PEEK OUTSIDE #lekker plekje

mei 18, 2016 | Gardenlife, Lifestyle

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

PEEK OUTSIDE #lekker plekje

De afgelopen week heeft er een explosie plaatsgevonden in mijn tuin. Een explosie van groen welteverstaan. Ongelooflijk hoe snel dat ineens gaat. En de tuin ligt er nu zo mooi bij met al die frisse kleuren. Ik moet dit even met jullie delen 🙂

Twee weken geleden was het allemaal nog een kale bedoening en kon ik mij er nog geen voorstelling van maken dat ik weer zo’n lekker plekje in mijn achtertuintje zou krijgen. Maar zie hier. Een beetje warmte en zon doet wonderen.

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

Natuurlijke overkapping

Al een aantal jaar ben ik bezig met de natuurlijke overkapping om zomers een fijne schaduwplek te creëren. Dat was al aardig gelukt omdat de druif zo enorm gegroeid was dat hij zomers het hele achterterras bedekte. Maar vervelend genoeg wordt het bladerdek met de druiventrossen zo zwaar dat ik zomers bijna onder de druiven door moet kruipen om naar mijn favoriete hangplek te komen.

Vorig jaar leek er al verbetering met de steigerconstructie maar dat gaf mij de hele winter, toen het blad van de druif af was, het gevoel of ik op een leeggestroomd festivalterrein was achtergelaten. Dit jaar is het dan eindelijk helemaal naar mijn zin. Broerlief heeft de steigerbuizen betimmerd met tuinplanken en flink wat tussenliggers geplaatst zodat de druif genoeg ondersteuning heeft om er prachtig overheen te groeien.

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

Lekker plekje

Het is echt zo’n geweldig plekje geworden! Aan de tussenliggers kan ik leuke tuinaccessoires hangen. Het gefilterde licht dat tussen de bladeren doorkomt geeft zo’n heerlijk sfeertje. En omdat je zowel van boven als opzij omgeven bent door groen is het een prachtige natuurlijke overkapping geworden. Precies zoals ik hem al heel lang in gedachten had.

Je hebt totaal niet het gevoel dat je opgesloten zit in een donker hoekje. Omdat het licht en ook de wind er nog doorheen kan schijnen en waaien. Ik ben blij!! En kan echt niet wachten tot hij helemaal dichtgegroeid is. Het is nu al een lekker plekje.

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

Leuke tuinaccessoires

Het achterterras heb ik een beetje opgepimpt met wat leuke spulletjes. Zo kocht ik bij de Kwantum dit leuke witte windlicht en de twee solar macramé hangers. Deze werken met een klein zonnepaneeltje. Als het zonnetje de hele dag geschenen heeft gaan ze ’s avonds vanzelf branden en dat ziet er zo sfeervol uit!

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

En ik kocht deze plantenhangers waar ik een paar basic stenen potje in hing. Plantje erin en groot plezier.

De lieveheersbeestjes zijn druk aan het werk. Ze zijn gek op bladluis. En laten die op hun beurt weer gek zijn op de bloemknoppen van mijn prachtige Schneewittchen klimroos. De natuur doet hier zijn werk goed 🙂

PEEK OUTSIDE #lekker plekje | ENJOY! The Good Life

Vorig jaar tikte ik op Koninginnenmarkt een groot Sisal kleed op de kop voor € 5,- maar die was aan het eind van de zomer helemaal vergaan. Dit jaar kocht ik bij Karwei een speciaal tuinkleed. Heerlijk als je met je blote voeten op het terras zit. Een fijn kleedje en met de keuzekorting van Karwei krijg je nu ook nog eens 20% korting.

SNAPSHOTS WEEK 18/2016 | ENJOY! The Good Life

Heb jij ook zo’n lekker plekje in je tuin of op je balkon? Leuk als je het met ons wilt delen. Dat vinden wij leuk 🙂

Als je mij zoekt….. weet je waar ik zit 🙂 ENJOY!

 

 

 

 

John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: