Moonblush tomatoes – Nigella Lawson

apr 13, 2014 | Fabulous Food, Food, Recipes

Moonblush tomatoes - Nigella Lawson | ENJOY! The Good Life

Weer een favoriet van ons en onze gasten. De ‘maangedroogde’ tomaatjes van Nigella Lawson. Super makkelijk, vele variatie mogelijkheden en geschikt voor allerlei etentjes. Picknick, barbecue, als bijgerecht, lunch- of pastagerecht, buffet etc… En niet te vergeten…. Goddelijk! lekker.

Ik maak dit gerecht heel erg vaak en gebruik de tomaatjes op de volgende manieren:

  • als bijgerecht met een buffelmozzarella gescheurd in stukjes erover en basilicum blaadjes.
  • als bij- of lunchgerecht met een Egmonder bol (geitenkaas) er verkruimeld doorheen.
  • als pasta saus, beetje versgeraspte Parmesan erover. Klaar!
  • als basis voor een pastasaus. Uitje fruiten, rood pepertje (of tl. sambal), knoflook en gamba’s Tomaatjes toevoegen. Goede pasta koken en de saus erdoor roeren.
  • als basis voor pastasaus. Uitje fruiten, knoflook, rode pesto (vers verkrijgbaar op de Beverwijkse Bazaar) en de tomaatjes. Door de pasta roeren en smullen maar.

tom1

Het is belangrijk om goede kleine tomaatjes te vinden. Meestal kom ik uit op de Amoroso tomaatjes die in verpakte trosjes van ongeveer 16/20 stuks verkocht worden. Deze zijn vol van smaak en geuren heerlijk. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Ik neem twee verpakkingen.

tom2 tom3

Maldonzout is niet een voor de hand liggend ingrediënt maar als je er eenmaal mee gewerkt hebt wil je voor dit soort gerechten niet anders meer. Het zijn prachtige zoutvlokken. Verkrijgbaar bij de Jumbo. Niet goedkoop maar je doet er heel lang mee. Je kunt natuurlijk ook vers gemalen zout gebruiken.

tom5

  • 500 gram kleine tomaatjes
  • 2 tl. Maldonzout of 1 tl fijn tafelzout
  • versgemalen peper
  • 1/4 tl. suiker
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Maak dit gerecht de avond ervoor en laat de tomaatjes de hele nacht in de oven. Vandaar de naam ‘maangedroogd’.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) of gasovenstand 7. Halveer de tomaatjes en als ze wat groter zijn in kwartjes. Zet ze met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Bestrooi ze met zout, peper, suiker en tijm en sprenkel de olie erover. Zet ze in de hete oven voor 15 min. en zet de oven daarna uit. Laat de deur dicht en laat de tomaten tot de volgende ochtend (of een hele dag) in de oven staan, zonder dat je de ovendeur opendoet.

tom6

Bron: Nigella Express.

 

Beginnen met skincare

Beginnen met skincare

Heb jij dit jaar als goede voornemen om te beginnen met een goede gezichtsverzorging? Dan weet jij ook wel hoe makkelijk het is om compleet met informatie overspoeld te worden. Je begint jouw zoektocht met een video over een dagcrème, en voor je het weet ben je aan...

Lees meer
Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Hoewel ik een echte online shopper ben, vind ik het wel heel leuk om heerlijk te struinen in mooie, pittoreske winkelstraatjes. En zeker als het aanbod origineel is en niet dertien in een dozijn. Zo'n straatje is de Hekelstraat, samen met het Fnidsen, mijn favoriete...

Lees meer
Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem brood bakken is een van mijn grote passies. Ooit aangestoken door Made by Ellen. Haar hysterische enthousiasme over zuurdesembrood begreep ik eigenlijk niet zo goed totdat ik ook een poging waagde mijn eigen zuurdesembrood te bakken. Dan ben je verkocht! Na...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: