De lekkerste carrot cake van Odette
Eerder schreef ik al eens over mijn favoriete lunch plekje in Amsterdam: Buffet van Odette. De naam alleen al zorgt voor een vreugde gevoelletje. Bij Odette is het leven simpel en goed. Aan de Prinsengracht kun je terecht voor een bordje eenvoudige kwaliteit. Geen liflafjes, moderne fratsen of de laatste culinaire gekkigheid. Gewoon eten, zoals eten bedoeld is. Als je het mij vraagt echt ‘comfort food’. Denk aan smeuïge omeletten met truffel, lekkere vette makreel, salades, gegrilde groenten en mijn ‘all time favorite’ een bordje warm gerookte zalm met linzen en een gepocheerd ei.
Shortlist Amsterdam
Eigenlijk is alles bij Odette goddelijk lekker. Ook haar sappige wortelcake is een runner. Het boek ‘Shortlist Amsterdam‘ met daarin de beste restaurants en recepten, kocht ik speciaal omdat Buffet van Odette een prominente plek erin heeft. En een paar van mijn lievelingsrecepten prijsgeeft. De damespuber verveelde zich en maakte dé Carrot Cake. Een echte Odette-klassieker die door de jaren heen flink gefinetuned is en verbeterd. Ik kon nog net een paar plaatjes schieten voordat hij tot de laatste kruimel opgevroten was. Heerlijk! Enne… probeer zeker eens een plekje te bemachtigen bij Buffet van Odette voor de lunch of het diner.
Ingrediënten:
- 400 gram wortels
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 gram bakpoeder
- 175 gram suiker
- ½ el vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 3 eieren
- ½ handje geraspte kokos
- ½ handje rozijnen
- ½ handje walnoten, grof gehakt
- 1 el. citroensap
- sap van een halve sinaasappel
- 150 ml zonnebloemolie
- 100 ml karnemelk
Voor de frosting:
- 50 gram boter
- 185 roomkaas (vb Philadelphia)
- ½ citroen
- 40 gram poedersuiker
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schrap de wortels en rasp ze grof (in de keukenmachine). Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, kaneel en zout. Klop de eieren luchtig los en voeg ook toe. Doe de wortel, kokos, rozijnen, walnoten en citroensap erbij en roer alles goed door. Voeg langzaam de olie toe en blijf roeren. Voeg de karnemelk en sinaasappelsap erbij en roer nogmaals alles goed door elkaar.
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en zet ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéstokje in de cake om te checken of het deeg gaar is. Laat de wortelcake helemaal afkoelen.
Smelt in een pannetje de boter. Haal van het vuur en meng er de roomkaas door. Roer er dan het sap van de citroen en de poedersuiker door. Bedek de bovenkant van de afgekoelde cake met de frosting of geeft het er apart bij.
Op zoek naar meer bakrecepten?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.
ENJOY! a good piece of this carrot cake
Beeld: ©ENJOY! The Good Life