GRATIS UITSTAPJES AMSTERDAM

aug 5, 2017 | Travel and trips, Uitstapjes

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

 GRATIS UITSTAPJES AMSTERDAM

Amsterdam is een geweldige stad. Er valt altijd iets te beleven en elke keer als je er bent dan ontdek je weer iets nieuws. Voor zo’n dagje Amsterdam moet je wel een goed gevulde portemonnaie meenemen als je de hotspots van de stad wilt bezoeken. Maar het kan ook anders. Er zijn in de stad nog veel mooie plekjes gratis te bezoeken. En hoe fijn, als je na het bezoek van zo’n leuke stad, nu eens niet helemaal platzak huiswaarts gaat. ENJOY! heeft een aantal leuke uitstapjes die gratis en voor niets zijn voor je op een rijtje gezet. Een dagje op stap voor niks, noppes, nada…..

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

DIAMANTEN SPOTTEN BIJ GASSAN DIAMONDS

Diamonds are a girl’s best friend! En waar kun je die beter bekijken dan in Amsterdam. Al meer dan vierhonderd jaar staat onze hoofdstad bekend als de stad van de diamanten. Wil je zien hoe die glimmertjes geslepen worden? Ga dan naar het indrukwekkende, monumentale pand van Gassan. Kijk mee over de schouder van diamantslijpers en krijg ondertussen van een gids uitleg over het diamantbewerkingsproces. Beleef de sensatie, het vakmanschap en de perfect geslepen diamanten van Gassan.

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

PLUK de NACHT Openlucht Filmfestival

Langs de oevers van het IJ wordt elk jaar in augustus (2017: 16 t/m 26 augustus) het Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht gehouden. Op dit festival op “Het Stenen Hoofd” worden de beste nationale- en internationale speelfilms en documentaires vertoond die nog niet zijn uitgebracht in de bioscoop.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good LifeFoto: Eduardus Lee

Gratis Lunchconcerten in het Concertgebouw

Altijd al eens een concert willen bijwonen in Het Concertgebouw? Dat kan en nog gratis ook! Eens per maand op woensdagmiddag,  om 12.30 uur wordt er een gratis lunchconcert gegeven in de Grote of Kleine zaal. Check van te voren in welke zaal het concert gegeven wordt. Voor de kleine zaal heb je namelijk een toegangskaart nodig die vanaf 11.30 uur bij de ontvangstbalie uitgegeven worden. (1 per persoon) Zijn de kaarten op, dan is de zaal vol. Voor de Grote Zaal zijn geen kaarten nodig.

De concerten variëren van openbare repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest en concerten van conservatoriumensembles, tot kamermuziek door jong aanstormend talent. De programmering is zeer breed, en biedt voor ieder wat wils: klassieke en romantische muziek komen volop aan bod, maar je kunt ook kennismaken met hedendaags repertoire.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good LifeBron

OVERTOCHT MET VEERPONT OVER HET IJ

Het is best bijzonder dat de overtochten naar en van Noord met de pont gratis zijn. En zelfs voor mij, als Amsterdamse, blijft het altijd een ‘uitje’ om achter het Centraal Station het pontje te nemen en het IJ over te steken. Voor een bezoekje aan de ADAM Toren. Beneden in de toren mag je gratis rondkijken en kun je een kijkje bij The Butcher nemen. Daarna een wandelingetje door het mooie parkje van het Tolhuis met zijn oude bomen, kronkelpaadjes en grasveldjes waar je heerlijk kunt picknicken of je even kunt onttrekken aan de hectiek van de stad. En natuurlijk mag een bezoek aan het Eye Filmmuseum ook niet ontbreken. Het gebouw op zich is al indrukwekkend en er is altijd een gratis tentoonstelling.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good Life

NDSM-werf

Wil je een iets langer boottochtje met de pont? Ga dan naar de NDSM-werf. Ook dit vaartochtje is gratis. Dit gebied is momenteel enorm in opkomst en er is veel in aanbouw. Maar ondanks dat, is het altijd heel bijzonder om hier rond te dwalen. Langs het oude zendschip van Veronica, de Pollux van Peppi en Kokki en het Botel.

In het gebied rond PLLEK vind je een bonte verzameling aan industriële kunst, streetart en ruige plekken die regelmatig gebruikt worden voor fotoshoot en filmopnames. Interessant om daar een wandeling te maken. Als je even relaxt wilt zitten dan is PLLEK de place to be. Oké… als je een kopje koffie of thee besteld zal dat wel op prijs gesteld worden 😉

Noordermarkt, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Noordermarkt

Amsterdam kent veel leuke markten zoals de beroemde Albert Cuijpmarkt, de Dappermarkt, Ten Kate markt, Bloemenmarkt aan de Singel enz. Maar de allerleukste vind ik persoonlijk toch wel de Noordermarkt. Je hebt al veel over deze markt hier op ENJOY! voorbij zien komen. Zoals dit artikel over de markt zelf, De Weldaad en niet gratis maar wel superlekker, de appeltaart van Winkel 43.

Als je ergens het echte ‘Amsterdam gevoel’ wilt beleven dan is het wel op deze markt en in deze wijk De Jordaan. Aan de voet van de Noorderkerk, op één van de mooie pleinen van Amsterdam wordt elke maandag (brocante etc.) en zaterdag (biologische producten) markt gehouden. Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een slentertocht langs de ‘9 straatjes’.

 • Elke maandag van 9-13 uur rommel- en brocantemarkt èn zaterdag van 9-16 uur rommel- en brocantemarkt met in het verlengde de boerenmarkt.

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Amsterdam Galerij in het Amsterdam Museum

Als je in de Amsterdamse binnenstad bent dan mag een bezoek aan het Amsterdam Museum niet ontbreken. Het bezichtigen van de Amsterdam Galerij is geheel gratis. In de overdekte galerij hangen maar liefst vijftien, enorme 17e eeuwse schuttersstukken. Dit verrassende stukje historisch Amsterdam ligt aan de drukke Kalverstraat. Via een klein poortje en een pleintje loop je uit de drukte en ben je in de Amsterdam Galerij.

 • De galerij is alleen toegankelijk als het Amsterdam Museum open is. Dagelijks van 10-17 uur.
 • Bereikbaarbaar via de Kalverstraat 92 en de Sint Luciënsteeg 27. 
 • Meer info

gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

 BEGIJNHOF

Achter het Amsterdam Museum bevindt zich het Begijnhof. Een oase van rust midden in de stad. De leefomgeving van een groep vrome vrouwen die het voornaamste doel hadden om de zieken te verzorgen en onderwijs te geven. De vrouwen die hier leefden waren geen nonnen maar moesten wel ongehuwd zijn. Op nummer 34 is de houten voorgevel behouden gebleven uit de middeleeuwen.

 • Dagelijks open voor bezoekers van 9-17 uur.
 • Er zijn twee ingangen. Eén aan het Spui en één aan de Gedempte Begijnensloot (in het verlengde van de Schuttersgalerij)

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Stadswandeling oude centrum

Maak op eigen gelegenheid een stadswandeling langs interessante bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Amsterdam. Met deze plattegrond, die gratis af te halen is, ben je je eigen gids. Op de wandelroute zijn tips te vinden van de leukste winkels, musea, restaurants, proeflokalen, cafe’s, theaters etc. De plattegrond is verkrijgbaar in NL en EN.

De plattegrond is gratis af te halen bij:

 • Restaurant-Cafe In de Waag op de Nieuwmarkt
 • Brasserie Schiller op het Rembrandtplein
 • Stadhuis Stadsdeel Centrum, Amstel 1, Amsterdam. Bij het Voorlichtingsloket (ingang Waterlooplein/Burgerzaken).
 • NV Zeedijk, Zeedijk 47, Amsterdam.
 • Wijkcentrum d’Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55, Amsterdam
 • En verkrijgbaar bij alle winkels, lunchrooms, proeflokalen, restaurants en musea die op deze website vermeld staan.
Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good LifeFoto: Wikipedia

De nieuwe Schatkamer, Amsterdam in 12 verhalen.

Achter de kluisdeuren van de monumentale safe vind je de voorspoed van de Gouden Eeuw, de tegendraadsheid van de Provo’s, het magische centrum van de jaren 60 en 70, de krakersrellen van de jaren 80, de betrokkenheid bij de slavernij, de Jodenvervolging en meer. Voor de nieuwe vaste presentatie in de Schatkamer van het Stadsarchief, zijn totaal twaalf verhalen gekozen die de stad Amsterdam karakteriseren. Leuk feitje…. Volgens de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot één van de tien beste gratis musea van Europa.

 • Van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 en in het weekend van 12-17 uur
 • Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32
 • Voor meer info
Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good LifeFoto: OBA

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De grootste bibliotheek van Nederland vind je op het Oosterdokseiland met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Het biedt plaats aan anderhalf miljoen boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s games en blu-rays. Meer dan 1000 zitplaatsen en 490 computers met internet. Op de 7e etage is het OBA Theater ondergebracht en een restaurant met een terras dat een spectaculair uitzicht biedt over de hele stad.

 • Doordeweeks geopend van 10-22 uur maar momenteel i.v.m. verbouwing (t/m 31-8-2017) van 13.30-22.00 uur. In het weekend van 10-22 uur.
 • Centrale OBA Amsterdam, Oosterdokskade 143

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Mooiste uitzicht over Amsterdam

Voor een ‘view’ over de stad zijn er diverse ‘rooftops’ waar je een adembenemend mooi uitzicht krijgt over de stad. Gratis en voor niets kun je hier de mooiste foto’s maken en ongegeneerd gluren en turen over de daken van de stad. Er is zoveel te zien en je krijgt een geheel andere kijk op de stad. ENJOY! heeft een paar van de mooiste uitzichtpunten voor je geselecteerd.

Dit was een selectie van een aantal gratis uitstapjes die je kunt maken in Amsterdam. Ik hoop dat je ze leuk vindt en mocht je één van deze bezienswaardigheden bezoeken. Laat weten wat je er van vond! Dit overzicht zal regelmatig bijgewerkt worden en er zullen leuke tips toegevoegd worden. Heb je zelf nog tips voor een gratis uitstapje in Amsterdam of een andere plek? Zet het hieronder in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. En wie weervind je jouw tip terug op ENJOY!

ENJOY! that somethings are for free♥

Foto’s, tenzij anders vermeld: @ENJOY! The Good Life
Fabrique des Lumières, Amsterdam

Fabrique des Lumières, Amsterdam

In deze tijd van het jaar gaat overal de verlichting aan voor de feestdagen. Dat is feestelijk en gezellig in de donkere dagen voor kerst. Fabrique des Lumières Amsterdam gooit daar nog een schepje bovenop met immense exposities van klassieke, moderne en hedendaagse...

Lees meer
Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Als iets een goddelijke combinatie is, dan is het gorgonzola, peer, katenspek en crème fraîche. Een heel ongebruikelijke combinatie misschien, maar geloof mij, deze is verslavend lekker. Al honderden keren hebben wij de heerlijke pasta met peertje en gorgonzola, ons...

Lees meer
Kefalonia, een Grieks droomeiland

Kefalonia, een Grieks droomeiland

Afgelopen voorjaar zijn we dan eindelijk naar het Griekse eiland Kefalonia geweest. Een eiland wat al een behoorlijke tijd bovenaan mijn reislijstje stond. Zoonlief had nog een tripje tegoed, na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en dochterlief wilde ook...

Lees meer
Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Als je veel op Instagram rondsneupt, zoals ik, dan kom je nogal eens iets tegen. Niet alleen slurp ik food- en vintage inspiratie op. Ook volg ik graag de accounts van Funda, makelaars, droom/parel te koop, interior designers en alles wat daaromheen zwermt. Heerlijk!...

Lees meer
Herfstpasta met pompoen en balletjes

Herfstpasta met pompoen en balletjes

Deze pasta is perfect voor in de herfst. Dé tijd dat de pompoenen geoogst worden. Onderweg worden ze volop aangeboden bij stalletjes langs de weg. Koop ze vooral daar of bij een boeren- of biologische winkel. Dan weet je zeker dat je een mooi product hebt, dat...

Lees meer
Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Soms loop je tegen iets aan waarvan je denkt dat het geen blijvertje is, maar wat toch verdomd goed uitpakt. Dat is het geval met deze bijzettafeltjes die ik voor een prikkie scoorde bij Action. Helemaal niet waar ik naar op zoek was en ik had mij juist voorgenomen om...

Lees meer
7x Eropuit-tips voor in de herfst

7x Eropuit-tips voor in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter. Met een beetje geluk, worden we nog getrakteerd op een heerlijk herfstzonnetje. Maar ook voor een regenachtige dag vind je hieronder leuke tips. De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. Samen met je gezin,...

Lees meer
Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Heerlijk uitwaaien aan zee, de benen strekken zonder zand in je schoenen én omlijst met een lekkere warme chocomelk of Chai Latte en een goddelijk stukje taart? Dat kan in Wijk aan Zee. Je kunt daar een leuke wandeling maken over de pier. Onderweg even een praatje...

Lees meer
Walnotencake met sinaasappel

Walnotencake met sinaasappel

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo'n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te...

Lees meer
Body worlds: The happiness project

Body worlds: The happiness project

Een bijzonder en leerzaam uitstapje is Body Worlds, in het centrum van Amsterdam. Een fascinerende tentoonstelling waar je aan de hand van meer dan 200 anatomische preparaten en echte lichamen, de geheimen van het menselijk lichaam gaat ontdekken. Het thema van de...

Lees meer
Hét duurste huis op Funda!

Hét duurste huis op Funda!

Begin dit jaar stond 'het huis van 10 miljoen' te koop van Jan & Monique des Bouvrie. Was dat toen het duurste huis wat aangeboden werd op Funda, inmiddels is dat een koopje vergeleken bij het huis dat nu de meeste duiten op moet gaan brengen. Het duurste huis op...

Lees meer
NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

Al mijmerend bij de vuurplaats met een wijntje in de hand, na een avondje schoffelen op de collectieve milieutuin, komen vaak de mooiste gesprekken voorbij. Op zekere avond kwam het onderwerp ter sprake dat diverse tuinleden de behoefte hebben om steeds meer terug te...

Lees meer
Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Op zondagochtend, als het huis nog in alle rust is, vind ik niets fijner dan muziek luisteren en met een kop dampende thee een beetje in de keuken te scharrelen. Of op een zaterdagavond, als er niets op de televisie is, met een glas wijn en een tijdschrift op de bank...

Lees meer
Courgettecake met chocolade

Courgettecake met chocolade

De collectieve moestuin (ook te volgen De Milieutuin Uitgeest op Instagram en Facebook) geeft ons momenteel meer courgettes dan ons lief is. Kruiwagens vol vinden hun weg naar ons oogstplein en ook het stalletje langs de weg is standaard bevoorraad met een enorme berg...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

Onderwater over de bodem van een zwembad lopen en een ouder echtpaar op het strand in reuzenformaat en angstaanjagend realistisch. Dé bekende hoogtepunten van Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit bijzondere museum is veel meer dan dat! Moderne kunst, architectuur...

Lees meer
Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Het is hoog zomer en de temperaturen raken met gemak de 30 graden. Heerlijk, maar mijn altijd ongeremde eetlust is ineens helemaal verdwenen. Ik heb amper trek en al helemaal geen zin om in de keuken te staan boven stomende pannen. Deze dagen zijn het snelle, lichte...

Lees meer
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: