CITYTRIP VIVA VALENCIA

sep 12, 2019 | Travel and trips

valencia-pinterest

CITYTRIP VIVA VALENCIA

Valencia, om eerlijk te zijn had ik niet echt een idee wat de stad te bieden had toen wij dit tripje boekten, maar de reisverhalen over deze stad waren altijd lovend. Dus….. Vamos a Valencia!

Modern en historisch

Een stad met een groot contrast tussen modern en historisch. Knap hoe dit allemaal samengaat in deze niet al te grote stad. Valencia is de derde stad van Spanje met zo’n 800.000 inwoners. Het is er heel relaxt, overzichtelijk en opvallend schoon. De inwoners zijn heel vriendelijk en rustig. Wees er op voorbereid dat er weinig tot geen engels gesproken wordt. Ik vond dat wel wat hebben, maar ik had dan ook een Spaans sprekende reisgenote 🙂

Klimaat

Het klimaat is er mild, met een hittepiek in juli en augustus. In die periode kun je de stad het beste mijden. Verder is het leven in Valencia opvallend betaalbaar. Een prettige bijkomstigheid als je, net als wij, met een budget reist. Er is een goed openbaar vervoernetwerk van bus, metro en tram. Wil je Valencia echt beleven, dan huur je een fiets. De stad is net zo plat als ons polder landschap, dus in een paar dagen op de trappers goed te doen. Wij hebben veel meters met de benenwagen gemaakt.

Ik neem je graag mee op ons tripje en wie weet inspireert het je om onze voetsporen te volgen.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Wij hadden de eerste vlucht van Transavia (6.05 uur). Het is twee uur vliegen dus al heel vroeg in de ochtend gingen wij op ontdekkingstocht. Ons hotel was heel gunstig gelegen. Een kleine wandeling door het Turia park bracht ons midden in het centrum.

Het Turiapark

Het Turia Park loopt als een groene ader door de stad. Een ontmoetingsplek voor families en ook een plek waar volop gesport wordt, allerlei festiviteiten georganiseerd worden en natuurlijk een eldorado voor kinderen.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Tot en met 1957 liep hier de rivier de Turia. Omdat de rivier regelmatig voor flinke overstromingen zorgde is deze om de stad heen geleid en is in de oude rivierbedding een 9 kilometer lang beeldig park aangelegd. De Jardines del Turia. Het park is prachtig onderhouden, schoon en er is altijd bedrijvigheid.

Ter hoogte van de Torres de Serranos (Plaza de los Fueros) verlieten wij het park. Valencia werd tot halverwege de 19de eeuw ommuurd door stadsmuren. Van de stadsmuren zijn alleen nog twee stadspoorten over waarvan de Torres de Serranos de meest bezienswaardige zijn. Ooit in gebruik als gevangenis voor de adel en nu kun je de torens bij goed weer voor twee euro beklimmen. (zondag gratis)

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Street Art

Achter de stadspoort van Torres del Serranos ligt de wijk El Carmen. Als je hier je ogen de kost geeft en lekker door de kleine straatjes slentert vind je er volop Street Art. 

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Werk van bekende Street Artists van over de hele wereld als Escif, Fisim, Erica Il Cane, Cere en Julieta.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Julieta maakt deel uit van de XLF-crew. Dit is een groep kunstenaars uit Valencia. Het werk van Julietta bestaat meestal uit kleurrijke taferelen met daarin een meisje met gesloten ogen dat nogal Japans aandoet.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Ik weet niet of je dit ook tot de Street Art mag rekenen maar wat mij betreft mag hij in dit rijtje niet ontbreken. Het is een verborgen plekje genaamd La Casa de los Gatos. Dit kleine huisje dat tot kniehoogte komt is te vinden in Calle Museo. Het was ons niet meteen duidelijk wat dit voor moest stellen, maar als je maar lang genoeg kijkt valt het muntje….. Het blijkt al vanaf 1904 het onderkomen voor straatkatten. De toegangsdeur dient als kattenluik. Op de plaquette rechts boven op de foto is te zien tot hoe hoog het water kwam toen de Turia Rivier in 1957 buiten zijn oevers trad.

Je kunt ook een georganiseerde Street Art Tour boeken. Lenny Chen neemt je graag mee langs alle Street Art Pieces in de wijk en laat je onderweg de locale Horchata & fartón proeven in de oudste horchateria van de stad en gaat ook nog een lokaal biertje met je drinken.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

El Carmen

De wijk Barrio del Carmen of  El Carmen is de oudste wijk van Valencia, maar zeker ook één van de gezelligste. Smalle straatjes kronkelen door de wijk langs historische bezienswaardigheden met op ieder hoek wel een leuk restaurantje of barretje. Hier zijn ook de kleine boetiekjes en vintage winkels gevestigd. Sommige delen van El Carmen zijn wel heel toeristisch, maar er zijn zeker nog veel geheime plekjes te ontdekken.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Vroeger was dit een wijk waar je niet graag wilde komen, inmiddels is deze oude volkswijk het bruisende middelpunt. De siësta wordt hier nog in ere gehouden dus overdag is het er vrij rustig en liggen de pleintjes en straatjes er dromerig bij. ’s Avonds ondergaat de wijk een ware metamorfose en is deze wijk het populairste uitgaansgebied van de stad.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

In het hart van El Carmen ligt Centro del Carmen Een prachtig historisch gebouw en cultureel centrum met constant wisselende historische collecties.

Zelf hebben wij vooral door de straatjes van de wijk geslenterd, op dromerige pleintjes mensen gekeken, mooie gevels, historische panden en street art bekeken.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Pitstop bij Maria Mandiles

Naast Centro del Carmen ligt de Parroquia de la Santísima Cruz waar een schattig pleintje aan grenst. Op dit pleintje zit restaurant Maria Mandiles. Een charmant restaurantje waar je authentiek Spaans eten vindt uit grootmoeders keuken. Tijdens ons bezoek was het prachtig weer en dus zaten wij op het gezellige terras onder de parasols en sinaasappelbomen. Aangezien het nog geen lunchtijd was, maar wij wel al trek hadden in een lekkere snack gingen wij voor een koffie, thee en geroosterd stokbrood met tomaten salsa en Iberico ham. Zo simpel als het eruit zag, zo verrassend lekker smaakte het. En ook nog eens super betaalbaar. (Carrer del Pare d’Orfens, 2)

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Mercado Central

Als foodie ben ik enorme fan van foodhallen, foodmarkten etc. Valencia heeft er zelfs drie waarvan de Mercado Central het meest bezocht wordt door de locals. Hier worden de dagelijkse verse producten gekocht.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Maar niet alleen de locals scharrelen hier hun maaltje bij elkaar. Ook heel wat toeristen hebben inmiddels dit food mekka ontdekt. En een bezoekje aan de Mercado Central mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Valencia.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

De markt is dagelijks geopend van 7-14.30 uur en is gratis te bezoeken. (Plaza Ciudad de Brujas)

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Wij scharrelden er onze lunch bij elkaar die wij op de trappen van de Mercado Central en op een bankje in de stad oppeuzelden.

Hier lees je in een aparte blogpost meer over deze bijzondere Mercado Central.

Wil je als foodie een leuke Taste and Treats Tour beleven dat kan via bijvoorbeeld Urban Adventures. Lenny neemt je mee naar de ‘foodie heaven’ van Valencia 🙂

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Kathedraal & El Micalet

Op het Plaza de la Reine, midden in het centrum van Valencia, staat de Kathedraal. Het grootste gebouw op het plein waar je ook een bezoekje kunt brengen in de kathedraal en het bijbehorende museum. (Entree volwassenen: € 5,-)

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Wij hebben alleen een ‘rondje om de kerk’ gelopen wat ook de moeite waard is. Aan de kant van het Plaza de la Virgen vind je deze Deur van de Apostelen.

Aan de kathedraal zit een klokkentoren vast, El Micalet. Als je zin in een uitdaging hebt kun je de klokkentoren beklimmen met als beloning een spectaculair uitzicht over de stad. Je moet dan wel de 51 meter van El Micalet in 207 treden bedwingen. Geen pretje als je hoogtevrees hebt. (Entree volwassenen € 2,-)

Omdat wij in de relax modus stonden en al prachtig uitzicht over de stad hebben vanaf het dakterras van ons hotel hielden we deze sportieve uitdaging voor gezien.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Turia fontein

Op het Plaza de la Virgen vind je de prachtige Turia fontein. Niet alleen in de Romeinse tijd was het plein de belangrijkste plek van de stad, ook nu is het een levendig schouwspel. De prachtige fontein lokt veel bezoekers naar het water.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Mensen kijken bij SAONA

Een perfecte plek om lekker mensen te kijken is Saona. Hier heb je mooi zicht op het plein, fontein, klokkentoren én de kathedraal. Een prachtige locatie, relaxte sfeer, geweldig eten en drinken en ook nog eens heel goedkoop voor zo’n toplocatie! Neem hier lekker de tijd voor koffie/thee, lunch of borrel.

Horchata

Bij Saona ging ik voor het lokale drankje van Valencia, de Horchata (Orxata). Ik vind dit drankje heel erg lekker. ‘You love it or you hate it’ 🙂 Dit is een melkachtig drankje gemaakt van chufas (aardamandelen) gemengd met water en suiker. Het is een koude drank die heerlijk verfrissend is in de zomer.

Een typisch hapje bij de horchata is de farton. Een luchtig, zoet gebakje met een laagje poedersuiker om in je horchata te dopen. Ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Ciudad de las Artes y Ciencias

Aan het eind van het Turia park ligt het Ciudad de las Artes y Ciencias of wel de Stad van Kunst en Wetenschap. Vanuit het vliegtuig kun je dit bijzondere stukje architectuur al aanschouwen als je over de stad vliegt. Het complex bestaat uit zes onderdelen: Palau de las Artes Reina Sofia, L’oceanogràfie, het Agora, Museo de las Cineacs Principe Felipe, L’Hemisfèric en….

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

L’Umbracle

De tuin van het Ciudad de las Artas y Ciencias bestaat uit twee delen. Een van metaal overkoepelde, open tuin met daarin palmbomen, planten en bloemen die het gehele jaar geopend is en vrij toegankelijk. Het andere deel bestaat uit een openlucht discotheek die alleen in de zomermaanden geopend is.

Het futuristisch ogende complex was zeker een hoogtepunt van ons bezoek aan Valencia. Hier lees je meer over dit indrukwekkende stukje Valencia.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Beachlife

Een bezoekje aan Valencia in de zomermaanden is extra leuk omdat je de cultuur van de stad kunt combineren met een aangenaam bezoekje aan het strand voor een strandwandeling of een dagje zonnen. Valencia heeft een 10 kilometer lang zandstrand dat heel breed, mooi en schoon is met fijn zand.

Vanaf de haven loopt een boulevard langs de drie aaneengesloten stadsstranden La Malvarrosa, Las Arenas en Patacona. Op de boulevard zitten volop restaurants waar je paella en tapas kunt eten, bars waar heerlijke cocktails geschonken worden en volop winkeltjes met toeristische snuisterijen.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Patacona

Wij bezochten het strand Patacona. Hier komen voornamelijk locals en het is er vooral een stuk rustiger dan het toeristische Las Arenas. Ook hier zijn in de zomer strandtentjes en vooral heel veel leuke en vooral hippere restaurantjes en terrasjes.

Hier is veel ruimte voor het beoefenen van watersporten. Er zit een surfschool opgericht door surfers waar je het hele jaar door terecht kunt. Je kunt mee doen aan een les, zelf de golfen trotseren of een beetje rond SUPPEN. Een surfboard huren kost tussen de 10-12 euro. Mediterranean Surf School.

Veel Valencianen zijn op zondag met de familie hier op het strand te vinden voor een picknick. In de zomermaanden (mei tot half oktober) zijn er een aantal strandtenten op het strand te vinden die zorgen voor het ultieme beachlife met zonnige drankjes, hapjes, beats en deze verhuren ook ligbedjes. Aanraders zijn La Màs Bonita en Puravida (Brassa de Mar). Maar natuurlijk kun je ook net als wij deden, na een uitgebreide lunch, nog een paar uurtjes op je handdoekje neerstrijken voor een ‘strandnapje’ op het warme zand.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

LA MÁS BONITA

Mijn favoriete hotspot van Valencia is wel La Más Bonita aan de boulevard van Patacona. Een restaurantje met een terras aan de boulevard en achter het pand een heerlijk schaduwrijke binnentuin. Het geheel doet Caribisch aan en de sfeer is hier opperbest. Je kunt hier de gehele dag terecht voor hapjes, drankjes, lunch, sapjes én superlekker taarten die de hele dag vers gebakken worden. Reserveer in het weekend wel van te voren een plekje voor de lunch want dit is een populaire hangout voor locals en toeristen en anders kun je nog uitwijken naar de tegenover gelegen strandtent die ook bij La Más Bonita hoort.

Wil je meer lezen over LA MÁS BONITA? Dat kan hier in een aparte blogpost die ik over deze leuke plek schreef.

Dagelijks geopend van 8-01.30 uur. Paseo Marítimo de la Patacona 11. Te bereiken met de buslijnen 2, 19, 31 en 32 of zoals in ons geval met de taxi 🙂

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

LAS ARENAS

Het strand van Las Arenas ligt direct aan de haven. Een strand dat drukker en toeristische is omdat er meer voorzieningen zijn en het dichter bij het centrum van Valencia ligt. Hier zijn volop strandbedjes, volleybalvelden, strandhuisjes en toiletten.

Paella eten bij La Pepica

Wij zijn vanaf Patacona over de boulevard terug gelopen naar Las Arenas (half uurtje) om daar ’s avonds te gaan eten bij La Pepica. Dit is een aanrader als je authentieke paella wilt eten. La Pepica ligt aan het einde van de Paseo de Neptuno en serveert sinds 1898 de allerlekkerste paella van de stad. Paellagerechten zijn er met o.a. kip, konijn en seafood. Reserveren is hier dan ook een must! Wij vingen bot want gingen er na ons strandbezoek heen en stonden voor een gesloten deur want het restaurant gaat pas om 20.30 uur open. De inwoners van Spanje dineren pas vanaf 21.00 uur. Iets om rekening mee te houden 😉 Paseo de Neptuno 6-8 Valencia

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Expo hotel

Wij hadden een budget pakket reis geboekt (€179,- Transavia vlucht incl hotel/ontbijt en bustour door de stad) en verbleven in hotel EXPO. Het hotel ligt heel gunstig ten opzichte van het centrum, aan het Turia park en vrijwel voor het hotel stopt de metro en de bus. Een ander groot voordeel is dat het hotel een zwembad op het dak heeft met zonnebedden, een heerlijk en uitgebreid ontbijt serveert én een heel leuke bar heeft op de 11de verdieping met uitzicht over de stad.

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

La Terraza VLC Urban Club

Lekker om na je bezoek nog een drankje of snackje te doen in je eigen hotel voordat je weer de stad in gaat. Of als je na een lange dag Valencia terug komt in je hotel en voor het slapen gaat nog een cocktail wilt drinken. Dat kan allemaal op de 11de verdieping met een prachtig uitzicht over de stad.

Ons verblijf in hotel EXPO was qua kwaliteit/prijs verhouding prima. Enige minpuntje is dat de kamers enorm gehorig waren, maar na een lange dag Valencia ploften wij uitgeput in slaap en kon je een kanon afschieten. Wij  hebben er dus niet al teveel last van gehad 🙂

B&B ABCYou

Verblijf je liever in een kleinschaliger accommodatie? Ga dan naar Bed & Breakfast ABCYou, dat gerund wordt door de Nederlandse Daphne en Wouter. De B&B ligt in de hippe wijk L’Eixample en Ruzufa wat perfecte uitvalsbasis is voor je verblijf in Valencia. Het is gevestigd in een prachtig authentiek Spaans pand waarin zij een mix van traditionele tegelvloeren en trendy woonstijlen samen hebben gebracht. Er zijn twaalf sfeervolle kamers, een leuke binnentuin en je kunt er genieten van een heerlijk ontbijtje met huisbakken lekkers.

Wij hebben een geweldige vijfenvijftig uur gehad in Valencia. Als je drie volle dagen hebt in deze heerlijke relaxte stad heb je niet alleen tijd om alles op je gemakje te bekijken, maar ook om nog te relaxen op het strand of één van de leuke terrassen in de stad. Prettige bijkomstigheid is dat het heel betaalbaar is. Zowel terras bezoekjes, etentjes als entree voor de diverse bezienswaardigheden. Wat ons betreft dus ook een prima budget trip! Laat de stress achter in Nederland en…. Viva Valencia!

Ik ben zeker van plan om nog een keer terug te gaan want ik heb dit keer alle winkels voor zover mogelijk gemeden. Bij een volgend bezoek wil ik dan ook de trendy wijken L’Eixample en Ruzufa aandoen, lekker shoppen, een tourtje boeken bij Urban Adventures, fietsen door de stad, paella eten bij La Pepica en tapas want ook daar zijn wij niet aan toe gekomen. Nog genoeg te ontdekken en zeker voor herhaling vatbaar 🙂

Op zoek naar meer info over Valencia? 

Like a local: Market Central, Valencia | ENJOY! The Good Life

 

  Like a Local: Mercado Central, Valencia

 

SNAPSHOTS WEEK 31/2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

  STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA

 

VALENCIA: LA MÁS BONITA | ENJOY! The Good Life

 

  Hotspot Valencia: La Más Bonita

 

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! Valencia

Pictures: @ ENJOY! The Good Life

 

Fabrique des Lumières, Amsterdam

Fabrique des Lumières, Amsterdam

In deze tijd van het jaar gaat overal de verlichting aan voor de feestdagen. Dat is feestelijk en gezellig in de donkere dagen voor kerst. Fabrique des Lumières Amsterdam gooit daar nog een schepje bovenop met immense exposities van klassieke, moderne en hedendaagse...

Lees meer
Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Als iets een goddelijke combinatie is, dan is het gorgonzola, peer, katenspek en crème fraîche. Een heel ongebruikelijke combinatie misschien, maar geloof mij, deze is verslavend lekker. Al honderden keren hebben wij de heerlijke pasta met peertje en gorgonzola, ons...

Lees meer
Kefalonia, een Grieks droomeiland

Kefalonia, een Grieks droomeiland

Afgelopen voorjaar zijn we dan eindelijk naar het Griekse eiland Kefalonia geweest. Een eiland wat al een behoorlijke tijd bovenaan mijn reislijstje stond. Zoonlief had nog een tripje tegoed, na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en dochterlief wilde ook...

Lees meer
Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Als je veel op Instagram rondsneupt, zoals ik, dan kom je nogal eens iets tegen. Niet alleen slurp ik food- en vintage inspiratie op. Ook volg ik graag de accounts van Funda, makelaars, droom/parel te koop, interior designers en alles wat daaromheen zwermt. Heerlijk!...

