Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De pubers maken graag ‘gewone’ Instagrammable baksels en ik geef daar dan, meestal tot hun grote ergernis, een eigen draai aan. Zo ook met deze brownie. Mij leek dat een geweldige combinatie met kersen.
Kersen zijn momenteel volop te koop. Het seizoen is heel kort, dus als je van kersen houdt, neem het er dan van. Koop ook vooral meer dan je op kunt en vries wat overblijft in. Even ontpitten met zo’n handige kersenontpitter en je hebt nog heel lang plezier van die heerlijke dieprode snoepjes. Ga ook eens kersen plukken. Bijvoorbeeld in de Fruittuin van West, aan de rand van Amsterdam.
Sexy combi
Mijn chocolade, kersen combi pakte verrassend goed uit. Een combi ‘made in heaven‘. Een brownie op zichzelf is al heel erg lekker en simpel om te maken. Met de kersen krijgt hij net even een chique twist. Zeker als je gasten hebt kun je hier zeker mee voor de dag komen. De brownie kon ik nog net op de foto vastleggen want binnen no time waren er alleen nog een paar treurige kruimels op de schaal over.
Zonder tarwemeel
Deze brownie is gemaakt zonder tarwemeel. In plaats daarvan heb ik amandelmeel gebruikt. Hierdoor is hij minder machtig en heerlijk smeuïg. De zoete fruitsappen van de kersen verzachten de machtige smaak van de chocolade en de combi van de zoete kersen met de pure chocolade zorgt voor een smaaksensatie in je mond.
Geen bak skills?
Ben je nu helemaal niet zo’n thuisbakker of ga je liever voor gemak? Dan heb ik een geweldige tip voor je! De allerlekkerste brownie’s van De Browniehemel, die met die enorme bonken witte, melk- en pure chocolade, bestel je nu heel makkelijk online. Hier lees er meer over en hoe je ze kunt bestellen.
Hoe je deze heerlijkheid maakt?
- 225 gram boter (roomboter natuurlijk!)
- 200 gram suiker
- 150 gram gemalen amandelen (kant en klaar of zelf blanke amandelen in de keukenmachine malen)
- 3 eieren, losgeklopt
- 225 gram mooie pure chocolade met tenminste 70% cacaobestanddelen
- 2 theelepels vanille-extract
- 100 gram grof gehakte Pecan noten
- handje verse kersen (meer of minder naar smaak, kersen halveren en de pit verwijderen)
1. Verwarm de oven voor op 170º C.
2. Laat de chocolade en boter smelten in een pan met een dikke bodem op een laag vuur. Zet de pan van het vuur , roer er de vanille en de suiker door. Laat het mengsel iets afkoelen.
3. Klop de eieren, de gemalen amandelen en de gehakte Pecan noten door het mengsel. Op het laatst spatel je er de gehalveerde, pitloze kersen doorheen. Doe het beslag in een springvorm, een bakvorm van folie of een ovenschaal. Vet deze heel goed in met boter en bestrooi met wat bloem of bekleed hem met bakpapier.
4. Zet de bakvorm met het beslag voor 35 minuten in de oven. De bovenkant zal dan stevig zijn, terwijl het mengsel zelf nog smeuïg is. Laat het gebak helemaal afkoelen en snijd het dan in stukken. Garneer met een beetje poedersuiker en mooie kersen.
Op zoek naar meer recepten?
KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij
De taart van mijn tante…. prinsesstårta
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Instagram, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.