Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld!

jul 16, 2020 | Interior, Movies and Books

 

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld!

Ik mag mezelf een echte verzamelaar van kookboeken noemen. Het is maar de vraag of ik daar trots op moet zijn. Dat is een ander verhaal. Overigens ben ik niet alleen verzot op kookboeken, ook voor koffietafel boeken heb ik een zwak. Als ze maar groots zijn en voorzien van tot de verbeelding sprekende plaatjes. Zelden heb ik zo’n boek echt gelezen. Ik vraag mij af of er mensen zijn die dat doen. Kookboeken blader ik wel heel vaak door op zoek naar heerlijke recepten of om inspiratie op te doen.

“Het hele boeltje treurig op de grond”

Inmiddels heb ik zoveel kookboeken verzameld dat ik niet zo goed meer weet waar ik ze kwijt moet. De mooiste boeken mogen op een prominent plekje. Dat was in de tv-kast. Maar daarin had ik zoveel boeken verzameld dat de hele kast inclusief boeken, televisie en Sonos box van de wand gekomen is en het hele boeltje treurig op de grond lag. Het was een enorme ravage en niet alle boeken zijn ongeschonden uit de strijd gekomen. Gelukkig deed de televisie en Sonos box het nog. Maar toch deed het pijn om te zien dat er behoorlijk wat boeken beschadigd waren.

Waar laat je het?

De ravage moest opgeruimd worden en de stapel met kookboeken werd torenhoog. Niet zo gek dat de kast het begeven had. Een boek op zich weegt al best wat en in de kast lagen er op z’n minst een stuk of vijftig. Maar wat moet je er dan mee? Wegdoen is geen optie. Ik heb de stapel een tijdje soort van decoratief laten staan, maar dat werd toch een stoffig geheel. 

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Old school

Natuurlijk is het hebben van ‘echte boeken’ ongelooflijk ouderwets. Je kunt alles online vinden en het scheelt een hoop ruimte, rommel en stof. Hoewel ik het ook heerlijk vind om recepten online op te zoeken en geïnspireerd te worden. Heb ik toch het liefst nog echte kookboeken. Heerlijk om op een regenachtige dag een paar boeken uit de kast te plukken en met een grote kop thee erbij door te bladeren. Je ziet precies wat favorieten zijn. Die zien er een beetje beduimeld uit. Met een spetter saus hier en daar. Een ezelsoor en vol met plakkertjes waarop ik opmerkingen heb gezet of iets lekker is of nooit meer. Of het met bepaalde aanpassingen nog beter kan en wat ik nog graag een keer wil maken.

Styling

De muur in de kamer werd blauw geschilderd en ik vond nog een heel mooi smal plekje waar precies een wandrek tegenaan zou kunnen. Meteen wist ik welke. Het wandrek LACK van IKEA! Altijd heb ik het een afzichtelijk ding gevonden. Tijdens één van mijn inspiratie rondes op Pinterest zag ik hoe hij gebruikt werd in een prachtig gestyled huis. Volgestouwd met luxe tijdschriften en coffeetable boeken. Ik was op slag verliefd.

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Voor een prikkie

Hoewel ze de kast ook nog nieuw verkopen bij het Zweedse woonwarenhuis, vind ik het altijd een uitdaging om iets voor een prikkie op de kop te tikken onder het mom van recyclen. Vaak kom ik ze bij de kringloopwinkel tegen voor een paar euro, maar dat zul je altijd zien, nu niet. Ik ben op Marktplaats gaan speuren. Net zo lang ik er ééntje vond die een beetje in de buurt aangeboden werd. Als ik mij niet vergis heb ik hem uiteindelijk voor 15 euro ergens in Zaandam opgehaald.

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

Perfect!

En hij is helemaal perfect! Ik heb hem alleen weer zo volgeladen met boeken dat ik niet weet wanneer dit wandrek van de muur gaat komen. Maar dat zien we dan wel weer. Ik heb er in ieder geval plezier van gehad. De boeken staan geweldig in het wandrek. De ruggen van de kookboeken mooi en overzichtelijk in het zicht en een aantal uitblinkers kan ik op de kop van de kast zetten zodat je niet tegen de binnenkanten van de boeken aan zit te kijken.

Het is nog mooier uitgepakt dan ik van te voren had kunnen bedenken. Enige nadeel is dat ik mijn muurtje schilderijen met bloem taferelen niet kon realiseren. Dat zou veel te druk worden naast de kast met al die gekleurde boeken. Voor dat idee moet ik maar een ander muurtje zien te vinden.

Heb jij ook zo’n zwak voor kookboeken? Waar laat jij al die mooie boeken? Ik ben benieuwd!

ENJOY! beautiful books

Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar voor later op Pinterest♥

Wandrek LACK, alle kookboeken verzameld! | ENJOY! The Good Life

 

 

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken