BANOFFEE TAARTJES

mrt 2, 2016 | Baking time, Food, Recipes

BANOFFEE TAARTJES | ENJOY! The Good Life

BANOFFEE TAARTJES 

Laatst deelde ik al met jullie hoe je heel simpel Dulce de Leche zelf kunt maken. En voor deze overheerlijke Banoffee Taartjes is dat een heel belangrijk ingrediënt. Ook zelf Dulce de Leche maken? Kijk dan hier.

Banoffee taartjes zijn voor echte zoetekauwen. De oorsprong van dit bananen/karamel taartje ligt in Engeland. Ooit bedacht door Nigel Mackenzie van restaurant The Hungry Monk. En inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart. Vooral in Australië en de Verenigde Staten.

Dat ik de taartjes ging maken heeft te maken met de ‘no waste’ fase waarin ik zit. Ik erger mij er de laatste tijd enorm aan de hoeveelheid voedsel dat hier in huis in de afvalbak verdwijnt. Omdat het over de datum is, al even open is etc. Om ervoor te zorgen dat we minder weggooien zoek ik voor de restjes een passend recept. Zo ook met de geopende rol Digestive koekjes met pure chocolade, die al geruime tijd in de broodlade lag. Normaal gesproken zou ik ze weg gezwiept hebben maar nu konden die heerlijke maar ietwat zacht geworden koeken nog perfect dienst doen als taartbodem.

BANOFFEE TAARTJES | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk zet je je gasten geen oudbakken koek voor maar dit was sowieso een probeersel. Hoewel… de bodem is verrukkelijk geworden! En natuurlijk kwam de Dulce de Leche perfect van pas. Alleen nog banaantjes, die wandelden ook bijna van de fruitschaal af. Pure chocolade heb ik altijd wel in huis. En dus moest ik alleen nog even naar de buurtsuper voor de verse! slagroom.

BANOFFEE TAARTJES | ENJOY! The Good LifeWat heb je nodig:

  • rol Digestive koek met pure chocolade (kan ook zonder chocolade)
  • 125 gram roomboter
  • Dulce de Leche (zie recept)
  • 2 bananen
  • 250 ml verse slagroom
  • reep pure chocolade

Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Als je geen keukenmachine hebt doe de koekjes dan in een pastic zak en sla ze met de deegroller fijn. Laat ondertussen de roomboter zachtjes in een pannetje smelten. Als dat gesmolten is doe je de koekkruimels erbij en roer je alles goed door. Stort dit mengsel in de taartvormpjes of kookringen. Druk het goed aan met de onderkant van een lepel en laat het vervolgens goed uitharden in de koelkast. Voor minstens een dagdeel.

Druk de koekbodems uit de taartvormpjes of de kookringen. Bestrijk de bovenkant van de koekbodem met een lekkere laag Dulce de Leche. En leg daarop de plakjes banaan. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf (eventueel met een beetje klopvast). Maak chocoladekrullen door een mes langs de zijkant van je reep te halen. Strooi de krullen over de slagroom. En smullen maar!

BANOFFEE TAARTJES | ENJOY! The Good Life

ENJOY! Banoffee Pie

 

 

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly