Kleur als fashion statement!

okt 6, 2020 | Fashionable

Kleur als fashion statement!

De kleuren voor dit najaar zijn mooi, warm en passend bij het seizoen! Met zwart en grijs als basis en camel en cognac als stevige tegenhangers. De winkels hangen hier vol mee. Bottle green en donkerrood zijn de trendkleuren en gaan heel goed samen met deze basistinten. Vuurrood en cobalt blauw zijn dé accenten. Een heel mooi in elkaar overlopend kleurenpallet dus. Alles is met elkaar te combineren. Daarentegen vind ik een totale look in één kleur ook echt geweldig! Vooral als je dit nu doet in camel, bottle green of die nieuwe kleur donkerrood. Door het toepassen van verschillende materialen krijg je toch een heel speels effect. Breisels met leer bijvoorbeeld is zo’n sterke materialen mix.

Persoonlijkheid

Maar naast al deze voorgeschreven mode wetten is het ook leuk om persoonlijkheid toe te voegen aan je garderobe. Even buiten de paden te gaan. Wel naar de trends kijken en toepassen, maar net dat even extra erbij. Hiermee onderscheid je jezelf en creëer je ook inspirerende looks. Dit kun je doen door voor echt kleur te kiezen! Echte knalkleuren die niet in het gemiddelde modeaanbod zitten op dit moment , maar wel altijd heel leuk zijn! Denk aan felroze, paars, knalgroen, turquoise en oranje.

Accessoires

Het toepassen van kleur is vooral heel smaakvol in de details. Accessoires bijvoorbeeld! Een gekleurd tasje bij je donkere look doet erg goed. Net zoals een mooie wollen shawl en voor de koudere dagen een trendy muts. Sprekende kleuren komen extra mooi uit in wol. En let op…deze aankopen nooit weg doen! Een gekleurde leren tas kun je in de zomer én in de winter dragen. Gebruik je “new best friend” intensief, leg hem vervolgens weg en een half jaar later kun je er weer opnieuw van genieten. Je zult zien dat je er dan weer hele andere looks mee maakt. Zo heb je lang plezier van je aankopen en dat is wel de huidige trend; weet wat je koopt en vooral voor langere termijn.

Sneakers

De sneaker is hét item om een brutale touch aan je outfit te geven, zonder dat het je snel gaat vervelen als je kiest voor kleur. De veters of de achterkant kunnen een vrolijk accent hebben. Deze sneaker hoeft helemaal niet perfect bij je outfit te passen. De sneaker staat toe dat het vooral mag afwijken en daardoor is de match er juist altijd. Dus met andere woorden; niet over nadenken en gewoon erbij aantrekken.

Complimenten

En voor degene die wat meer wil, (en het helpt echt tijdens de sombere en donkere dagen!) ga voor een mooi gebreide trui of nonchalante sweater in kleur. Houd de rest dan wel rustig en laat de trui het middelpunt zijn. Kies voor een kleur die iets met je doet. Sommige kleuren laten je ogen extra goed uitkomen of passen heel mooi bij je huid. Let daar op en je zult zien hoeveel positieve reacties je zomaar kunt krijgen.

Dit artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Momenteel timmert zij lekker aan de weg met haar eigen mode adviesbureau én schrijft om de week een mode artikel voor ENJOY! Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! 

Beeld: Fashion by Martine
Wij zijn op zoek naar jou!
Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen willen schrijven over beauty, sport, mindfulness/happiness, muziek, geldzaken en kunst/cultuur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Kleur als fashion statement! | ENJOY! The Good Life

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly