SNAPSHOTS week 42/2016

okt 24, 2016 | Snapshots

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 42/2016

Jemig! Weer een nieuwe week. Ik zeg dit elke week maar zo voelt het ook. Erger nog, Sinterklaas en Kerst zijn alweer in aantocht. Brrrr….. Ik moet er echt niet aan denken hoewel ik weet dat veel mensen het geweldig vinden. Eerst maar eens de week starten met een terugblik op afgelopen week. Kijk je mee?

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Vorige week maandag zat ik nog heerlijk in Stockholm. Op het eiland Djurgården om precies te zijn. Hoewel het ontzettend koud was hebben wij het daar heerlijk gehad. Het hele Stockholm verslag lees je hier terug.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Jammergenoeg was op maandag een hoop gesloten op Djurgården. Dit is zo’n bijzondere plek. Ik kan niet wachten tot ik hier van de zomer weer heen mag en dan met gevulde terrassen.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Zweeds eten…. Dit is haring met dille en botersaus. De Zweedse keuken is misschien niet hoogstaand maar ik vind het allemaal heerlijk. Wij lunchten op dit bijzondere plekje in Wardhüset Ulla Winbladh. Het zat hier bomvol met wat oudere locals en er werd traditioneel Zweeds eten geserveerd. Nothing hip of fancy maar wat een aanrader!

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good LifeIk ben gek op moestuinen. En hier in Rosendahls Trädgård was ik dan ook helemaal in mijn element. De dames puber iets minder…. 🙂

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En toen ik terugkwam viel ik meteen met mijn neus in de champagne. Ik ging varen over de Amstel in een salonbootje.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En daarna eten op een heel leuk plekje. Amstel Boathouse is gevestigd in het oude Miranda Paviljoen. Wat een gave plek is dit geworden. Ik zie het al helemaal voor me…. Met een groepje gezellige mensen op zondag hier borrelen bij het haardvuur en daarna een flinke schaal Fruits de Mer. En een groot voordeel: de auto parkeer je gratis voor de deur. En dat in Amsterdam!

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Yum! Voorgerecht tonijn five spices.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Een goddelijke heilbot….

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk een heerlijk nagerecht van lemon curd. Ook het eten is een reden om hier een keer te gaan!

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik krijg regelmatig leuke tips toegestuurd van restaurants, uitstapjes etc. Ik ben gek op Thais eten en moet dit plekje binnenkort eens uit gaan proberen. Maar eerst moet ik weten of er geen smaakversterkers, bijvoorbeeld Ve-Tsin dat veel in de Thaise keuken wordt gebruikt, verwerkt wordt want daar word ik namelijk doodziek van.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

De tuinstoelen moesten wee naar binnen. En nu leek het mij leuk om er één in de kamer te zetten. Maar waar laat je dan de andere meubelen. Toch maar gewoon naar de werkkamer en de damespuber haar kamer. Damespuber blijft gewoon in de gebruikelijke houding liggen als ik een foto maak 😉

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Hé lekker…. Daar kan ik altijd zo van genieten als de LINDA. op de mat ploft. Dit keer extra hard want er zat een extra bijlage van Linda voor Hema in omdat de HEMA 90 jaar bestaat. Ik nam mij voor om er eens lekker voor te gaan zitten in mijn lekkerste jachtpak met een grote pot thee binnen handbereik maar het is er nog niet van gekomen. Nieuw voornemen voor deze week.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Daar heb je ze weer…. de kippetjes van de Fruittuin van West. Ik schreef er afgelopen week dit artikel over. De appeltjes die ik hier plukte zijn alweer bijna op. Ik moet binnenkort snel terug want ze waren zo lekker dat ik daar wel het ritje en het plukwerk voor over heb.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Ehum…. Als je ouder wordt krijg je overal rare plekje etc. Er moesten er een aantal van mijn rug en in mijn nek weggehaald worden. Niets ernstigs. Ik had meer last van de pleisters eigenlijk want kreeg er enorme uitslag van.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Weekend! En hoe leuk om dat in te luiden met deze heerlijke bubbels die ik bezorgd kreeg van Freixenet. Bedankt! Dat is nog eens een leuke verrassing.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

In het Generator hostel stond bij het ontbijt dit kistje met bestek etc. op tafel. Ik vond het wel leuk om te onthouden. Is weer eens een andere manier om de tafel dekken.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging nog even langs bij thuis barista Edgar. Hij ging zelf koffiebonen branden. Grappig om te zien dat de bonen eerst groen zijn….

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En dan…. zoals wij ze kennen. Leuk om te zien hoe dat gaat.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Als de humeurige witte kater iets leuk vindt dan is het wel om mij vanuit de bosjes de stuipen op het lijf te jagen. Hij ziet er dan zo lekker ondeugend uit. Ik heb het eindelijk vast kunnen leggen.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

De kleine man, die inmiddels geen kleine man meer is maar mij al bijna recht in den ogen kan kijken, was er het weekend. Ik ging op zoek naar paddestoelen die ik graag wilde fotograferen. En hij ging zowaar mee. Maar…. geen paddestoel te zien. Wel een goed gesprek gehad. Dat dan weer wel 🙂

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En prachtige doorkijkjes vanuit het bos.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Zondag was de damespuber wieberen naar Amsterdam en de kleine man naar zijn maten dus had ik de hele dag voor mijzelf om te bakken, kookboeken te neuzen, blogs bekijken, bakken, koken, fotograferen etc. Heerlijk!

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Hier was ik al twee weken mee in de weer. De bodem was al gemaakt maar heb ik uiteindelijk in de vriezer gekiept want het kwam er maar niet van ze af te maken. Ze zijn nu nog niet af want het werd te donker om te fotograferen. Vandaag stap drie van dit schattige taartje.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte appelmoes van de laatste Boskoop appeltjes uit de Fruittuin van West.

SNAPSHOTS week 42/2016 | ENJOY! The Good Life

En ik maakte het favoriete gerecht van de kleine man en mij…. Enchiladas van Bill Clinton.

Dit was mijn weekje weer in fotovlucht. Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn dagelijkse leven te krijgen. Wat zijn jouw plannen voor komende week? Ik heb hele leuke afspraakjes staan en ik hoop dat ik eindelijk eens wat artikelen vooruit kan schrijven. Dat zou een hoop ‘stress’ schelen 🙂 Herken jij dit als blogger?

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken