Havermout appelcake
Het is best een beetje wennen dat ik niet meer zoveel kan bakken momenteel. Ik ben de challenge aangegaan om voorlopig een koolhydraatarm dieet te volgen. Op zich bevalt het prima en gaat het mij goed af. De kilo’s vliegen er nog niet af, maar ik ben vastbesloten het een tijdje vol te gaan houden. Alleen mis ik het wel om lekkere dingen te bakken.
Gezonde recepten
Om toch aan mijn bakbehoefte te kunnen voldoen ben ik op zoek gegaan naar recepten die binnen het dieet passen. Op zich niet zo moeilijk want er zijn heel veel recepten te vinden. Helaas zien de meeste er voor mij niet bepaald aanlokkelijk uit. Met wat aanpassingen op ‘normale’ recepten is er toch nog een heel lekkere cake uitgerold.
Zondag bakdag
Zondag is meestal bakdag in huize ENJOY! Ben ik niet in de keuken te vinden, dan zijn het wel de pubers. Én ik ging voor het eerst aan de slag met mijn nieuwe krachtpatser, de KitchenAid. Ik ben zo heppiedepeppie met dit mooie apparaat. Zo lang voor gespaard dat ik hem nu koester als mijn baby;)
Makkelijk en snel
De appelcake was zeker niet moeilijk om te maken en is heerlijk geworden. Best even wennen om dat toe te geven voor iemand die zweert bij koken en bakken met volvette ingrediënten en ook van suiker niet vies is. Wel is het zaak de cake dezelfde dag op te eten anders wordt het echt schokbeton. Hij ging hier niet gelijk op. Wij aten hem nog een paar dagen als ontbijt met wat Griekse yoghurt en een beetje honing.
Ingrediënten:
- 200 gr havermeel – havermout heel fijn malen in de keukenmachine of blender
- 80 gr amandelmeel – kant en klaar of blanke amandelen fijn malen
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- sap van een halve citroen
- flinke tl kaneel
- 2 appels
- klein handje rozijnen
- 4 el honing
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier, dan haal je de cake makkelijk en vooral mooi uit de vorm.
- Mix in een kom het amandelmeel, havermeel en eieren tot een glad beslag. Voeg daarbij de honing, het bakpoeder, zout en kaneel toe en mix alles nog even door.
- Schil de appels en snijd die, op een kwart appel na, in stukjes en sprenkel hier het citroensap overheen. Het kwart appelpartje dat je achter gehouden hebt snijd je in plakjes om de cake te decoreren. Als je van rozijnen houdt, week dan een handje rozijnen voor 10 minuten in warm water en meng dit door de appels. Schep de appels en eventueel de rozijnen met een spatel goed door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en leg de plakjes appel op de bovenkant en eventueel nog wat kaneel. Zet de cakevorm voor 45 minuten in het midden van de oven. Prik met een cocktail prikker, aan het eind van de baktijd, in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.
- Lak de bovenkant van de cake nog af met een beetje honing voor een mooie glans.
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY
Op zoek naar meer bakrecepten?
♥ Citroencake met blauwe bessen
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.
ENJOY! your healthy applecake.
Beeld: ©ENJOY! The Good Life Bron: