Linus Pauling Therapy hartpreventie

okt 5, 2017 | Healthy life, Useful

Linus Pauling Therapy hartpreventie | ENJOY! The Good Life

Linus Pauling Therapy hartpreventie

Linus Pauling is een beroemde scheikundige en dubbele Nobelprijswinnaar. Hij won zijn eerste prijs in 1954 voor scheikunde en in 1962 won hij een tweede Nobelprijs voor de vrede. Hij heeft op basis van ontdekte inzichten enorm gepleit voor de toepassing  van vitamine C. Al in de jaren ’70 stelde hij dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C maar net voldoende is om een duidelijk tekort te voorkomen. Maar het is onvoldoende om optimaal gezond te blijven. Hoe meer vitamine C men in het bloed heeft, hoe kleiner het aantal (hart- en vaat) ziekten bij deze bevolkingsgroep voorkomt. Daarvoor zou een dosis van 1 tot 3 gram per dag nodig zijn.

Mens versus dier

Het zou voor de hand kunnen liggen omdat de mens in tegenstelling tot dieren niet van zichzelf vitamine C aanmaakt. Voor zover ik het kan inschatten lijden alleen mensen aan een epidemische vorm van hart- en vaatziekten.

Linus Pauling Therapy hartpreventie | ENJOY! The Good Life

Logica

Als je getroffen wordt door een ziekte, ga je het web afstruinen naar mogelijkheden om je ziekte dragelijk of wellicht omkeerbaar te maken. Ik stuitte tijdens mijn zoektocht op bovengenoemd onderzoek van Linus Pauling. Omdat er voor mij een vorm van logica in zit, gebruik ik deze combinatie van supplementen al sinds ik getroffen ben door twee hartinfarcten, zo’n kleine tien jaar geleden.

Farmaceuten

Ik was verbaasd dat er helemaal geen aandacht voor deze therapie is. Aan de andere kant weet ik ook dat de farmaceutische industrie helemaal niets verdient aan vitamines en supplementen omdat deze niet gepatenteerd kunnen te worden. En aangezien iedere hartpatiënt, net als ik, de ‘Golden Five’ aan medicatie voorgeschreven krijgt, is het voor de farmaceuten niet wenselijk dat alternatieve onderzoeken naar Vitamine C en supplementen aandacht krijgen. Simpelweg omdat er niet aan te verdienen valt.

Eigen initiatief

Toch heeft het mij overtuigd om de beide supplementen in een hoge dosering dagelijks te slikken. Ik doe dit geheel en al op eigen initiatief. Samen met de gangbare medicatie, een bewuste levensstijl, stressreductie en voldoende rust vaar ik er al heel wat jaartjes wel bij. Het gaat niet zover dat ik de reguliere medicatie achterwege laat maar ik zie de supplementen als een extra preventie.

Het is belangrijk om vitaminen C supplementen te gebruiken in hoge dosering van minimaal 1000 mg per tablet. Mijn voorkeur heeft natuurlijke preparaten boven de vaak goedkopere synthetische soorten. Ik gebruik in de ochtend een sterke multivitamine en een tablet van 1000mg Vitamine C met rozenbottels. In de avond neem ik een tablet L-Lysine van 1000 mg. Volgens de therapie van Linus Pauling zou de dosering Vitamine C wel tot 10 keer zoveel kunnen maar dat gaat mij iets te ver. Ik voel mij prima bij deze dosering. Ook heb ik gemerkt dat mijn weerstand behoorlijk verhoogt is sinds ik deze supplementen gebruik. Zelden, afkloppen…., ben ik verkouden.

Aandacht

Met dit artikel hoop ik dat er meer aandacht komt voor deze therapie en dat er meer onderzoek zal komen naar de combinatie Vitamine C en Lysine. Als het aantoonbaar preventief helpt zou dat veel leed en verdriet, veroorzaakt door hartfalen of hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. En ook voor diverse andere ziekten zouden deze vitamine en supplementen wellicht veel baat kunnen hebben. Voor meer informatie over de Linus Pauling Therapy. Kijk eens hier. Ook heb ik een interessante lezing toegevoegd van Dr. Matthias Rath die samen met Linus Pauling onderzoek deed naar ons tekort aan vitamine C.

* Golden Five is een cocktail aan medicatie die een hartpatiënt meekrijgt na ontslag uit het ziekenhuis. Deze bestaat uit de volgende medicijnen:

    • Acetylsalicylzuur
    • Clopidogrel/ Thienopyridines
    • Statines
    • Bètablokkers
    • ACE-remmers

ENJOY! these alternative theories.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life. Picture Linus Pauling: www.biography.com

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: