De laatste tijd ben ik mij steeds bewuster van het feit dat wij eigenlijk heel veel voedsel weggooien. En dat is jammer want de natuur heeft enorm zijn best gedaan ons al dat lekkers te geven. Nou ja…. dit gaat de zweverige kant op en dat is niet de bedoeling. Ik wil zo min mogelijk voedsel weggooien en zoek dus regelmatig op internet naar receptjes die ik kan maken met de ingrediënten die ik over heb in de koelkast.
Nu had ik nog een half bakje kastanje champignons, een paar lente uitjes, halve rode ui en een kwart zak spinazie. Dat zou ik anders weggekieperd hebben maar nu heb ik daar samen met wat eieren een heerlijk lunchgerechtje van gemaakt. En de omelet zelf is voedzaam genoeg dus kon ik ook het brood weer eens achterwege laten.
Restjes omelet klinkt niet zo smakelijk. Het is wat het is 🙂 Je kunt de omelet natuurlijk met van alles en nog wat maken. Het gaf mij veel voldoening en het was ook nog heerlijk!
Ingrediënten:
- 2 flinken handen spinazie
- halve rode ui gesnipperd
- olijfolie
- kastanje champignons in plakjes
- 3 lente uitjes in ringetjes
- half teentje knoflook geperst
- drie eieren geklutst
- peper en zout
ENJOY!
Foto’s ©ENJOY! The Good Life.