Walnotencake met sinaasappel

okt 12, 2022 | Baking time, Food, Recipes

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo’n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te pruimen? Jazeker!

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Recepten verzamelen

Mijn telefoon zit bomvol met screenshots van recepten van Instagram, maar ook foto’s uit magazines, weekbladen en de krant. Ik heb er zoveel verzameld, dat ik die allemaal in dit leven niet meer kan maken. Zo af en toe scroll ik op goed geluk en maak ik iets. Dit recept uit de Libelle, waar Yvette van Boven regelmatig recepten in publiceert, kwam tevoorschijn. Alle ingrediënten, dat zijn er niet zoveel, had ik in huis. Dus bakken maar!

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Cake met een bittertje

Deze cake heb ik meerdere keren gemaakt. Echt als cake, maar ook eens als koek. Simpelweg omdat ik toen een té grote bakvorm had gebruikt waardoor het een heel platte cake werd. Beide was een succes. Ik denk zomaar dat liefhebbers van niet al té zoete baksels zomaar eens groot fan zullen zijn van deze cake. Het bittertje van de sinaasappels en de hartigheid van de walnoten, die in balans gebracht wordt door de suiker. Wij vonden dit weer eens iets anders en heel lekker!

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 250 gram walnoten, fijngemalen tot meel in de keukenmachine
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren
  • snuf zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • zonnebloem- of olijfolie om in te vetten

Aan de slag:

Kook de sinaasappels (in z’n geheel) in water in een uur gaar. Haal ze uit het water en laat ze iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de sinaasappels met schil en al in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de machine draaien tot alles gemengd is

Vet de taartvorm (springvorm 24 cm) in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in 45-55 minuten. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Dan is de cake klaar.

De leuke gebaksbordjes zijn overigens van Royal Doulton en vind je hier.

ENJOY!

Beeld: @ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Opgemaakt september 2023

Opgemaakt september 2023

Een van de rubrieken die altijd goed gelezen wordt, is die van de producten die ik opgemaakt heb. Het is alweer even geleden dus heb ik de opgemaakte producten weer eens verzameld. Ik ben benieuwd of er producten bij zitten die jij ook gebruikt of dat dit overzicht je...

Lees meer
Salade Niçoise

Salade Niçoise

Nu we ineens weer heerlijk nazomerweer hebben, gaan we nog niet aan de stamppotten en stoofschotels. Als het warm is, eet ik het liefst een lichte maaltijd. Een salade met een kopje soep of met stokbrood en wat lekkere smeersels. Een van mijn favoriete salades is...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 2-9-2023 – Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 2-9-2023 – Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: