LET’S GO BANANAS HEALTHY

sep 26, 2015 | Baking time, Food, Recipes

LET'S GO BANANAS HEALTHY | ENJOY! The Good Life

Vorige week plaatste ik een recept van bananenbrood wat je hier terug kunt vinden. Ik had er al voorzichtig bij vermeld dat dit een ‘gewoon’ recept is en dat je het aan moet durven dat te maken in deze tijd van healthy, healthy, healthy. Natuurlijk kreeg ik als reactie daarop allerlei healthy receptjes opgestuurd want gewone suiker gebruiken blijkt uit den boze.

Nu ben ik de rottigste niet en ben ik ook geïnteresseerd in gezonde voeding dus heb ik één recept uitgekozen dat ik heb gemaakt. Dit recept kreeg ik van Lisa die het weer van I love healthy had. Ik heb het recept een pietsie aangepast.

LET'S GO BANANAS HEALTHY | ENJOY! The Good Life

Ik moet bekennen dat ik het met enige tegenzin ging maken want ik kon mij niet voorstellen dat dit bananenbrood net zo lekker is als mijn Let’s go Bananas brood. Here we go 🙂

LET'S GO BANANAS HEALTHY | ENJOY! The Good Life

 • 3 (rijpe) bananen
 • 50 gram ontpitte dadels
 • 3 eieren
 • 100 gram amandelmeel (of blanke amandelen zelf malen in de keukenmachine)
 • 50 gram havermout
 • 1 ½ theelepel bakpoeder
 • handje walnoten (grof gehakt)
 • snufje zout

LET'S GO BANANAS HEALTHY | ENJOY! The Good Life

Bereiding

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
 2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
 3.  ‘verpulver’ de havermout en als je geen kant en klaar amandelmeel hebt, de amandelen in de keukenmachine tot meel.
 4. Klop in een andere kom de eieren met de mixer luchtig op en voeg zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
 5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
 6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
 7. Roer tot slot de gehakte walnoten erdoor.
 8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 50 minuten af.
 9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
 10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als deze er droog en schoon uitkomt is je bananenbrood klaar.
 11. Laat de cake afkoelen op een rooster. En smullen maar!

LET'S GO BANANAS HEALTHY | ENJOY! The Good Life

Oeh….. dit bananenbrood is toch ook heel erg lekker én gezond. Bedankt Lisa voor het delen van het recept!

ENJOY! your healthy banana bread.

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly