelijk lekker en het is een snelle en voedzame maaltijd als zij moeten werken en niet veel tijd hebben om te eten. Stokbroodje erbij en klaar.
Zelf vind ik een ‘recht-toe, recht-aan’ courgette soepje niet veel aan, dus experimenteer ik graag. En omdat ik niet aan voedsel verspilling doe, kieper ik er zo nu en dan iets bij wat op moet. Tot grote ergernis van de pubers want die hebben er een pesthekel aan als ik een ‘gewoon lekker’ gerecht aan ga passen met van alles en nog wat. In dit geval deed ik er tuinerwtjes bij omdat ik de boodschappen niet meer kwijt kon in de vriezer. Dat ruimt maar weer lekker op en bleek verrassend lekker. Ik ben benieuwd wat jij van dit soepje vindt.
Overigens is deze soep zowel warm, als koud heerlijk. Doe de soep in kleine weckpotjes om ze mee te nemen naar je werk of tijdens een picknick.
Ingrediënten:
- 1 ui, klein gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- olijfolie
- 2 courgettes, in blokjes gesneden
- 200 gram fijne tuinerwtjes bijvoorbeeld Bonduelle (Jumbo, uit de vriezer)
- 250 gram slagroom
- 2 groente bouillonblokjes (biologisch)
- peper en zout
- 800 ml water
Bereiden:
Neem een pan met een dikke bodem. Ik gebruik voor soepen, stoofpotten etc. altijd mijn geliefde Le Creuset pan. Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Natuurlijk even wassen van te voren. Voeg die bij de ui en zet het vuur iets hoger en laat even meebakken. Pers de knoflook uit en voeg die bij de courgette. De erwtjes erbij, het water, de bouillonblokjes, peper, zout en laat dit een kwartierje op een heel laag vuurtje pruttelen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Bij mij wordt het altijd een grote bende in de keuken als ik met de staafmixer aan de slag ga, dus giet ik de soep in de blender. Da’s beter voor iedereen hier in huis. Als er een mooie gladde soep is ontstaan schenk je op het laatst de slagroom erbij en nog even blenden of met de staafmixer mengen. En klaar is je soep! Eventueel lekker om te garneren met nog wat room, munt, gerookte kip etc. Serveer bij de soep stokbrood, Turks brood of bak je eigen focaccia.
Op zoek naar andere soep gerechten?
Romige kippensoep met champignons
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
Pin dit artikel
ENJOY! this fabulous recipe.
Beeld: ©ENJOY! The Good Life