Wat eten we vandaag? Wat dacht je hiervan.
Dit gerecht is al jaren een absolute ‘numero uno’ bij ons. We hebben het soms zo vaak gegeten dat er enchiladas je neus uitkwamen en het recept is in mijn ‘healthy’ periode een beetje in de vergetelheid geraakt. Want het is verre van gezond te noemen met al die kaas en room.
Maar je moet je zo af en toe ook te buiten kunnen gaan aan echt lekker eten want daar kan je verrekte blij van worden. En blij zijn is weer heel goed voor je dus dan is het uiteindelijk toch nog gezond. Ahum… kwestie van iets dat krom is recht praten. Hij komt bij ons dus weer met enige regelmaat dampend uit de oven.
TheDailyCaller
Als ik die ‘pannenkoeken’ aan het rollen ben dan moet ik toch even gniffelend denken wat Bill heeft gedacht toen hij hier mee bezig was 😉 Sorry, dirty mind…..
Anyway….. Het recept.
Ingrediënten voor 4-personen.
- 500 gram kippendijen- of kipfilet in stukjes
- 3 blikken tomatenblokjes
- 2 grote uien gehalveerd en in ringen gesneden
- 200 gram geraspte belegen kaas
- 250 ml zure room
- 1 pak maistortillas (8 stks)
- 1 teen knoflook
- 1 pepertje of 1 tl sambal
- oregano of italiaanse kruiden
- olijfolie
- zout en peper
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200ºC. Bak de uienringen in de olijfolie. Voeg het rode pepertje (of sambal) met de geperste knoflook toe. Daarna de kruiden, peper en zout en de tomaten en laat dit een kwartiertje zachtjes zonder deksel pruttelen zodat de saus een beetje indikt.
Bak ondertussen de kipstukjes in de olie. Als deze gaar zijn haal je ze uit de pan en doe ze in een ruime kom. Schep de zure room, zout en geraspte kaas erdoor. Vul de tortilla’s met het kipmengsel. Pak een vuurvaste schaal die ruim genoeg is om de enchiladas ernaar elkaar in te leggen. Begin met een laagje van de tomatensaus. Leg hierop de enchiladas naar elkaar en doe de resterende tomatensaus hierover. Zorg dat alles goed bedekt is met de saus. Eindig eventueel nog met wat geraspte kaas en zet het 20 minuten in de oven.
Easy Peasy!
Je kunt het gerecht prima van te voren klaarmaken en als je overhoudt is het prima in te vriezen of de volgende dag op te warmen.
ENJOY!