Huizenruil Uitgeest versus Zwolle

jun 2, 2020 | Travel and trips

Huizenruil Uitgeest versus Zwolle

In deze tijd dat we niet zo makkelijk op vakantie kunnen, zoeken we steeds meer creatieve manieren om toch nog een beetje vakantie te kunnen vieren. We gaan overnachten op afgelegen plekjes, kamperen op campings met privé sanitair of we slaan ons tentje op in de tuin. Er zijn nog best veel mogelijkheden om het vakantie gevoel te beleven. Mijn zus en ik hadden het geweldige idee om een paar dagen van huis te ruilen.

Zij naar Uitgeest, wij naar Zwolle

Soms kan het zo simpel zijn. Zoals in ons geval. Je ruilt van huis en hebt het gevoel er echt even uit te zijn. Zij woont op een leuk plekje in Zwolle en ik woon in Uitgeest. In Noord-Holland hebben ze veel vrienden en familie. Voor hun leuk om makkelijke her en der even aan te waaien als ze in Uitgeest bivakkeren.

Dus pakte we ieder ons boeltje op. We namen ieder ons eigen boodschappen mee van thuis, wat kleding en opgemaakt beddengoed. Lekker makkelijk en dat scheelt weer een hoop gedoe met wassen en bedden opmaken. Hoewel ik het jammer vind dat wij elkaar nu niet zien is het ook leuk om nu even bezit te nemen van elkaars huis. En ideaal in mijn geval is dat de humeurige, witte kater gezelschap heeft en gevoederd wordt.

SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

 SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

Vilsteren

Wij hebben heerlijke dagen gehad. Terrassen en restaurants waren nog niet open, maar er zijn genoeg andere dingen te ondernemen. Het was prachtig weer dus zijn wij er lekker op uitgegaan. Mijn zus had wat goede tips gegeven. De benen strekken in Vilsteren. Het is een bosrijk gebied, met een mooi landgoed en de omgeving ziet eruit of de tijd heeft stilgestaan. Wij werden er best door verrast.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Zwolle city

De pubers zijn samen lekker de stad van Zwolle ingegaan en ik had even het rijk alleen. Ook weleens lekker. In het parkje voor het huis een boekje gelezen. Even helemaal niets. Beetje dromerig onder de bomen, over het water turen naar voorbij glijdende eendjes. Hoe simpel kan geluk zijn.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

Private shoppen Kringloopwinkel

En natuurlijk had ik bij mijn favoriete kringloopwinkels in Zwolle een private shopping sessie geboekt. Dat was voor mij echt het hoogtepunt van ons verblijf in Zwolle. Samen met de damespuber heb ik veel leuke spullen gescoord en de jongenspuber kon thuis lekker ongestoord gamen. Hij heeft het niet zo op die ‘ouwe zooi’.

SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

Eten haalden wij af bij Toko Bali en we flansten een avond zelf een makkelijke maaltijd in elkaar. En na het eten in de buurt een wandelingetje om er toch nog even uit te zijn. Het is allemaal wat gezapig, maar veel meer was er niet mogelijk met de restricties rondom het Corona virus.

Heerlijk

De dagen vlogen voorbij. Voor we het wisten was onze minivakantie alweer voorbij. Maar wat was het heerlijk! Even een paar dagen een andere omgeving, andere mensen, ander huis. Heerlijk. Je komt misschien niet zo snel op het idee om met familie, vrienden of bekenden van huis te ruilen. Toch kan ik het je echt aanraden. Gewoon doen!

Smaak te pakken van huizenruil

Inmiddels heb ik de smaak te pakken. Laatst was ik met iemand in contact gekomen die in Canada woont en aangaf dat zij eigenlijk wel weer eens een keer naar Amsterdam zou willen. Ineens vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik zou best naar Canada willen. “Let’s do home exchange” mailde ik haar plompverloren. Mijn pubers vonden het een belachelijk actie en vonden mij een “weirdo”. Maar als je niets vraagt gebeurt er ook niets. En wat denk je? Mijn idee werd enthousiast ontvangen. Wie weet ruilen wij volgend jaar met onze gezinnen van huis. Hoe grappig is dat! De pubers vonden het ineens een topidee. Yeah right….

Zou je zelf ook weleens huizenruil willen doen, maar heb je niemand om te ruilen? Dat kan ook via diverse websites zoals Huizenruil.com of Lovehomeswap.com  Je betaalt een vast bedrag voor de bemiddeling. Zo’n 150 Dollar per jaar. Dat is best een bedrag, maar daarmee sluit je wel misbruik voor een groot deel uit.

Heb jij ervaring met huizenruil, lijkt het je wat of zou je het nooit doen? Laat je reactie hieronder achter. Ik ben benieuwd naar jouw mening of ervaring.

ENJOY! home exchange

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: