Na een heerlijk relaxt weekend weer tijd voor de Snapshots. Even terugkijken op de afgelopen week. Die was een beetje karig qua uitspattingen. Wel veel opspattingen want wat hoosde het steeds van de regen. Maar komende week kunnen we weer in bikini als ik de weerberichten mag geloven. Maar eerst….. de Snapshots.
Elke week maak ik braaf een overzicht met blogposts die ik moet maken. Helaas heb ik elke week een hoop blanco blokjes waardoor er de week daarop nog meer open blokjes zijn. Misschien toch maar eens overwegen tweemaal per dag te posten…? Mosselweek is overigens alweer voorbij. Maar zolang de R in de maand zit kunnen we ze lekker blijven eten. Er volgt nog een leuk mosselrecept. Was ik vergeten te fotograferen.
Ik plaatste een blogpost over de glasproeverij van Royal Leerdam- The Experts’ Collection. Ik bleek wat namen door elkaar gehaald te hebben. Sorry, Barbara 🙂 Hier kun je het artikel teruglezen.
Ik at alleen want de damespuber wilde kant-en-klare poffertjes eten (jakkes!). Ik maakt een pasta recept van Jamie. Ook jakkes!. Dit is de eerste keer dat ik een gerecht van Jamie niet lekker vond. Uit de 30 minuten. Pasta met tonijn en ansjovis.
Katten zijn echt rare wezens. Hij heeft een bakje water binnen staan. Maar gaat altijd midden in een plas zitten om water te drinken en loopt dan met z’n natte lijf weer naar binnen. Of drinkt van andere plekjes buiten of gooit een bloemenvaas om als ik die heb staan. STOM!
Ik ging augurken inmaken. Eigenlijk heel simpel maar dan moet je het ook wel afmaken.
Alle stappen doorlopen. Augurken dagen in het zout gezet. Azijn met kruiden gekookt.
Augurken in de pot, azijn, kruiden en suikermengsel erbij, pot dicht en dan de laatste stap de pot vacuüm laten trekken in een grote pan water uitstellen. In dit geval eindigde mijn project in een pot verschrompelde augurken die ik vanochtend maar weggekeild heb. Gelukkig heb ik alweer een heleboel nieuwe gurkjes hangen dus binnenkort nieuwe poging. Maar dan in andere potten die niet in heet water hoeven.
Ik maakte deze overheerlijk brownie’s zonder bloem maar met verse kersen. Het recept kun je hier vinden.
Weer die druiven. Ik heb ze geproefd maar ze zijn zooooo zuur. Iemand tips wat ik er mee moet? Ik vind het zo zonde ze weg te kieperen.
Kijk…. als ik er dit lekkers nou van kon maken? Lees hier over mijn favoriete wijn.
Er lag een banaan in verre staat van ontbinding op de fruitschaal. Weggooien?! Nee hoor, daar maak ik een heerlijk bananenbrood van! Recept volgt.
Sinds ‘eeuwen’ was ik weer eens in De Pijp in Amsterdam. Wat is dat een leuke wijk geworden. Met hippe winkels, trendy koffiezaakjes, chille terrasjes en ontelbaar veel restaurantjes. Hier ga ik vaker komen 🙂
Afgelopen week ben ik een te gekke samenwerking aangegaan met een bedrijf uit de reisbranche. Binnenkort meer hierover.
Gezelligheid bij Basq Kitchen in Amsterdam waar ik afgelopen week ging eten. Volle bak hier en ik snap wel waarom 🙂
Het eten is hier (komt ie weer) GODDELIJK! lekker. Vergelijkbaar met de tapas zoals wij die allemaal wel kennen maar dit is veel verfijnder en subtieler. Binnenkort schrijf ik hier een post over. Echt een aanrader!
Broerlief nam zijn zusje mee voor thee mét bij Patisserie De Roset. Hij had er iets over gezien bij Hart van Nederland en het leek hem echt iets voor mij. Lief!
Eensgezind namen zij hetzelfde taartje. Hazelnoot Krokant. Lees hier wat ik ervan vond.
Ik sloot de week af met een zelfgemaakte lasagna. Hij was echt heerlijk. Een recept uit de Allerhande nr. 08-2013. Het recept kun je hier teruglezen.
En nu weer een nieuwe week. Met mooi! Ik was eigenlijk al begonnen met de tuinspullen opruimen. Daar wacht ik dan toch maar even mee….
ENJOY! your week.