Loppis, Krommenie

sep 17, 2014 | Interior, Uitstapjes

lopppis krommenie

Loppis, Krommenie

Tijdens het schrijven van mijn artikel over Zweden zocht ik op internet hoe je Loppis eigenlijk schreef en kwam gelijk bij deze Loppis terecht. Een winkel met leuke Zweedse spullen in Krommenie. Ik had de gegevens opgeslagen en was vastbesloten daar een keertje langs te gaan. Krommenie is namelijk maar een kilometer of tien bij mij vandaan.

loppis krommenie bord

Op naar de Loppis

Vorige week was het dan zo ver. Op naar Krommenie met hoogzwangere vriendin L. Het is zo dichtbij maar ik was er nog nooit geweest. Een klein dorp net als het dorp waar ik woon. Ik zag in de hoofdstraat al diverse leuke winkeltjes.  Auto geparkeerd en op zoek naar Loppis. Vreemd genoeg kende niemand, waar wij het aan vroegen, de winkel. Maar als je gewoon de huisnummers volgt kom je er vanzelf, duh….

week 37 loppis in nl

Zweedse sferen

Loppis is gevestigd in de oude burgemeesterswoning en meteen bij aankomst had ik die fijne Zweedse sfeer al te pakken. Het winkeltje ligt een beetje achteraf maar bij het hek word je vrolijk verwelkomd met het bord öppet. Wat open in het Zweeds betekend (logisch)

loppis krommenie vitrine

Buiten staan er diverse grote vitrinekasten met mooie woonaccessoires.

loppis winkel krommenie

En bij binnenkomst valt er een warme deken over je heen. Wat een leuke spullen! Niet alles is Zweeds. Er zijn ook veel leuke cadeau artikelen en brocante te krijgen.

loppis krommenie sidetable

Veel geweien, oude weegschalen, megagroot elandhoofd aan de muur, fijn wit linnengoed, klepbanken, vintage Zweedse meubeltjes en……

loppis krommenie moraklok

De Moraklok die ik al zooooo lang wil hebben!

loppis krommenie wandbordjes

De wandbordjes en de kussens met houtblokken en herten komen op mijn wishlist. Leuke items voor een ‘cosy feeling’ in de winter.

loppis krommenie vaas

Een ook een hoekje met kleurrijke items. Prachtige vazen en kandelaars.

loppis krommenie toonbank

Josefien en haar Loppis

Het winkeltje is niet groot maar zeker heel gezellig. Eigenaresse Josefien runt de winkel met hart en ziel. Alle Zweedse spullen worden door haarzelf in Zweden ingekocht. Dus als je naar iets bijzonders op zoek bent kan je bij haar terecht. Het is leuk om er regelmatig rond te struinen want er is elke keer weer iets anders of nieuws te vinden enne…. ook de  prijsjes van al dit leuks is heel vriendelijk 🙂 Sinds kort is Loppis ook officieel dealer geworden van de geweldige Annie Sloan Chalk Paint.

Loppis heeft ook een online shop waar je alle spulletjes makkelijk vanuit je luie stoel kunt bekijken en bestellen.

  • Wanneer: woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur
  • Waar: Loppis, Zuiderhoofdstraat 70, Krommenie

ENJOY! Swedish brocante.

Foto’s: @ ENJOY! The Good Life

 

 

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly