Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

jan 7, 2021 | Food, Recipes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene keer maken we hem met pasta, dan weer met orzo, aardappels of zoals in dit geval met tortellini. 

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes | ENJOY! the Good Life

Maaltijdsoep

Deze maaltijdsoep is ideaal. Je kunt het maken met verse groenten uit het seizoen of even snel met een zak wokgroente. Handig om een grote pan soep voor handen te hebben in het weekend. Hier moet er dan altijd gesport of gewerkt worden, dus een gezamenlijke maaltijd zit er vaak niet in. Iedereen schept een kom soep wanneer het hem of haar uitkomt. Maar ook is het ideaal als je niet veel zin hebt om te koken. Lekker met een kom vol comfort food voor de buis.

Wil je de soep vegetarisch houden? Dan laat je de balletjes weg, gebruik je groentebouillon en tortellini gevuld met kaas. Wij vinden de balletjes heel erg lekker. Ik gebruik daarvoor saucijzen worstjes. Het vlees knijp ik uit het velletje en meng daar venkel, knoflook, versgemalen peper en een beetje zout doorheen. Dan krijgen ze die heerlijke smaak van Italiaanse salsiccia worst. Je kunt natuurlijk de balletjes ook kruiden zoals jij ze lekker vindt.

De soep kun je prima invriezen. Een handige tip is om de soep in te vriezen in porties per persoon. Ik doe dat meestal in de gripzakken van Ikea. Het ideale daarvan is dat je de soep plat invriest. Zo neemt het weinig ruimte in de vriezer in en als je het wilt ontdooien dan gaat dat ook veel sneller.

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes | ENJOY! the Good Life

Ingrediënten:

  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram Italiaanse wokgroente
  • 2 liter water
  • 3 runderbouillon tabletten
  • 2 blikken tomaten in blokjes (bliktomaten van het merk Petti is wat mij betreft de beste keus!)
  • 2 handjes tortellini (bij ons gaat altijd het hele zakje tortellini erin)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • peper, zout
  • 5 saucijzen worstjes (ong. 400 gram)
  • theelepel karwei zaadjes
  • klein teentje knoflook
  • olijfolie

Aan de slag:

Gebruik een flinke pan met een dikke bodem. Ik gebruikte mijn geliefde Le Creuset pan. Verhit de olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Doe de wokgroente erbij en bak dit even op hoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree en Balsamico azijn toe en bak even mee. Schenk het water erbij, de bouillonblokjes, de tomatenblokjes, peper en zout en roer dit alles goed door. Laat dit een kwartiertje tot halfuur pruttelen op een laag vuur.

Ondertussen druk je het vlees uit de vel van de saucijsjes en kruid het vlees met de knoflook, peper, evt. wat zout en de karwei zaadjes. Meng dit alles goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van. Doe deze bij de soep en twee handjes pasta (ong. 150 gram of meer naar smaak) en laat de soep nog een kwartier tot een halfuur (af en toe roeren) op het laagste vuur doorsudderen en klaar! Maak de soep een dag van te voren dan smaakt hij nog lekkerder! Bij het opdienen is het lekker om een beetje Parmezaanse kaas over de soep te raspen.

Als je deze soep maakt, ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vindt en een foto delen op de Socials is helemaal leuk!

ENJOY! comfort food

Beeld: @ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes | ENJOY! The Good Life

 

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly