Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld!

jul 16, 2020 | Interior, Movies and Books

 

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld!

Ik mag mezelf een echte verzamelaar van kookboeken noemen. Het is maar de vraag of ik daar trots op moet zijn. Dat is een ander verhaal. Overigens ben ik niet alleen verzot op kookboeken, ook voor koffietafel boeken heb ik een zwak. Als ze maar groots zijn en voorzien van tot de verbeelding sprekende plaatjes. Zelden heb ik zo’n boek echt gelezen. Ik vraag mij af of er mensen zijn die dat doen. Kookboeken blader ik wel heel vaak door op zoek naar heerlijke recepten of om inspiratie op te doen.

“Het hele boeltje treurig op de grond”

Inmiddels heb ik zoveel kookboeken verzameld dat ik niet zo goed meer weet waar ik ze kwijt moet. De mooiste boeken mogen op een prominent plekje. Dat was in de tv-kast. Maar daarin had ik zoveel boeken verzameld dat de hele kast inclusief boeken, televisie en Sonos box van de wand gekomen is en het hele boeltje treurig op de grond lag. Het was een enorme ravage en niet alle boeken zijn ongeschonden uit de strijd gekomen. Gelukkig deed de televisie en Sonos box het nog. Maar toch deed het pijn om te zien dat er behoorlijk wat boeken beschadigd waren.

Waar laat je het?

De ravage moest opgeruimd worden en de stapel met kookboeken werd torenhoog. Niet zo gek dat de kast het begeven had. Een boek op zich weegt al best wat en in de kast lagen er op z’n minst een stuk of vijftig. Maar wat moet je er dan mee? Wegdoen is geen optie. Ik heb de stapel een tijdje soort van decoratief laten staan, maar dat werd toch een stoffig geheel. 

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Old school

Natuurlijk is het hebben van ‘echte boeken’ ongelooflijk ouderwets. Je kunt alles online vinden en het scheelt een hoop ruimte, rommel en stof. Hoewel ik het ook heerlijk vind om recepten online op te zoeken en geïnspireerd te worden. Heb ik toch het liefst nog echte kookboeken. Heerlijk om op een regenachtige dag een paar boeken uit de kast te plukken en met een grote kop thee erbij door te bladeren. Je ziet precies wat favorieten zijn. Die zien er een beetje beduimeld uit. Met een spetter saus hier en daar. Een ezelsoor en vol met plakkertjes waarop ik opmerkingen heb gezet of iets lekker is of nooit meer. Of het met bepaalde aanpassingen nog beter kan en wat ik nog graag een keer wil maken.

Styling

De muur in de kamer werd blauw geschilderd en ik vond nog een heel mooi smal plekje waar precies een wandrek tegenaan zou kunnen. Meteen wist ik welke. Het wandrek LACK van IKEA! Altijd heb ik het een afzichtelijk ding gevonden. Tijdens één van mijn inspiratie rondes op Pinterest zag ik hoe hij gebruikt werd in een prachtig gestyled huis. Volgestouwd met luxe tijdschriften en coffeetable boeken. Ik was op slag verliefd.

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Voor een prikkie

Hoewel ze de kast ook nog nieuw verkopen bij het Zweedse woonwarenhuis, vind ik het altijd een uitdaging om iets voor een prikkie op de kop te tikken onder het mom van recyclen. Vaak kom ik ze bij de kringloopwinkel tegen voor een paar euro, maar dat zul je altijd zien, nu niet. Ik ben op Marktplaats gaan speuren. Net zo lang ik er ééntje vond die een beetje in de buurt aangeboden werd. Als ik mij niet vergis heb ik hem uiteindelijk voor 15 euro ergens in Zaandam opgehaald.

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Perfect!

En hij is helemaal perfect! Ik heb hem alleen weer zo volgeladen met boeken dat ik niet weet wanneer dit wandrek van de muur gaat komen. Maar dat zien we dan wel weer. Ik heb er in ieder geval plezier van gehad. De boeken staan geweldig in het wandrek. De ruggen van de kookboeken mooi en overzichtelijk in het zicht en een aantal uitblinkers kan ik op de kop van de kast zetten zodat je niet tegen de binnenkanten van de boeken aan zit te kijken.

Het is nog mooier uitgepakt dan ik van te voren had kunnen bedenken. Enige nadeel is dat ik mijn muurtje schilderijen met bloem taferelen niet kon realiseren. Dat zou veel te druk worden naast de kast met al die gekleurde boeken. Voor dat idee moet ik maar een ander muurtje zien te vinden.

Heb jij ook zo’n zwak voor kookboeken? Waar laat jij al die mooie boeken? Ik ben benieuwd!

ENJOY! beautiful books

Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar voor later op Pinterest♥

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: