Moonblush tomatoes – Nigella Lawson

apr 13, 2014 | Fabulous Food, Food, Recipes

Moonblush tomatoes - Nigella Lawson | ENJOY! The Good Life

Weer een favoriet van ons en onze gasten. De ‘maangedroogde’ tomaatjes van Nigella Lawson. Super makkelijk, vele variatie mogelijkheden en geschikt voor allerlei etentjes. Picknick, barbecue, als bijgerecht, lunch- of pastagerecht, buffet etc… En niet te vergeten…. Goddelijk! lekker.

Ik maak dit gerecht heel erg vaak en gebruik de tomaatjes op de volgende manieren:

 • als bijgerecht met een buffelmozzarella gescheurd in stukjes erover en basilicum blaadjes.
 • als bij- of lunchgerecht met een Egmonder bol (geitenkaas) er verkruimeld doorheen.
 • als pasta saus, beetje versgeraspte Parmesan erover. Klaar!
 • als basis voor een pastasaus. Uitje fruiten, rood pepertje (of tl. sambal), knoflook en gamba’s Tomaatjes toevoegen. Goede pasta koken en de saus erdoor roeren.
 • als basis voor pastasaus. Uitje fruiten, knoflook, rode pesto (vers verkrijgbaar op de Beverwijkse Bazaar) en de tomaatjes. Door de pasta roeren en smullen maar.

tom1

Het is belangrijk om goede kleine tomaatjes te vinden. Meestal kom ik uit op de Amoroso tomaatjes die in verpakte trosjes van ongeveer 16/20 stuks verkocht worden. Deze zijn vol van smaak en geuren heerlijk. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Ik neem twee verpakkingen.

tom2 tom3

Maldonzout is niet een voor de hand liggend ingrediënt maar als je er eenmaal mee gewerkt hebt wil je voor dit soort gerechten niet anders meer. Het zijn prachtige zoutvlokken. Verkrijgbaar bij de Jumbo. Niet goedkoop maar je doet er heel lang mee. Je kunt natuurlijk ook vers gemalen zout gebruiken.

tom5

 • 500 gram kleine tomaatjes
 • 2 tl. Maldonzout of 1 tl fijn tafelzout
 • versgemalen peper
 • 1/4 tl. suiker
 • 1 tl. gedroogde tijm
 • 2 eetlepels olijfolie

Maak dit gerecht de avond ervoor en laat de tomaatjes de hele nacht in de oven. Vandaar de naam ‘maangedroogd’.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) of gasovenstand 7. Halveer de tomaatjes en als ze wat groter zijn in kwartjes. Zet ze met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Bestrooi ze met zout, peper, suiker en tijm en sprenkel de olie erover. Zet ze in de hete oven voor 15 min. en zet de oven daarna uit. Laat de deur dicht en laat de tomaten tot de volgende ochtend (of een hele dag) in de oven staan, zonder dat je de ovendeur opendoet.

tom6

Bron: Nigella Express.

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly