Sinds ik koffie helemaal heb afgezworen ben ik ‘into Tea’. Dat dacht ik….. Na mijn bezoek aan Tea in the City ben ik erachter gekomen dat het drinken van goede thee zelfs tot een lifestyle verheven kan worden.
De hele dag door drink ik thee. Het liefst Rooibosthee omdat daar geen theïne in zit. Ik zoek mijn theetjes altijd heel zorgvuldig uit. Bij de natuurwinkel, wereldwinkel of bij de goed gesorteerde theeafdeling van de Appie. Maar altijd kies ik voor zakjes thee. Gemak dient de mens, toch?
Tijdens de Tea Tasting die ik afgelopen zaterdag bezocht heb, nam Evelyne van Tea in the City mij mee op een theereis. Evelyne is thee connaisseur en eigenaresse van Tea in the City. Ze neemt je mee in haar theebeleving en die van de Parijse theemakers Betjeman & Barton.
Een warm welkom voor mij en mijn medebloggers met een kopje Autumn Blend thee van kweeperen, vijgen, hazelnoten en rozijnen. Wat een verschil met mijn ‘theezakjesthee’!…. zacht van smaak en je proeft heel subtiel het fruit en de noten. Wow! Een goed begin.
Na deze heerlijke thee volgde een prachtig aperitief van… thee en Evelyn liet ons proeven dat thee, net als wijn, prima te combineren is bij diverse gerechtjes van zoet tot hartig. Passende theesoorten als witte thee, Oolong, Ceylon, Darjeeling, groene en Rooibosthee bij cupcakes en scones maar ook bij kaas en salade.
Naast de Tea Tasting in de Salon de Thé kun je in de gezellige winkel ook terecht voor leuke cadeautjes, serviesgoed van onder andere Emma Bridgewater en een enorme keus aan losse thee en theebenodigdheden.
Na afloop van de tasting mochten we een thee naar keuze uitzoeken voor thuis. In mijn geval was dat de Rooibos Côte Sud en natuurlijk heb ik zelf ook de heerlijke Autumn Blend en een handig theezeefje meegenomen.
Theeweetjes:
- 1 kop thee = 1 theelepel losse thee
- 1 pot thee = 1 eetlepel losse thee
- Niet met het theezakje of zeefje in de thee gaan ‘roeren’ maar de thee rustig laten trekken. Zo blijft de smaak en het aroma het beste bewaard.
- Geen kokend water op de losse blaadjes gieten want dan verbranden de blaadjes. Thee kun je het beste laten trekken bij een temperatuur van 100ºC en Oolong en groene thee zelfs bij maar 80ºC.
- De kleur en geur komt het best tot zijn recht als de thee geschonken wordt in een laag en wijd kopje.
- Zo’n 5000 jaar geleden werd thee per toeval ontdekt in China nadat er een paar blaadjes uit een theestruik in het kokende water van de keizer Shen Nung dwarrelde.
Bij Tea in the City kun je ook terecht voor Masterclasses, Workshops cupcakes, taart maken en of decoreren of aanschuiven voor de Afternoon Tea. Leuk idee voor een familie, bedrijfs of vriendinnen-uitstapje.
Op 22 november wordt er een Christmas Afternoon Tea gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. Wees er snel bij want de beschikbaarheid is beperkt. Voor alle informatie kun je hier terecht. Een aanrader!
TEA in the CITY, Beethovenstraat 23 in Amsterdam Oud-Zuid.
Met dank aan Philippine van Liefde voor Lekkers die de uitnodiging aan mij doorgaf.
ENJOY! tea 🙂
Foto’s ©ENJOY! The Good Life.