FATTORIA LA VIALLA

okt 15, 2014 | Uncategorized

Fattoria La Vialla bestelling

Een tijdje geleden heb ik de brochure aangevraagd van Fattoria La Vialla.

Fattoria La Vialla seizoensgidsLa Vialla is een biologisch familielandbouwbedrijf in Toscane. Van het landgoed komen de heerlijkste wijnen, sauzen, olijfolie, pasta’s, kazen en nog veel meer heerlijkheden.

Fattoria la Vialla brochure binnen

Je kunt alle producten vanuit je luie stoel in ons kikkerlandje bestellen via de bestelkaart of online. Maar het is ook mogelijk om het landgoed te bezoeken, daar te lunchen of er zelfs vakantie te vieren. Je snapt dat die laatste optie’s om mijn verlanglijstje gaan.

Fattoria la Vialla brochure

Heel bijzonder vind ik het hoe zij hun klanten weten te waarderen. Alles wordt met veel zorg ‘aangekleed’. Als de brochure op de mat ploft is dat al een cadeautje op zich. Mooi verpakt en een geweldige brochure die tot de verbeelding spreekt. Die gooi je niet na één keer bladeren in de papierbak. Ik blader hem regelmatig door en verlekker mij aan de prachtige foto’s van het landgoed, de producten en verhalen. Natuurlijk maakt de familie Lo Franco met hun leuke zonen het plaatje compleet.

Fattoria La Vialla presentje

Een paar weken nadat ik de brochure ontving kreeg ik een leuk pakketje van La Vialla. Wat attent! Ik was aangenaam verrast.

Fattoria la Vialla surprise

Vorige week deed ik dan eindelijk mijn bestelling. Dat had ik al eerder willen doen maar toen waren de meeste producten uitverkocht die ik wilde bestellen. Ik deed mijn bestelling samen met een vriendin. Op die manier konden we de producten delen omdat de meeste sauzen, wijnen etc. per 6 stuks verzonden worden. Boven de honderd euro verzenden zij gratis dus als je samen besteld zit je eerder aan dit bedrag.

fattoria la vialla levering

Al heel snel werd onze bestelling geleverd. Mijn buurvrouw kwam de enorme doos langs brengen. De postbode had hem bij haar geparkeerd. Ze was niet echt ‘amused’…. De doos woog namelijk lood. Maar ik was wel blij :). Alleen al het uitpakken vond ik een feestje.

fattoria la vialla wijn boxing

In de doos alles keurig verpakt en twee enveloppen met een Servicegids waarin de cadeaupakketten omschreven staan en nog een leuk verpakte brochure die je weg kunt geven. Wat ik natuurlijk ook gedaan heb.

En dan één voor één allen uitpakken. Ik had een leuk filmpje hiervan opgenomen maar die is zo lang geworden dat jullie halverwege in slaap gevallen zouden zijn. Dus ik behoed jullie daarvoor….. Inmiddels heb ik alle producten ook al geproefd en verwerkt.

Olijfolie La Vialla 2013.

Fattoria La vialla Olio

Dit is een Extravergine olijfolie die ik gebruikt heb voor de rucola pesto die je later nog online tegenkomt. Deze olijfolie is robuust te noemen. Hij is heel sterk van smaak. Zo vind je ze niet bij de Appie. Ik vind het een heerlijke olijfolie die je niet zomaar overal in verwerkt. Lekker bij bruschetta’s, salades en als finishing touch op gerechten.

Barriccato 2011, ongefilterde rode tafelwijn.

Fattoria La Vialla Barriccato

Ik ben geen groot wijnkenner maar wel een groot liefhebber van goede rode wijn. Deze wijn vind ik heerlijk. Het is een volle wijn die gemaakt is van 80% Sangiovese en 20% Cabernet Sauvignon druiven. Ik vind het wel een wijn die je bij bijpassende bourgondische gerechten drinkt. Wil je meer informatie over deze wijn dan kun je dat op de site of in de brochure vinden.

Fattoria la Vialla wijn etikette

Speltpasta.

fattoria la vialla pasta

Dit is pasta gemaakt van 100% biologisch volkoren speltmeel. Je besteld de pasta per doos van 6 pakken pasta. Je krijgt dan drie verschillen pasta’s. Tagliatelle, Strozzapreti en Fusilli.

Ik heb de Fusilli al gebruikt. Ook dit is totaal niet te vergelijken met de pasta die wij hier kennen. De pasta is heel vol van smaak. Normaliter gebruik ik 100 gram per persoon maar dat ik in dit geval te ruim bemeten. De pasta vult enorm en is heerlijk van smaak. Ik zou hem persoonlijk de volgende keer iets langer koken dan op de verpakking wordt aangegeven.

Fattoria La Vialla Spelt Pizzaiola

Sugo La Pizzaiola.

Fattoria La Vialla Pizzaoila

Dit is een saus met eenvoudige ingrediënten als tomaat, extravergine olijfolie, oregano, zout, knoflook en druivenmost. Een potje bevat 280 gram saus. Voor mij is dat een prima hoeveelheid voor een snelle pasta voor drie personen. Ik heb alleen een gesnipperd en gefruit uitje, half pondje gehakt en verse basilicum toegevoegd en had in een handomdraai een heel gezonde maaltijd op tafel. Beetje vers geraspte Parmesan en wat extravergine olijfolie erover en klaar!

Sugo Bambolino.

Fattoria La vialla Bambolino

Ook dit is een saus op basis van tomaat. Maar dan gemaakt van de Bambolini (kers) tomaatjes aangevuld met extravergine olijfolie, zout, knoflook, basilicum, pikante rode peper en druivenmost. Deze saus heb ik nog niet gebruikt. Ik zou hem perfect vinden in mijn pasta met gamba’s. Daar kan een pittige saus goed bij.

De sugo’s zijn natuurlijk ook perfect te gebruiken op de pizza of bij vlees.

Ik ben heel enthousiast over Fattoria La Vialla, hun service en producten. Ook de cadeaupakketten vind ik een leuk idee voor mensen waarvan je weet dat ze goede producten waarderen. Er zijn al pakketten verkrijgbaar vanaf 39,95 euro. Wil je de producten ook eens uitproberen dan kun je de brochure van Fattoria La Vialla hier aanvragen.

ENJOY!

Foto’s ©ENJOY! The Good Life.
Fabrique des Lumières, Amsterdam

Fabrique des Lumières, Amsterdam

In deze tijd van het jaar gaat overal de verlichting aan voor de feestdagen. Dat is feestelijk en gezellig in de donkere dagen voor kerst. Fabrique des Lumières Amsterdam gooit daar nog een schepje bovenop met immense exposities van klassieke, moderne en hedendaagse...

Lees meer
Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Als iets een goddelijke combinatie is, dan is het gorgonzola, peer, katenspek en crème fraîche. Een heel ongebruikelijke combinatie misschien, maar geloof mij, deze is verslavend lekker. Al honderden keren hebben wij de heerlijke pasta met peertje en gorgonzola, ons...

Lees meer
Kefalonia, een Grieks droomeiland

Kefalonia, een Grieks droomeiland

Afgelopen voorjaar zijn we dan eindelijk naar het Griekse eiland Kefalonia geweest. Een eiland wat al een behoorlijke tijd bovenaan mijn reislijstje stond. Zoonlief had nog een tripje tegoed, na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en dochterlief wilde ook...

Lees meer
Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Als je veel op Instagram rondsneupt, zoals ik, dan kom je nogal eens iets tegen. Niet alleen slurp ik food- en vintage inspiratie op. Ook volg ik graag de accounts van Funda, makelaars, droom/parel te koop, interior designers en alles wat daaromheen zwermt. Heerlijk!...

Lees meer
Herfstpasta met pompoen en balletjes

Herfstpasta met pompoen en balletjes

Deze pasta is perfect voor in de herfst. Dé tijd dat de pompoenen geoogst worden. Onderweg worden ze volop aangeboden bij stalletjes langs de weg. Koop ze vooral daar of bij een boeren- of biologische winkel. Dan weet je zeker dat je een mooi product hebt, dat...

Lees meer
Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Soms loop je tegen iets aan waarvan je denkt dat het geen blijvertje is, maar wat toch verdomd goed uitpakt. Dat is het geval met deze bijzettafeltjes die ik voor een prikkie scoorde bij Action. Helemaal niet waar ik naar op zoek was en ik had mij juist voorgenomen om...

Lees meer
7x Eropuit-tips voor in de herfst

7x Eropuit-tips voor in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter. Met een beetje geluk, worden we nog getrakteerd op een heerlijk herfstzonnetje. Maar ook voor een regenachtige dag vind je hieronder leuke tips. De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. Samen met je gezin,...

Lees meer
Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Heerlijk uitwaaien aan zee, de benen strekken zonder zand in je schoenen én omlijst met een lekkere warme chocomelk of Chai Latte en een goddelijk stukje taart? Dat kan in Wijk aan Zee. Je kunt daar een leuke wandeling maken over de pier. Onderweg even een praatje...

Lees meer
Walnotencake met sinaasappel

Walnotencake met sinaasappel

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo'n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te...

Lees meer
Body worlds: The happiness project

Body worlds: The happiness project

Een bijzonder en leerzaam uitstapje is Body Worlds, in het centrum van Amsterdam. Een fascinerende tentoonstelling waar je aan de hand van meer dan 200 anatomische preparaten en echte lichamen, de geheimen van het menselijk lichaam gaat ontdekken. Het thema van de...

Lees meer
Hét duurste huis op Funda!

Hét duurste huis op Funda!

Begin dit jaar stond 'het huis van 10 miljoen' te koop van Jan & Monique des Bouvrie. Was dat toen het duurste huis wat aangeboden werd op Funda, inmiddels is dat een koopje vergeleken bij het huis dat nu de meeste duiten op moet gaan brengen. Het duurste huis op...

Lees meer
NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

Al mijmerend bij de vuurplaats met een wijntje in de hand, na een avondje schoffelen op de collectieve milieutuin, komen vaak de mooiste gesprekken voorbij. Op zekere avond kwam het onderwerp ter sprake dat diverse tuinleden de behoefte hebben om steeds meer terug te...

Lees meer
Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Op zondagochtend, als het huis nog in alle rust is, vind ik niets fijner dan muziek luisteren en met een kop dampende thee een beetje in de keuken te scharrelen. Of op een zaterdagavond, als er niets op de televisie is, met een glas wijn en een tijdschrift op de bank...

Lees meer
Courgettecake met chocolade

Courgettecake met chocolade

De collectieve moestuin (ook te volgen De Milieutuin Uitgeest op Instagram en Facebook) geeft ons momenteel meer courgettes dan ons lief is. Kruiwagens vol vinden hun weg naar ons oogstplein en ook het stalletje langs de weg is standaard bevoorraad met een enorme berg...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

Onderwater over de bodem van een zwembad lopen en een ouder echtpaar op het strand in reuzenformaat en angstaanjagend realistisch. Dé bekende hoogtepunten van Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit bijzondere museum is veel meer dan dat! Moderne kunst, architectuur...

Lees meer
Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Het is hoog zomer en de temperaturen raken met gemak de 30 graden. Heerlijk, maar mijn altijd ongeremde eetlust is ineens helemaal verdwenen. Ik heb amper trek en al helemaal geen zin om in de keuken te staan boven stomende pannen. Deze dagen zijn het snelle, lichte...

Lees meer
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: