Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken!

feb 11, 2020 | Healthy life, Things I love, Travel, Travel and trips

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken!

Geniet jij ook altijd zo van het programma “Ik Vertrek”? Ik smul ervan. Niet zoals de meeste mensen van alle ellende die sommige ‘vertrekkers’ zich op de hals halen, maar van de sporadische gevallen dat het wél lukt. Zoals Joëlle die Bed & Breakfast Little Dolce in Puglia runt. Of Mandlwand Lodge van Britt en Maikel in het wonderschone Oostenrijk.

Stiekem droom ik er ook van om naar het buitenland te vertrekken. Mijn werk kan ik overal doen en het lijkt mij geweldig om voor gasten te zorgen. Toch is het mijn prioriteit niet want het is er nog nooit echt van gekomen. Nou ja, de bank zou mij ook heel hard uitlachen als ik om geld kom vragen. Ik houd het bij dromen, dat is ook prima. Mijn pubers verklaren mij trouwens voor gek als ik ze over mijn plannetjes vertel. Als ik maar niet denk dat zij op een afgelegen, kale rots ergens in het Zuiden van Europa gaan zitten of diep in de bossen van Zweden.

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Van de week was ik weer eens aan het rondsneupen op Funda en op vele huizensites in Zweden. Die eerste ben je snel uitgekeken want de huisprijzen zijn zo gruwelijk hoog, dat de prijzen de mooie plaatjes doen verbleken. In Zweden zijn de huisprijzen laag vergeleken bij ons en de eenvoud waarmee ze ingericht zijn, spreken mij meer aan. Uren kan ik ermee zoet zijn. Lekker overal binnen loeren en inspiratie opdoen.

Opeens stuitte ik op een prachtig ingericht pand. Het bleek niet alleen een woonhuis, maar ook nog eens een hostel met restaurant. Elk plaatje maakte mij meer enthousiast. Ook de pubers leken ineens geïnteresseerd. Helemaal mijn stijl. Hier hoefde niet geklust te worden. Je kunt er niet alleen wonen, maar ook een heel bedrijf runnen. En uit de informatie van de makelaar, bleek het ook nog eens een succesvol draaiende toko.

Gelijk mailde ik zus lief, die altijd wel in is voor emigratieplannen naar het hoge noorden. Ondertussen bedacht ik samen met de pubers een plan over wie, wat zou gaan doen. Ik zou gaan koken en de website beheren, de pubers bedienen, de damespuber trouwerijen en events organiseren. Allemaal maken we wat bedden op en halen we een dweil door de tent. Zus wordt gastvrouw en regelt toertjes, zwager gaat ook koken en is best handig. Broer er ook maar bij betrokken. Die is van de grote klussen en schoonzus is allround.

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

De familie was beduidend minder enthousiast. Ik weer terug in mijn hok en de pubers blij. Van een paar plaatjes kan ik al enthousiast worden en het hele avontuur voor mij zien. Gewoon een beetje dromen en mijmeren. Ik skip deze even, maar misschien wordt het wel jouw droom. Dat snap ik volkomen. Zou ik dan wel mogen komen logeren? Kijk je mee naar dit bijzonder mooie plekje in Zweden?

Volgens de Zweedse makelaar:

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Sågverket – Rö 303

Utansjö, Gemeente Härnösand, Zweden
Vraagprijs: € 346.000,- (3 700 000 SEK)

Een unieke kans om een gevestigde onderneming te verwerven op een prachtige locatie, langs de noodkust van Härnösand en het zuidelijk deel van de Hoge Kust van het Werelderfgoed, in Zweden. Rond 1900 was dit een zagerij die in 1931 overgenomen werd door huisvrouwen die het terrein gingen runnen. En in 1990 was hier de enige universiteit voor vrouwen gevestigd. Daarna is het dienst gaan doen als hostel, restaurant en conferentieruimte. Met succesvol resultaat.

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Er zijn 25 kamers en een restaurant gevestigd in het hoofdgebouw. Het hostel heeft vijftien eenheden en kamers en er is een appartement voor privé gebruik. Zowel het hostel, als het restaurant, hebben een prachtig uitzicht. Beide gebouwen zijn gerenoveerd en zeer smaakvol ingericht. De verkoop is inclusief alle inboedel. De bezettingsgraad van het hostel bedroeg in juli 2019 96,6%!!

Het restaurant beschikt over een eetkamer en een eenvoudige restaurantkeuken. Er zijn diverse zalen voor feesten en partijen, vergaderruimte etc. Daarnaast is er ook nog een gedeelde keuken met moderne en ruime conferentieruimten. Deze zijn ook geschikt voor yoga en meditatie.

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Er worden regelmatige trouwfeesten gegeven en op de bovenste verdieping van het restaurant zijn verschillende expositie’s geweest van bekende fotografen. Door de jaren heen zijn er vele aanbevelingen geweest en zijn er artikelen verschenen in diverse (reis)magazines.

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Ben je benieuwd naar dit object? Hier vind je er alles over.

ENJOY!

Beeld: Carlsson Ring Makelaars, Zweden

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

 			
Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly