FATTORIA LA VIALLA

okt 15, 2014 | Uncategorized

Fattoria La Vialla bestelling

Een tijdje geleden heb ik de brochure aangevraagd van Fattoria La Vialla.

Fattoria La Vialla seizoensgidsLa Vialla is een biologisch familielandbouwbedrijf in Toscane. Van het landgoed komen de heerlijkste wijnen, sauzen, olijfolie, pasta’s, kazen en nog veel meer heerlijkheden.

Fattoria la Vialla brochure binnen

Je kunt alle producten vanuit je luie stoel in ons kikkerlandje bestellen via de bestelkaart of online. Maar het is ook mogelijk om het landgoed te bezoeken, daar te lunchen of er zelfs vakantie te vieren. Je snapt dat die laatste optie’s om mijn verlanglijstje gaan.

Fattoria la Vialla brochure

Heel bijzonder vind ik het hoe zij hun klanten weten te waarderen. Alles wordt met veel zorg ‘aangekleed’. Als de brochure op de mat ploft is dat al een cadeautje op zich. Mooi verpakt en een geweldige brochure die tot de verbeelding spreekt. Die gooi je niet na één keer bladeren in de papierbak. Ik blader hem regelmatig door en verlekker mij aan de prachtige foto’s van het landgoed, de producten en verhalen. Natuurlijk maakt de familie Lo Franco met hun leuke zonen het plaatje compleet.

Fattoria La Vialla presentje

Een paar weken nadat ik de brochure ontving kreeg ik een leuk pakketje van La Vialla. Wat attent! Ik was aangenaam verrast.

Fattoria la Vialla surprise

Vorige week deed ik dan eindelijk mijn bestelling. Dat had ik al eerder willen doen maar toen waren de meeste producten uitverkocht die ik wilde bestellen. Ik deed mijn bestelling samen met een vriendin. Op die manier konden we de producten delen omdat de meeste sauzen, wijnen etc. per 6 stuks verzonden worden. Boven de honderd euro verzenden zij gratis dus als je samen besteld zit je eerder aan dit bedrag.

fattoria la vialla levering

Al heel snel werd onze bestelling geleverd. Mijn buurvrouw kwam de enorme doos langs brengen. De postbode had hem bij haar geparkeerd. Ze was niet echt ‘amused’…. De doos woog namelijk lood. Maar ik was wel blij :). Alleen al het uitpakken vond ik een feestje.

fattoria la vialla wijn boxing

In de doos alles keurig verpakt en twee enveloppen met een Servicegids waarin de cadeaupakketten omschreven staan en nog een leuk verpakte brochure die je weg kunt geven. Wat ik natuurlijk ook gedaan heb.

En dan één voor één allen uitpakken. Ik had een leuk filmpje hiervan opgenomen maar die is zo lang geworden dat jullie halverwege in slaap gevallen zouden zijn. Dus ik behoed jullie daarvoor….. Inmiddels heb ik alle producten ook al geproefd en verwerkt.

Olijfolie La Vialla 2013.

Fattoria La vialla Olio

Dit is een Extravergine olijfolie die ik gebruikt heb voor de rucola pesto die je later nog online tegenkomt. Deze olijfolie is robuust te noemen. Hij is heel sterk van smaak. Zo vind je ze niet bij de Appie. Ik vind het een heerlijke olijfolie die je niet zomaar overal in verwerkt. Lekker bij bruschetta’s, salades en als finishing touch op gerechten.

Barriccato 2011, ongefilterde rode tafelwijn.

Fattoria La Vialla Barriccato

Ik ben geen groot wijnkenner maar wel een groot liefhebber van goede rode wijn. Deze wijn vind ik heerlijk. Het is een volle wijn die gemaakt is van 80% Sangiovese en 20% Cabernet Sauvignon druiven. Ik vind het wel een wijn die je bij bijpassende bourgondische gerechten drinkt. Wil je meer informatie over deze wijn dan kun je dat op de site of in de brochure vinden.

Fattoria la Vialla wijn etikette

Speltpasta.

fattoria la vialla pasta

Dit is pasta gemaakt van 100% biologisch volkoren speltmeel. Je besteld de pasta per doos van 6 pakken pasta. Je krijgt dan drie verschillen pasta’s. Tagliatelle, Strozzapreti en Fusilli.

Ik heb de Fusilli al gebruikt. Ook dit is totaal niet te vergelijken met de pasta die wij hier kennen. De pasta is heel vol van smaak. Normaliter gebruik ik 100 gram per persoon maar dat ik in dit geval te ruim bemeten. De pasta vult enorm en is heerlijk van smaak. Ik zou hem persoonlijk de volgende keer iets langer koken dan op de verpakking wordt aangegeven.

Fattoria La Vialla Spelt Pizzaiola

Sugo La Pizzaiola.

Fattoria La Vialla Pizzaoila

Dit is een saus met eenvoudige ingrediënten als tomaat, extravergine olijfolie, oregano, zout, knoflook en druivenmost. Een potje bevat 280 gram saus. Voor mij is dat een prima hoeveelheid voor een snelle pasta voor drie personen. Ik heb alleen een gesnipperd en gefruit uitje, half pondje gehakt en verse basilicum toegevoegd en had in een handomdraai een heel gezonde maaltijd op tafel. Beetje vers geraspte Parmesan en wat extravergine olijfolie erover en klaar!

Sugo Bambolino.

Fattoria La vialla Bambolino

Ook dit is een saus op basis van tomaat. Maar dan gemaakt van de Bambolini (kers) tomaatjes aangevuld met extravergine olijfolie, zout, knoflook, basilicum, pikante rode peper en druivenmost. Deze saus heb ik nog niet gebruikt. Ik zou hem perfect vinden in mijn pasta met gamba’s. Daar kan een pittige saus goed bij.

De sugo’s zijn natuurlijk ook perfect te gebruiken op de pizza of bij vlees.

Ik ben heel enthousiast over Fattoria La Vialla, hun service en producten. Ook de cadeaupakketten vind ik een leuk idee voor mensen waarvan je weet dat ze goede producten waarderen. Er zijn al pakketten verkrijgbaar vanaf 39,95 euro. Wil je de producten ook eens uitproberen dan kun je de brochure van Fattoria La Vialla hier aanvragen.

ENJOY!

Foto’s ©ENJOY! The Good Life.
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: