Hoe beviel de Spaar Challenge?

dec 29, 2016 | Lifestyle, Things I love, Useful

hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Hoe beviel de Spaar Challenge?

De laatste dagen van het jaar. Tijd om de balans op te maken….. Weet je nog? In januari deelde ik met jullie mijn 52 weken Spaar Challenge. Hier lees je het hele artikel terug. Elke week deponeer je een oplopend bedrag, of in mijn geval een aflopend bedrag, in de pot en aan het eind van het jaar heb je dan € 1378,- Maar is dat ook gelukt?

Uitdaging

Deze spaarpot was één van de leukste uitdagingen van het jaar! Zoals je in het artikel kunt lezen ben ik achterste voren begonnen. Dit omdat ik geen ruim budget heb en zeker in de dure decembermaand geen grote bedragen kan missen. Dus kreeg ik gelijk de eerste week van het verse jaar een flink bedrag voor ‘den’ kiezen dat ik in de pot moest storten en zo ook de weken erna.

Even doorzetten

Dat hield mij echt bezig. Maar ik ben een doorzetter en moest en zou dit project laten slagen. Dus verzon ik allerlei creatieve manieren om toch de bedragen bij elkaar te sprokkelen. Ik ging flink opruimen en verkocht elke keer wat spullen via Marktplaats waardoor het mij lukte de weekbedragen bij elkaar te schrapen. En naar mate het jaar vorderde werden de bedragen kleiner en ging het mij een stuk makkelijker af.

hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Heb ik het volgehouden en was het een succes? Nee en ja….. Er zit nog € 5,50 in de pot 🙂

In het slop

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het op het eind toch ietwat in het slop raakte. Je leent eens wat uit de pot omdat het even tegen zit, schrijft dat netjes op en lost het af en daarmee is ‘de beer los’ want de volgende keer leen je weer eens wat want het zit wel vaker tegen enz…. En op een gegeven moment ben je het spoor bijster en heb je meer aflossingsbriefjes in de pot dan gespaard geld.

En? Was het een succes?

Nu overdrijf ik natuurlijk. Het was eigenlijk een groot succes. Want mijn doel was om van het geld op vakantie te kunnen gaan en dat is dit jaar gelukt! Ik ben zelfs vier keer een paar dagen weggeweest!! Een weekend naar Valencia, een paar dagen naar de Bloemenrivièra, weekendje Stockholm en afgelopen week naar de Ardennen.

I did it

En dat is een megaluxe want de afgelopen jaren lukte het mij niet om op vakantie. Ik heb dan ook niet gewacht tot ik het gehele eindbedrag bij elkaar gespaard had. Toen de zomer op z’n eind liep, iedereen terugkwam van vakantie en mijn spaarpot begon uit te puilen heb ik toegeslagen. Dus toen een vriendin mij vroeg mee te gaan naar Valencia kon ik volmondig JA!! zeggen. En samen met mijn broer en zus een tripje memory lane? YES, I’m in. Eindelijk eens weg met de damespuber F… it. We did it! De Ardennen ging al wat stroever en…. ik had er even geen rekening mee gehouden dat er ook ter plekke wat geld doorheen gaat. Ik zal nog even op de blaren moeten zitten om dit financiële gat weer te vullen…..

Sparen met een doel

Komend jaar ga ik dus zeker weer de uitdaging aan. En ik weet al waarvoor 🙂 Ik ga sparen tot het eind van de spaar challenge en dan ga ik een tripje maken naar een bestemming van ‘My Travel Wishlist. Een paar dagen naar het Herang Tunet in het hoge Noorden. Nu nog een leuke reispartner zoeken 😉

Destijds kreeg ik heel veel leuke reacties op het artikel en jullie waren van plan de 52 Spaar Challenge ook te gaan volgen. Van een aantal van jullie weet ik hoe het verlopen is maar ik ben heel erg benieuwd hoe het jou vergaan is. Is het je bevallen? Wat heb jij er van gedaan? En…. ga je komend jaar weer de uitdaging aan? 

ENJOY! the 52 weeks Saving Challenge.

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken