SNAPSHOTS WEEK 4/17
Het was weer een heel leuk weekje! Met leuke ontmoetingen, lekker en veel te veel eten en natuurlijk weer veel te weinig bewogen. Maar dat is weer een mooi voornemen voor deze week. Ik heb weer een leuk overzichtje gemaakt van afgelopen week. Kijk je mee?
Geen ontsnappen mogelijk 🙂 Ik moest aan de wandel. Goed begin van de week. Een rondje door ons dorp. Ik kwam weer op plekjes die ik helemaal niet kende en ga ons dorp steeds meer waarderen.
Ik maakte een quiche. Dat was heel lang geleden. Quiche Lorraine.
Hij was prima gelukt en smaakte ook heerlijk alleen vergat ik een foto van het eindresultaat te maken. En om eerlijk te zijn vind ik het meer een gerecht voor een zomerse dag, picknick, buffet whatever dan een maaltijd. Ik serveerde er sla bij.
Ik vond weer nieuwe smeersels en reinigingsproducten in de badkamer. De damespubers ging weer iets nieuws uitproberen.
Als ik deze foto zie dan loopt het water mij weer in de mond. Dit is zo lekker Citroenkip met champignons en kaas. Ik deelde het recept afgelopen week. Hier vind je het recept.
Dinsdag was ik samen met mijn collega druk bezig met hét nieuwe project. Hier vast een kennismaking.
Ik vond sinds lange tijd weer eens een onderdeel van het servies dat ik spaar. Jammergenoeg is het altijd alleen de Calico variant die ik vind en geen Arden, Prunus of één van de andere designs. Maar ondanks dat was ik er echt heel erg bij mee. Een guitig kommetje.
Ineens hadden de damespuber en ik ontzettende trek om weer eens Brinta te eten voor het ontbijt. Deze met appeltjes en rozijnen is onze favoriet.
Luiwammes!
Ik ben gek op tulpen en kocht weer een paar verse bossen. Hier word ik zo blij van!
Ik schreef een artikel over mijn bezoek aan Burbri. Zo grappig. Dan ontvang ik allemaal mailtjes over afmetingen, of ik een bepaalde kasten hebt etc. Sommige lezers denken blijkbaar dat ik zelf de Burbri run.
Ik ging op bezoek bij Tromp & Rueb. Een azijnfabrikant in Heerhugowaard. Ik mocht daar een kijkje komen nemen. Goed begin met een gifgroene cocktail mét daarin natuurlijk azijn verwerkt. Ziet er angstaanjagend uit maar was best lekker. Met avocado, azijn etc.
Dit is een geweldige foto voor een profiel op een datingsite 🙂 Voordat we de fabriek ingingen moesten we haarnetjes, jassen en….
veiligheidsschoenen aan. Heel sexy allemaal 🙂 Alles voor de blog zullen we maar zeggen….
In de fabriek kregen we het hele azijn ‘gebeuren’ te zien.
Na het bedrijfsbezoek gingen we met het hele gezelschap naar een andere locatie waar Bart van Berkel voor ons ging koken.
Welkom met een theecocktail. Weer eens iets anders.
Lof met ham en kaas maar dan ‘Bart” style én met azijn erin verwerkt.
En een grappig nagerecht. Hoe toepasselijk met appelzijn. Binnenkort meer over mijn bezoek aan Tromp en Rueb.
Nog diverse azijnsoorten voor thuis en ingemaakte bietjes. Ik ben benieuwd!
Ik kreeg deze foto opgestuurd van een vriendin en fan van ENJOY! Nieuw bij de HEMA deze leuke voorraadpotten.
Zomaar even een moeder/dochter momentje….
De damespuber maakte een paar kiekjes terwijl ik aan het werk was.
Een heel leuke en spontane actie. Ik ontmoette Linda van LinLivin. Een collega blogger die bij mij in de buurt woont. Samen gingen we een wandeling maken in het prachtige Noord-Hollandse Duinreservaat in Castricum.
Het was al een heel leuke ontmoeting maar dit was echt even een geluksmomentje. Ik had mijn camera meegenomen met een lens die ik niet zo vaak gebruik. En laat er nu toch een roodborstje voor mijn neus gaan zitten. Hij ging ook niet meer weg en kwam veel te dichtbij om met mijn lens een foto te kunnen maken. Wat een snoesje!
Na de wandeling gingen we naar Het Ruiterhuys om nog even een ‘bakkie’ te doen. Zo gezellig met de vuurkorven op de oprijlaan.
En wat is het een heerlijk plekje!
We hadden een heel gezellige ochtend. Heerlijk gekletst over bloggen, pubers en van alles en nog wat. En natuurlijk koffie/thee en taart.
En zo lief! Ik kreeg een cadeautje bij het afscheid. Heel veel verschillende soorten zaadjes. Voor mijn moestuin 🙂
Dit soort uitnodigingen word ik heel erg blij van! Ik mag komen eten bij Restaurant Vermeer* in Amsterdam.
Ik ging nog even langs de bloemist voor een paar losse bloemetjes voor in een paar kleine vaasjes. Ze hadden net een enorme hoeveelheid Gerbera’s binnen gekregen. Hoewel dat niet echt mijn bloemen zijn was het wel een prachtig kleurrijk plaatje.
Vrijdag ging ik eten bij Portugees restaurant Girassol in Amsterdam. Ik denk dat ik hier meer dan 25 jaar geleden voor het laatst was geweest. Wat een geweldig leuke zaak is het!
Die bordjes aan de muur. I love it!
Heerlijke voorgerechtjes. Wij bestelden een aantal gerechtjes en deelden die. Stokviskroketjes, inktvisringen (niet op de foto) en diamanthaas.
Als hoofdgerecht een traditioneel Portugees gerecht dat in een kopere pan geserveerd wordt.
Met daarin een gerecht van aardappels met varkensvlees en schaal en schelpdieren. Superlekker!
En na dit bladerdeeg gerechtje. Maar dat vond ik niet zo lekker. Mijn tafelgenote had wel een heel goede keuze gemaakt.
Ik kwam deze op Insta tegen. Zo toepasselijk. Een jaar geleden voelde het als links en momenteel is het alleen nog maar rechts. Verschrikkelijk!
Raadseltjes op zondag bleken niet te werken. Er werd niet geraden waar dit prachtige kunstwerk te vinden is.
Gisteren ging ik naar het Little Italy event op het Westergasterrein. We moesten zo lang zoeken naar een plek dat we uiteindelijk ergens stonden waar ik maar een foto heb gemaakt van de straatnaam. Want ik dacht…. dat vinden wij nooit meer terug. Uiteindelijk bleken wij om de hoek te staan. De Amsterdam Fashion week werd daar ook gehouden dus het was een gekkenhuis. Het zaakje hier op de hoek was trouwens heel grappig. De Doe Het Zelf Diva’s. Binnen zaten allemaal vrouwen te knutselen, naaien etc.
Leuke binnenkomer!
Dit event is altijd heel leuk opgezet. De sfeer zat er goed in.
Italië op en top!
Eten, drinken, beleven én ruiken. De heerlijke geuren van Acqua di Bolgheri
Gezellig even bij Claudia en haar man langs. Wij hebben al eens een samenwerking samen gedaan.
Dit is mijn favoriet. Ik schreef overigens dit artikel al eens over Acqua di Bolgheri
Hmmmmm Parma ham
Er hing ook echt een gezellig La Dolce Vita sfeertje.
En natuurlijk had ik iets gekocht. Mijn luchtje van Acqua di Bolgheri was op dus goed excuus voor een nieuwe en een douchegel.
De kleine man was het weekend bij ons en ik bracht hem zondag weer naar huis. Geen zin om te koken. Dus maar even snel onderweg een broodje bij de Subway.
Dit was de week van ENJOY! weer. Ik hoop dat je het leuk vond! Komende week staan er een hoop dingen op de agenda maar ik denk dat ik een beetje gas terugneem en een aantal dingen ga cancellen. Niet alles is even belangrijk en kunnen ook op een ander moment. Hoop dat jij deze week ook wat tijd neemt voor jezelf. Je bent het waard 😉
ENJOY! your week.