Lees meer
Herfstpasta met pompoen en balletjes

Herfstpasta met pompoen en balletjes

Deze pasta is perfect voor in de herfst. Dé tijd dat de pompoenen geoogst worden. Onderweg worden ze volop aangeboden bij stalletjes langs de weg. Koop ze vooral daar of bij een boeren- of biologische winkel. Dan weet je zeker dat je een mooi product hebt, dat...

Lees meer
Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Soms loop je tegen iets aan waarvan je denkt dat het geen blijvertje is, maar wat toch verdomd goed uitpakt. Dat is het geval met deze bijzettafeltjes die ik voor een prikkie scoorde bij Action. Helemaal niet waar ik naar op zoek was en ik had mij juist voorgenomen om...

Lees meer
7x Eropuit-tips voor in de herfst

7x Eropuit-tips voor in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter. Met een beetje geluk, worden we nog getrakteerd op een heerlijk herfstzonnetje. Maar ook voor een regenachtige dag vind je hieronder leuke tips. De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. Samen met je gezin,...

Lees meer
Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Heerlijk uitwaaien aan zee, de benen strekken zonder zand in je schoenen én omlijst met een lekkere warme chocomelk of Chai Latte en een goddelijk stukje taart? Dat kan in Wijk aan Zee. Je kunt daar een leuke wandeling maken over de pier. Onderweg even een praatje...

Lees meer
Walnotencake met sinaasappel

Walnotencake met sinaasappel

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo'n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te...

Lees meer
Body worlds: The happiness project

Body worlds: The happiness project

Een bijzonder en leerzaam uitstapje is Body Worlds, in het centrum van Amsterdam. Een fascinerende tentoonstelling waar je aan de hand van meer dan 200 anatomische preparaten en echte lichamen, de geheimen van het menselijk lichaam gaat ontdekken. Het thema van de...

Lees meer
Hét duurste huis op Funda!

Hét duurste huis op Funda!

Begin dit jaar stond 'het huis van 10 miljoen' te koop van Jan & Monique des Bouvrie. Was dat toen het duurste huis wat aangeboden werd op Funda, inmiddels is dat een koopje vergeleken bij het huis dat nu de meeste duiten op moet gaan brengen. Het duurste huis op...

Lees meer
NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

Al mijmerend bij de vuurplaats met een wijntje in de hand, na een avondje schoffelen op de collectieve milieutuin, komen vaak de mooiste gesprekken voorbij. Op zekere avond kwam het onderwerp ter sprake dat diverse tuinleden de behoefte hebben om steeds meer terug te...

Lees meer
Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Op zondagochtend, als het huis nog in alle rust is, vind ik niets fijner dan muziek luisteren en met een kop dampende thee een beetje in de keuken te scharrelen. Of op een zaterdagavond, als er niets op de televisie is, met een glas wijn en een tijdschrift op de bank...

Lees meer
Courgettecake met chocolade

Courgettecake met chocolade

De collectieve moestuin (ook te volgen De Milieutuin Uitgeest op Instagram en Facebook) geeft ons momenteel meer courgettes dan ons lief is. Kruiwagens vol vinden hun weg naar ons oogstplein en ook het stalletje langs de weg is standaard bevoorraad met een enorme berg...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

Onderwater over de bodem van een zwembad lopen en een ouder echtpaar op het strand in reuzenformaat en angstaanjagend realistisch. Dé bekende hoogtepunten van Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit bijzondere museum is veel meer dan dat! Moderne kunst, architectuur...

Lees meer
Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Het is hoog zomer en de temperaturen raken met gemak de 30 graden. Heerlijk, maar mijn altijd ongeremde eetlust is ineens helemaal verdwenen. Ik heb amper trek en al helemaal geen zin om in de keuken te staan boven stomende pannen. Deze dagen zijn het snelle, lichte...

Lees meer
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: