Witloof, Belgisch genieten in Maastricht

jul 3, 2020 | Food, Restaurant Reviews

Witloof, Belgisch genieten in Maastricht

Het is alweer even geleden dat ik met de jongenspuber een paar dagen naar Den Bosch ging.  Van daaruit door naar Maastricht. En vooruit; op de terugweg nog een nachtje slapen bij Hotel Julien. Beide steden zijn heerlijk voor een korte ‘staycation’. Maar er zijn er twee dingen heel belangrijk als je op stap gaat met een puber. Dat is Wifi en genoeg eten. Is dat voor elkaar, dan kan je uitstapje niet meer stuk.

Witloof, Belgisch genieten in Maastricht | ENJOY! The Good Life

Lovende recensies

Tijdens ons verblijf in Maastricht ben ik op zoek gegaan naar een leuk restaurant voor die avond. Niet te chic want dat is aan een puber niet besteed. Via Tripadvisor kwam ik terecht bij het Belgische restaurant Witloof. Het restaurant oogde een beetje gekkig, met midden in de zaak een gouden racefiets en ook de menukaart was er één met een vette knipoog. Aangezien ik nogal kritisch ben als het op eten aankomt, toch ook nog even op Google wat research gedaan. Louter lovende woorden over deze Vlaamse parel. Met hoge verwachtingen togen wij, over de keitjes in het historische hart van Maastricht, naar Witloof.

Lekker sfeertje

Zodra wij de drempel overgaan, is het al direct bijzonder plezant bij Witloof. Van het interieur word ik gelijk al heel blij. Dat is behoorlijk opvallend. Witjes op de muren, plafonds en vloer, een wand vol Belgische biertjes en een deel met Portugese tegels en kneuterige familie portretjes aan de wanden. Het is even wennen. Ben je van het ene deel bekomen, ga je verder in weer een ander deel en sfeer. Een interieur dat alom geprezen is en mocht pronken in menig magazine in binnen- en buitenland.

Onze gastheer brengt ons naar onze tafel en maakt in rap Vlaams een babbeltje. Geeft ons nog wat suggesties buiten de kaart om en we bestellen fijne wijn en heerlijke huisgemaakte limonade. De menu-kaart is hilarisch. Gerechten hebben grappige Belgische namen en alleen al daarom lezen we de kaart van voor naar achter.

Witloof, Belgisch genieten in Maastricht | ENJOY! The Good Life Witloof, Belgisch genieten in Maastricht | ENJOY! The Good Life

Menuuke

Eensgezind gaan we voor het 3-gangen ‘Menuuke ne o’charme’. Lekker kiezen van de kaart. Vooraf de Champignonnekes “Mameloe” d’Hetty en de Gehaktbollekes. Als hoofdgerecht bestellen we Brusselse Moules, oftewel mosselen. Witloof serveert deze op maar liefst elf verschillende manieren. Ik nam de “Moules au fromage blue” en de jongenspuber “Moules à la Marinière”. Als nagerecht weten we met moeite nog de “Crème brûlée” te plaatsen. Alles is even lekker en wordt met Vlaamse liefde gemaakt en met de nodige humor uitgeserveerd.

 

Belgisch bier

Zeg je België, dan zeg je bier. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je bij Witloof afdaalt naar de gewelven onder het restaurant, dan vind je daar de “Hemelse Bierkelder”. Een ware snoepwinkel voor bierliefhebbers.

“401 Belgische biersoorten”

Zo’n 401 Belgische biertjes worden er in het restaurant geschonken. Wil je een bijpassend pintje bij een gerecht? Ze helpen je graag. En neem vooral een kijkje in de bierkelder.

Ga je naar Maastricht? Dan mag je een avondje Vlaams genieten bij Witloof zeker niet missen! Houd er rekening mee dat je niet de enige bent die hier graag een hapje gaat eten. Reserveer dus tijdig een plekje om teleurstelling te voorkomen.

Wij zijn heel benieuwd wat jij van dit bijzondere restaurant vindt. Leuk als je een comment achterlaat en tag ENJOY! vooral op Insta.

ENJOY! Witloof when in Maastricht.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly