Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West

sep 21, 2019 | Food, Hotspots, Restaurant Reviews, Travel and trips, Uitstapjes, Weekendtips

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West

Laatst was ik voor een event van Puklavec with friends bij het Rijk van de Keizer. Deze verborgen parel stond al een tijdje op mijn lijstje van onontdekte plekjes. Een mooie gelegenheid hier eens een kijkje te nemen. Wat een topmiddag hadden wij daar! We zijn zelfs op een zonnige zondag al eens terug geweest, om bij de Cantina neer te strijken. Dit fijne plekje hoort helemaal thuis op ENJOY! The Good Life.

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Rijk van de Keizer

Het Rijk van de Keizer is een creatieve broedplaats in Amsterdam Nieuw-West. Verscholen in het Unesco gebied ‘De Stelling van Amsterdam’. Tussen de weilanden, rietkragen, een tinyhouse-dorp in aanbouw en de Fruittuin van West. Je bent hier aan het juiste adres als je op zoek bent naar een bijzondere locatie voor een bruiloft, feestje, evenement, presentatie, fotoshoot, vergadering, team meeting, bedenk het. Op het terrein is een moestuin, kruidentuin, een openluchttheater, een evenementenlocatie. Er worden zomerse restaurant avonden gegeven, workshops en je vindt er het mobiele restaurant Cantina.

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Cantina

Cantina ligt verscholen in de stilte van de stad. Aan een slootje, tussen de rietkragen vind je de pipowagen waar al het lekkers gemaakt wordt. Verspreid over het terrein staan zitjes, banken, hangmatten/stoelen en zelfs een oude Mercedes, waar je heerlijk neer kunt strijken voor een hapje of een drankje.

  

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Sfeer

De sfeer hier is heerlijk ongedwongen. Geen opsmuk of fancy fratsen, hier gaat het niet om zien en gezien worden, de laatste foodtrends etc. Het eten is hier puur en simpel en alles gaat hier in een paar versnellingen lager. Je wacht hier wat langer op je drankje of je hapje, maar niemand die dat erg vindt want als je eenmaal het terrein van de Keizer hebt betreden, lijkt tijd heel ver weg.

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Je ploft neer op een vrij plekje. Niet te hard neer ploffen want alles is vintage of een beetje in elkaar geknutseld. Zo ook het vintage servies. Hier herken ik vele juweeltjes van de kringloop. Niets is hetzelfde en hier en daar mist een stukje. Niet perfect, is goed genoeg, lijkt hier het motto. En dat maakt het hier uniek.

Cantina bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam-West | ENJOY! The Good Life

Zomer en winter

Van april t/m oktober is er de Zomer Cantina. Zes dagen per week kun je er dan terecht voor koffie, thee, huisgemaakte limo’s, taartjes, lunch, high tea en borrel. In het weekend kun je regelmatig aanschuiven voor een barbecue en is er live muziek.

Van november t/m maart is de Cantina te bereiken over het bruggetje en verplaatst naar de huiskamer. Naast de gebruikelijke versnaperingen worden er dan een high tea, chocoladeworkshop en andere activiteiten als koekjes bakken, knutselen en/of gezamenlijk een filmpje kijken georganiseerd.

Puklavec & Friends, wijnbeleving uit Slovenië | ENJOY! The Good Life

Maak van je bezoek aan het Rijk van de Keizer en de Cantina een leuk dagje uit. Spring in de auto of op de fiets en bezoek dit bijzondere stukje Amsterdam. Combineer je bezoek met je eigen fruit plukken bij de fruittuinen, bloemen plukken in de bloementuin, een rondje door het fluisterbos of het bijenpark en/of breng een bezoekje aan boerderij De Boterbloem.


Cantina/Rijk van de Keizer, Joris van den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam

Openingstijden: Zomer Cantina (apr tm okt) : dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag van 10 tot 19 uur. Winter Cantina (nov tm mrt) : elke zondag van 10 tot 18 uur.


Opslaan op Pinterest!

Op zoek naar meer leuke weekendtips? 

Pluktuin Bakkum | ENJOY! The Good Life

 

 

Pluktuin Bakkum

 

 

 

Gratis uitststapjes in Amsterdam

 

WEEKENDTIPS 19, 20 en 21 augustus 2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Villa Augustus in Dordrecht

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! this hidden gem in Amsterdam

Beeld: @ENJOY! The Good Life
Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly