BIG FAT TIPSY TRIFLE

jun 4, 2015 | Baking time, Fabulous Food, Food, Recipes

BIG FAT TIPSY TRIFLE | ENJOY! The Good Life

BIG FAT TIPSY TRIFLE

Het eerste wat ik ‘s ochtends doe als ik met mijn warrige hoofd mijn bed uitstap is uit mijn slaapkamerraam naar mijn moesdak turen. En als het weer het toelaat zoals vanochtend dan gooi ik de deur open en laat die frisse lentegeur de slaapkamer binnenstromen. Ik kan het dan niet laten om al mijn plantjes in mijn ‘tuintje’ even langs te gaan en inwendig even te begroeten.

trifle boven

Simpel geluk… een paar bakken met groenteplantjes. En dan wordt mijn blik gevangen door dieprode aardbeitjes die mij vrolijk aanstaren. Wow! Hier word je blij van…. Ik pluk de rode schatjes en eet ze gelijk op. Wat zijn ze zoet en onwijs lekker! En meteen krijg ik een visioen van de Big Fat Tipsy Trifle. Die ga ik vandaag met jullie delen. Mijn ‘all time favourite’ en die van mijn gasten. Om dit heerlijke zomerse gevoel nog eens te versterken.

trifle aardbei

Ik heb hem al eens met jullie gedeeld in de blogpost Dinner with Friends maar hij verdient een eigen prominente plek hier op het blog. Ik deel het recept met jullie…. en wedden…. dat het ook jouw favoriet wordt?

Ingrediënten:

  • 1 roombotercake
  • 1,5 dl amaretto, cognac, grand marnier o.i.d.
  • 800 gram aardabeien, kroontjes verwijderen en halveren
  • 250 gram amerettikoekjes of bitterkoekjes, verkruimd
  • 750 dl slagroom
  • merg van 1 vanillestokje of enkele druppels vanille essence
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram witte chocolade

Voor deze trifle heb je een flinke trifle schaal nodig. Dat is best lastig aan te komen. Het is mij ook nog niet gelukt. Ik gebruik een ronde glazen schaal hiervoor. En die zet ik, als ik daar de kans voor krijg, op een glazen taartschaal. Dat ziet er heel feestelijk uit.

trifle cake

Snijd de cake in plakken van 5 mm dik en bekleed met een aantal plakjes de bodem van de schaal. Zorg ervoor dat ze mooi compact liggen.

trifle fruit

Besprenkel de cakelaag met de drank naar keuze. Neem dan (zo mogelijk) aardbeien van dezelfde grootte en druk ze omgekeerd met de gesneden kant tegen het glas. Herhaal dit rondom. Strooi wat koekkruimels over de cakelaag, tot een derde van de hoogte van de aardbeien.

trifle i schaal

Klop de slagroom stijf met de vanille en poedersuiker, tot bijna de dikte van roomkaas. Verdeel een derde van de room over de aardbeien en koekkruimels en strijk het oppervlak glad met de achterkant van een lepel. De laag room moet enkele millimeters boven de hoogte van de aardbeien uitkomen. Kijk van een afstandje naar je meesterwerk in wording om te zien of de bovenkant van de room vlak is. Zo niet veeg dan met een stuk keukenpapier rond de rand van de schaal en bestrooi met een laagje geraspte witte chocolade.

Garneer nog mooi met wat aardbeien.

trifle pin

Op zoek meer leuke nagerechten? Misschien is dit een idee?

Een zomerse tiramisu met Pallini Limoncello

Kwarkcake met aardbeien

Zomerse tiramisu met aardbeien en framboos

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

Lorraine Pascale | ENJOY! The Good Life

Deze Trifle komt uit het kookboek van Lorraine Pascale, Home cooking made easy. Dit boek staat vol met leuke, simpele recepten met een hoge WOW factor. Dit kookboek is hier online te bestellen voor € 19,99

 

 

ENJOY! this big fat tipsy trifle

Foto’s @ENJOY! The Good Life
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: