Walnotencake met sinaasappel

okt 12, 2022 | Baking time, Food, Recipes

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo’n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te pruimen? Jazeker!

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Recepten verzamelen

Mijn telefoon zit bomvol met screenshots van recepten van Instagram, maar ook foto’s uit magazines, weekbladen en de krant. Ik heb er zoveel verzameld, dat ik die allemaal in dit leven niet meer kan maken. Zo af en toe scroll ik op goed geluk en maak ik iets. Dit recept uit de Libelle, waar Yvette van Boven regelmatig recepten in publiceert, kwam tevoorschijn. Alle ingrediënten, dat zijn er niet zoveel, had ik in huis. Dus bakken maar!

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Cake met een bittertje

Deze cake heb ik meerdere keren gemaakt. Echt als cake, maar ook eens als koek. Simpelweg omdat ik toen een té grote bakvorm had gebruikt waardoor het een heel platte cake werd. Beide was een succes. Ik denk zomaar dat liefhebbers van niet al té zoete baksels zomaar eens groot fan zullen zijn van deze cake. Het bittertje van de sinaasappels en de hartigheid van de walnoten, die in balans gebracht wordt door de suiker. Wij vonden dit weer eens iets anders en heel lekker!

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 250 gram walnoten, fijngemalen tot meel in de keukenmachine
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren
  • snuf zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • zonnebloem- of olijfolie om in te vetten

Aan de slag:

Kook de sinaasappels (in z’n geheel) in water in een uur gaar. Haal ze uit het water en laat ze iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de sinaasappels met schil en al in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de machine draaien tot alles gemengd is

Vet de taartvorm (springvorm 24 cm) in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in 45-55 minuten. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Dan is de cake klaar.

De leuke gebaksbordjes zijn overigens van Royal Doulton en vind je hier.

ENJOY!

Beeld: @ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

Walnotencake met sinaasappel | ENJOY! The Good Life

Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer
Het Arsenaal, Naarden

Het Arsenaal, Naarden

Bezoek voor een uitstapje eens een minder voor de hand liggende, kleinere stad. Zoals Naarden. Een prachtig bewaarde vestingstad in het Gooi. Ik schreef eerder al eens over wat Naarden te bieden heeft. Met enige regelmaat kom ik in pittoreske stadje omdat mijn...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: