DE WELDAAD, wonen en antiek

mrt 3, 2016 | Hotspots, Interior, Things I love, Uitstapjes

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

De Weldaad, Woonaccessoires en antiek.

Dit is weer één van die zaken waar je echt een keer geweest moet zijn als je van interieur, curiosa en antiek houdt. Een walhalla op de Noordermarkt in Amsterdam.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Shabby chic.

Hier komen antiek, woonaccessoires, curiosa, textiel en heel veel groen samen in een geweldige serene ambiance. Prachtig pastelwashed meubels, veel houtwerk, shabby chic items, industriële lampen, knoeperds van kasten, oude bouwmaterialen…. een eindeloos assortiment. Het is dat ik echt een missie had. Ik ging voor een kast te kijken want anders was ik als een hysterische kakkerlak door de winkel heen gegaan. Alles is even mooi en tot de  verbeelding sprekend.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Hier vind je een nogal ruig stijltje. Geen verfijnde antieke spulletjes maar robuuste items. De meeste met een industriële twist.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Groene oase

De serene sfeer in de winkel is mede te danken aan de enorme hoeveelheid planten die je overal in het pand terugvindt. Laat ik nou toch tijdens mijn bezoek gedacht hebben dat ze echt waren? Alles blijkt kunst. Maar van een dusdanige kwaliteit dat het niet van echt te onderscheiden is.

Deze kast vond ik overigens geweldig! Prachtig als room divider. Helemaal van glas. Klein detail… mijn huis is daar te klein voor en mijn plafonds te laag.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Ik hou van dit sfeertje en elk hoekje en kastje levert weer nieuwe verrassingen op.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Hoewel ik niet geslaagd ben voor de kast die ik in gedachten had ben ik wel enorm geïnspireerd geraakt door alle mooie dingen die ik hier gezien heb.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

Inspiratie.

Ben je op zoek naar iets speciaals voor je interieur of vind je het gewoon heerlijk om in dit soort winkels rond te struinen dan moet je hier echt een keer heen! Maak er gelijk een leuk dagje van door je bezoek aan De Weldaad te combineren met  de Noordermarkt. Op maandagochtend van 9.00 tot 13.00 is er de brocantemarkt en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur de biologische markt.

En maak je dagje helemaal compleet met koffie/thee en de lekkerste appeltaart van Amsterdam bij Winkel 43.

Geen zin in een dagje Amsterdam? Bestaan die mensen? Dan is het ook mogelijk om bij De Weldaad online te shoppen of om alvast inspiratie op te doen voor je bezoek.

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life


De Weldaad | Noordermarkt 35-36 | 1015 NA Amsterdam | Tel: 020-4222747 | website

Maan- en zaterdag 09.00 – 18.00 | Dins- t/m vrijdag 10.00 – 18.00 | Zondag 13.00 – 17.00 uur


ENJOY! your day at the Noordermarkt.

 

 

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: